SCHIZOGENES: Prosím? Nejsem si jistý jestli jsme viděli to samé, ale když si tak čtu ten zbytek toho postu, tak mám trošku pocit jestli se z Hájkem nedržíte potají za ruky a s odleskem konfederační vlajky, hledíte vstříc světlejším zítřkům. I když se snažíš být na rozdíl od něj trapně korektní.
Za prvé: Propagace jako normy a vzoru, mi připadne dosti úsměvná (že bych slyšel Klause?) Nikdo nepropaguje konverzi heterosexuálů na "temnou stranu neschopných reprodukce." Spíše jde o to aby se to nechápalo jako deviace, či úchylka. Spíše než norma, jako normalita.
Za druhé: Poznámka o vymření lidského druhu a označení "zhoubná deviace" mi silně připomíná zvrácenou argumentaci Slovenských klerikářů. Opravdu tohle považuje za reálné? Postavme to do absolutní roviny, kdy naši krásnou planetu rovnými 50 procenty "ovládly" homosexuálové. Vymřeme? Samozřejmě, že ne. Neboť ačkoliv v samotných párech je oplodnění nemožné, nejsou sami sterilními. Tudíž umělé oplodnění je stále možností (a častou volbou) a to nemluvím o sociálních přínosech adopce samotné.
Za třetí: Sociální vzorce chování v této rovině nemají zdaleka takový vliv jako se jim přikládal dříve, neboť ani samotné gendrové role už nemají tak silný obsah. Nepopírám biologickou odlišnost těl, která je evidentní. Ale to, že má někdo dva tatínky s dvěma penisy, ho ale neznehodnotí ve styku s děvčátky. A to ze dvou zásadních důvodů. Za prvé to co tady předkládáš jako ženskou roli, čí element není nic jiného než co si společnost vyrobila. Neboť já (muž) jsem více kuchtíkem, uklizečkou a emocionální částí než je moje družka, neznamená, že je něco špatně, nebo že naše dítě nepochopí základní principy rodiny či vztahů i když máme jiné, než tradiční role. Navíc v homosexuálních párech dochází velmi často k rozdělení rolí, dle tradiční společnosti (notoricky známé mamka, taťka) takže i zde můžou být, a jsou, tyto pomyslné "elementy" zastoupeny lépe než v heterosexuální rodině. A nakonec je třeba zdůraznit, že lidé nežijí v izolaci, takže zde existuje celá řada alternativních modelů, které to dítě za život přijímá.
Omlouvám se za tuhle esej. Mám ale alergii na klerikální fašisty, kteří sice diskriminaci neberou, ale když jde o zhoubnou sociální deviaci, ví jak spasit svět.