VEJTEK: Tak bohužel to nevyšlo. Jeli jsme s Misty do Pardubic. Jel s náma i kamarád, aby případně udržel Briana vzadu v autě, kdybychom si ho vzali.
Setkání mělo proběhnout v Ostřešanech u kostela, tak šel kamarád s Misty pryč a přicházel Brian s majitelkou. Táhnul jí, ale přivítání s ním bylo přátelské. Hned k nám přišel a byl v pohodě. Tak jsem zavolala kamarádovi, aby se s Misty vrátil, že je necháme očuchat a vyběhat. Nicméně jen jak se k němu Misty s vrtícím ocasem přiblížila, tak na ni vyjel. To samozřejmě bylo ukorigováno vodítkem. Držela si od něj vzdálenost, nechala ho zklidnit, tak jsme ji pustili z vodítka. On byl stále přivázaný, chodila kolem něj opatrně. Pak jsme to zkusili vyměnit, že jsem ji měla na vodítku a on byl na volno. V tu chvíli mi po ni vyjel a zakousl se jí do obojku. Naštěstí to odneslo jen pár chlupů, dali jsme je od sebe a věděli, že to v žádným případě nepůjde.
Holčina nám řekla, že psa jí dal její bratr, který ho měl od štěněte s tím, že ho u ní nechá týden na hlídání. Nicméně už si ho nikdy nevyzvedl a Brian je u slečny s přítelem již dva měsíce. Slečna sama přiznala, že nevědí, jak s tímto plemenem zacházet a chtěli by ovčáka. To je důvod, proč ho dávali pryč.
Brian nikdy neměl výcvik, bratr ho měl spíš jen na okrasu a pak zase zavřít doma. Kouše vodítko a vehementě okusuje trávu. Myslím, že je to projev toho, že je nervózní, obsesivní a potřeboval by pevnou ruku.
Bohužel se mi opět potvrdilo, že staršího bulla se opět zbavují lidi, kvůli tomu, že nezvládli výchovu.
Nicméně na celém tom mě vlastně nejvíc zarazilo, že je to pes a vyjel na fenku.
Buď mu Misty extrémně nevoněla nebo to nebylo poprvé, co nevyšel s dalším psem. Protože první, co nás zajímalo bylo samozřejmě, jak vychází s ostatními psy a fenami a odpověď byla, že naprosto v pohodě, že si chce pořád hrát.
Závěrem z toho pro mě vyplývá, že pokud si budu někdy k Misty pořizovat dalšího psa, tak jedině od štěněte.
Pokud někdo máte zkušenost s příchodem štěněte do domácnosti k druhému psovi, uvítám zkušenosti do pošty.