SGNLR: No mě přijde že když např. uděláš obušek propíchanej hřebíkama, tak si může přisvojit každej po svým (třeba i fotbalovi chuligani k tomu mužou mít pozitivní vztah). když k tomu napišeš nějakej docela konkrétní politickej statement, tak z toho děláš nějakou názorovou pozici, a například náckové si to ukrást nemohou. Ten výklad díla, nebo dovětek, který k tomu přidávaš, z toho dělá spíš prvoplánovou propagandu. Umění by se podle mě nemělo bát být nejednoznačné, naopak by mělo být nejednoznačné a znejisťující.
Mimoto některý ty texty který k tomu dáváš, jako třeba u toho solárního panelu, mi přijdou teda mimo. Shamovat lidi za to, že mají děti, to je podle mě docela dost dementní. Ten solár na tyči by bez toho textu byl jinak dobrý vtip.
Ale jinak bych chtěl hrozně zcenit ten pořad "antifascist art", je to top! Naprosto skvěle kontextualizovaný umění v dějinách 20 století, Myslím, že to tu ve výkladu jak historie, tak umění, chybí. To má podle mě hodně dlouhodobou hodnotu. Skvělej výukovej materiál. A super natočený. Fakt totalně top!