a je to tady! Právníci mě rozsekají!! :-)))
Teď mě ještě napadla, že jsem nezmínil pravomoce a hodnosti. Pro jednoduchost uvedu jen to co je zajmavé pro hru a může se nějak projevit...
Jedeme z vrchu
- Císař (v současné době se nevolí ale dědí, což je předměten věčných sporů, má právo veta, může velet armádě, vydává rozhodnutí globálního charakteru a další libůstky)
- Senát (volí lid, navrhuje zákony, stará se o chod země)
- Správce územního celku/provincie (navrhován senátem, zodpovídá za chod daného území, zodpovídá se přímo císaři, vetuje rozhodnutí nižších úředníků týkající se jeho území) -> Goran
- Nižší úředníci (od těch vysokých až po ty nejnižší pucfleky) -> Harald, správce města a ještě -> Lord_Shaper jako místní soudce
Většinou platí že vyšší posty nepřekážejí práci těch nižších. Nepřikazují co je potřeba dělat ale maximálně dávají návrhy (většinou osobní) - úředníci se totiž musí starat o to aby fungovali efektivně, jinak je v dalším období nahradí někdo jiný - všechny funkce s vyjímkou císaře jsou nějakým způsobem vyloeni nebo vybíráni....
Gorane jestli tam chceš zahrnout i tohle posluž si. Je to víceméně návrh pro inspiraci...
Každopádně, udělazákoník tak jak je. Návrhy na změny svojí postavy zatím nech stranou ;-)
A ještě mě napadá jeden bod: Náboženství. Je tolerována víra v cokoliv jiného než Pantheon, ale v tom případě jsou kněží tohoto náboženství nuceni svojí modlu zpodobnit s některým z božstev z Pantheonu. To není sice zas tolik těžké (božstech je hafo a snad na všechno...) ale když se takové náboženství vzpírá, je prostě zlikvidováno. Kněží vyvražděni, věřící zotročeni... Není to zas tak vzácný úkaz a nejdna sekta takto skončila...
A souhlas s Prasátkem, místní mutace jsou velmi časté. Zrovna například Dalejské údolí bude vzhledem k míchání kultur dost specifické...