Ahoj, vzali jsme si nedávno (z měs. zpět) z útulku 2,5 letého samce Staforda. Ačkoliv byl v dočasce ve smečce psů, fen, starých, mladých, malých, velkých.. začal nám po pár dnech vrčet a útočit na psy, někdy i fenky. Momentálně jsme ve stadiu, kdy na psy zcela bezdůvodně útočí, chce je sežrat i když si ho pes nevšímá/je od něj daleko.. vezme dráhu a už je v něm. Teď vystartoval i na čubu, se kterou si pár týdnu zpět normálně hrál a nyní ji chtěl téměř sežrat. Neví někdo, co mu jeblo? Co s ním? Je mi jasný, že potřebuje čas, trpělivost... ale už to přestává bejt sranda. Začala jsem s ním chodit na cvičák, jenže tam se chová taky jak mentál, nosí tam košík. Zkoušeli jsme ho skámošit a rozběhat s jedním psem z cvičáku, aby se pomalu socializoval a po pár vteřinách, kdy vrtěl ocasem a vypadalo to nadějně, zase vyjel.
Platím si různý webináře, sjíždím YT videa s tímto tématem, na fb sleduju Stafordi & spol., mám v plánu dochodit cvičák, případně pak něco individ., ale uvítám nějaké zkušenosti. Přemýšlím na elektrickým obojkem - někdo něco k tomuto řešení?? Případně nemáte někdo doma použitý, který byste třeba postrádali na nějakou dobu? Nechci koupit něco, co třeba nebude fungovat nebo bude nějak nevyhovující...
Děkuju.