• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    GIF
    GIF --- ---
    ANSI: Kožený náhubek je fajn, ale jak ošetřuješ tu kůži hlavně po plavání?
    ANSI
    ANSI --- ---
    myslím si že lešpí než se bavit o následcích je prevence..pořádněj koženej košík co psa neotravuje, se kterým může plavat a běhat na volno...neublíží nikomu a ani sobě ... praktikuju to tak už nějakou dobu a jsem spokojená já i moje psíčka, protože se proběhne a neni furt uvázaná na řemenu ...
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    MATHEA: já bych teda upřímně raději rozškrcovala dva psy typu bull než cokoliv jiného, protože alespoň u těch s kterýma jsem měla tu čest, si jsem 100% jistá, že i v tu chvíli přemýšlí s chladnou hlavou a po člověku by se neohnali. Větší strach mám když rozháním dvě rvoucí se borderky nebo labradory než dva pity :)

    A jinak taky si myslím, že v běžném životě (kdo s sebou nosí break stick?) je nejlepší psy odškrtit a nemusí to být rukou, lepší je obojek a za krkem přes ruku udělat otočku a stáhnout. A žádné polívání hlavy vodou vám u pita opravdu nepomůže.
    PAPAVLIS
    PAPAVLIS --- ---
    ERIKK: jasně jasně..... já to pochopila jinak .....
    ať žijou bulíci! :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ERIKK: jasne, tim jsem chtela jen rict, ze mozna existujou pro cloveka o neco bezpecnejsi zpusoby. Na druhou stranu jen kecam, v zivote sem nemusela nastesti nic takovyho resit, jen predevam dal, co mi na ruznejch diskuzich prislo zajimavy a ucinny.
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    MATHEA: jako nikdy neni bezpecny jit mezi tyhle psy, kdyz se rvou. o tom zadna.
    Ale tak pokud jde nejakymu ze psu o zivot, potazmo tvymu, nerozmejslis
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ERIKK: teda uprimne ja bych psovi typu bull v afektu kravatu nenasazovala, prijde mi, ze tam je nebezpecne blizko muj ksicht u jeho tlamy...
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    PAPAVLIS: no mytus je obecne rozsirene tvrzeni, ze kdyz tito psi v boji/afektu/strachu zkousnou, nemuzou uz pustit. Coz je nesmysl, respektive zadnou takovou vrozenou ani vyslechtenou nebo naucenou vlastnost tito psi nemaji.
    Pokud nedojde opravdu ke kreci (coz se bezne nestava), tak je to jen o tom, ze ten pes je tvrdohlavej a pustit nechce. Isntinktivne drzi korist/protivnika co nejsilneji a snazi se skubat. Neni to ale proto ze by nemohl pustit.
    Pokud poslucha a umi povel, nebo pokud ho pridusis, pusti a neni potreba nic pacit.

    samozrejme v pripade kreci je to jiny, ale vetsinou je to o neposlusnym psovi, panickovi co nevi jak zasahnout a ne o kreci.
    PAPAVLIS
    PAPAVLIS --- ---
    ERIKK: omlouvám se, jsem taky majitelem bulteriera a na vlastní oči jsem viděla, když se boxerovi sekla čelist (dostal křeč).....proč je to tedy mýtus?
    LILIT
    LILIT --- ---
    ERIKK: Njn, holt je to stále žádané téma... S tím nic neuděláš :o(
    LILIT
    LILIT --- ---
    OPI: To bych taky neusnula.. Našli jste druhý den toho psa a jeho páníčka?
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    LILIT: bohuzel media jsou mocna sila zla :/ Mam bulika a tak jednou do mesice posloucham od kolemjdoucich bud nadavky, nebo moudra o tom jak tihle psi nedokazou pustit kdyz se zakousnou :D Uz to tem lidem ani nevysvetluju, nema to cenu. Pro ne je vsechno pitbul a zabiji to deti :D
    OPI
    OPI --- ---
    právě že jo uprostřed spánku v objetí se svým psem a najednou takové bubu...já kopala do vzduchu protože sem nic neviděla ale asi se mi ho podařilo trefit rychle do dobrého místa protože pustil celkem brzo ale do rána už jsme samozřejmě oka nezamhouřili
    LILIT
    LILIT --- ---
    OPI: tyjo, to mě nenapadlo s tím ridgem!

    Tak to je drsný, bylas taky uvnitř?
    LILIT
    LILIT --- ---
    ERIKK: WOW no tak to je teda profláklý mýtus. Problém je, že si to myslí i majitelé těchto psů :o( To se pak těžko psovi dává povel "pusť", když tomu, že pustí, sám nevěří (myslím páníček).


    PAPAVLIS: Njn můj má 10 měsíců, takže 100% zatím neposlouchá a kdo zná RR, tak ví, o čem mluvím. A ten druhý byl 5-ti měsíční Pit, takže štěně.. V oploceném výběhu. Víš, to bychom s mladými psy preventivně nemohli nikam. Ale to je jiná debata. Já řeším co dělat, když se něco takového stane.

    Díky oběma za radu :o)
    OPI
    OPI --- ---
    no moje zkušenost je taková že RR nebo jakéhokoliv jiného s čírem na zádech nepouštět k jiným které sám nezná protože ten ridge vypadá jako by se pes naježil a ostatní si potom myslí že chce útočit....ale perlička...v kempu mi do otevřeného stanu v noci skočil staford a pokousal mojeho psa...
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    No ja mam tedy odzkousene ze nejlepe funguje dat psovi zezadu kravatu (chytnout ho zezadu pod krkem ) a tou kravatou ho zacit dusit/skrtit. Neni potreba bejt ani moc silnej/na , a je to celkem bezpecny, pze kdyz je pes zakouslej, neni tezky dat mu to predlokti pod krk. Kazdej pes se pusti, kdyz se dusi, at je rozjetej sebevic.

    Jinak nechci vyvolat flame, ale zasekle celisti to je mytus :) Respektive muze dostat krec a pak by se to mohlo stat, ale rozhodne pri beznym zakousnuti i ve rvacce muze pustit kdy chce.
    PAPAVLIS
    PAPAVLIS --- ---
    tak páčidlům se říká "break stick"
    PAPAVLIS
    PAPAVLIS --- ---
    pokud se teda pitbulovi zasekne čelist, tak ani to držení za koule nepomůže.....ta čelist se prostě musí vypáčit.....dokonce jsem viděla někde na netu přímo speciální páčidla..... jo a voda na hlavu nefunguje, ale slyšela jsem, že zabralo když dáte psovi čuchnout alkoholu nebo třeba octa, kapičku octa na čumák.....pes se prý pustí

    jinak nejlepší je prevence....nepouštět psa k jinému, když na 100% neposlouchají
    LILIT
    LILIT --- ---
    STHENO: Moc díky :o) S tou flaškou nevím, chodíme celkem na lehko, ale další dvě rady si zapamatuju.
    Ad.3 - kopnutí do koulí bych samo o sobě taky neuznala, ale zas na druhou stranu, kdybych viděla, že cizí pes rdousí toho mého, tak bych byla schopna mu klidně i oddělit hlavu od těla, kdyby nebyla jiná možnost... :o/
    STHENO
    STHENO --- ---
    LILIT:
    1. nosit so sebou flasku s vodou a poliat psa na hlave
    2. silne stlacit miesto, kde sa napaja psovi sanka na lebku - pod tymto miestom niekde - z oboch stran
    3. este som pocula odporucania ako kopnut psa do guli a podobne, ale to by som neskusala a nesuhlasim s tym.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam