• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSJediná cesta - záblesk demokracie?
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    HARALD: dtto
    HARALD
    HARALD --- ---
    PETRIUS: Je ta tunika fakt použitelná jenom pod zbroj, nebo ji lze použít i samostatně? V podstatě sháním tógu.

Tedy, tuniku bych taky rád, ale radši bych ji napřed viděl. Nemáš obrázek?
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Co se týče tunik tak cenu práce a množství materiálu bych měl vědět dnes večer. Ceny materiálu zjistím asi zítra. Podle toho upřesním celkouvou cenu a do konce týdne (spíš dřív) to zadám. Po lidech s nadstandartními rozměry budu tyto rozměr asi chtít ;-) zbytek nechám udělat v nějaké větší univerzální velikosti (aby se pod to vešlo oblečení a aby se vešel skoro každý - na hubenějších lidech to asi bude poněkud viset). Bude to doufám z barvitelné látky a po lidech, kteří nebudou z armády budu barvení požadovat (původně jsem čekal že se ozvou jako zájemci jenom oni takže budou snadno rozlišitelní...)

Dále uvítám jekékoliv náměty a nápady jak zrealizovat vavřínové věnce. (viz Realita - pojednání o hře a také o doporučeném oblékání...)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Takže, během včerejška a dneška jsem na web naházel přesná pravidla jak nakupovat dovednosti i s cenami – můžete si definitivně dodělávat postavy.
    Co po vás teď budu chtít:
    1) pokud si nevybíráte z magie a víry tak už rovnou seznam dovedností, které jste si vybrali
    2) jestli máte zájem o magii pište konkrétně o kterou (intuitivní/rituální + které směry)
    3) na víru si budete muset počkat, nicméně už teď můžete psát jestli máte zájem být lehký věřící (do stupně dva) nebo silnější (v případě pantheonu je také pak potřeba dodat konkrétního boha…)
    4) pokud máte zájem o vyšší stupně než je jednička a dvojka, napište si také. Nejdřív si ale spočítejte jestli se tak vysoko opravdu dostanete…
    5) Co se týče postavy napište mi krátké shrnutí toho co postava umí („Jsem mlátička“ „Jsem zlodějíček uctívající Herma“ apod…) a také co je postava zač, proč je v údolí, jak se bude asi chovat a jaké má cíle.
    6) Napište mi svůj PŮVOD. Možnosti: (Království, Císařství, Jih, Rodák z údolí) pište i jak dlouho v údolí jste (čerstvě, poté co údolí sebralo císařství, po tom co se probudil hvozd, dávno předtím apod…)
    7) Dále mi prosím napište kdy na JC dorazíte (čtvrtek, pátek…) jestli autem nebo jinak a také jestli máte kde spát (tzn. jestli budete mít stan – místa pod střechou není mnoho a je protekční)
    8) Chci abyste si přečetli veškeré reálie světa. Také abyste se co se kostýmu týče pokusili zachovat podle textíku „Realita“

Ještě důležité informace. Hra začíná ve čtvrtek večer. Vybírat budu 150,- na místě. Kdo mi dodá peníze do (řekněme) 10. dubna platí jen kilo (třeba se tohle opatření ujme, je možno platit převodem osobně atd…) Lidi, kteří do 10. dubna naopak nebudou přihlášení a pojedou, mi zaplatí o pade více. Budu rád když tací nebudou (zatím o žádných nevím)
    Co se týče dopravy, když budete jezdit po skupinkách budeme se snažit vyjít vám vstříc co se týče kyvadlovky (aspoň na odvezení bagáže…) z Rožmitálu.

A to je asi vše, děkuji
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    PETRIUS: Hlásí se zájemce.
    HARALD
    HARALD --- ---
    PETRIUS: Zájemce se hlásí.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    :-) ne přidej si nulu :-)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    opravdu cena zacina na triceti korunach?! ;)))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    zřejmě nechám šít nějaké tuniky pod zbroj pro říšské vojáky. Bílé se suknicí po kolena a rukávy po lokty. Hodí se přes nějaký jiný oděv, přes to zbroj na tělo (a ještě lépe i se suknicí) a vypadá to docela dobře.

Cenu bych odhadoval tak na 30-450kč za kus. Jsou tu kdyžtak nějací zájemci?
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    já myslím, že je to na každém jak to pochopí ;-) každopádně Císařství je ta mocnost, která zajišťuje aby tohle město vůbec mohlo stát a aby cesty skrz údolí byly průchozí - zkrátka "Vy nás tady nechcete? Vy nechcete naše zákony? Vy nás chcete vyhnat? Fajn! My teda půjdeme, ale Hvozd vám tady necháme...." (a za rok se vrátíme se třemi legiemi....)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ZAPPO: Ne spis neco jako
    "Tenhle novej typek prisel s daleko vice vojaky, radeji polozime tu cihlu, protoze ten capek pred nama o ni prisel i s rukou".
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Petrius: Chapu, neco jako "Hele, ten novej typ po nam chce sebrat kudly! Vemte ho cihlou a hodte ho do reky..."
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Goran zapomě dodat jednu věc, kterou pořád zdůrazňuju: Dosavadní správce provinci, zákony mocneprosazoval, byl si moc dobře vědom, že většina obyvatel údolí by to moc dobře neskousla...

To co Goran popisuje jsou zákony Císařství a je dost pravděpodobné že s novým správce přijde i snaha o jejich prosazování...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ZAPPO:
    Predbezne budou prava odstupnovana podle toho, jestli jsi cisarsky obcan, poddany z pridruzeneho uzemi (udoli), neobcan kteremu je povoleno pobyvat (zahranicni vyslanci a kupci), propusteny otrok, otrok a nebo psanec a podobna svoloc.
    Zbran na verejnosti krom armady muzou nosit jen prvni dve kategorie.
    Dane plati krom otroku (za ty je plati vlastnik jako dan z majetku) vsichni.
    Bude se platit pausalne podle majetkove tridy a obcanske kategorie.
    Osvobozeni od dani existuje, ale je vyjimecne.
    Snad se na hrubych rysech brzo shodnem a ocitnou se na strankach.

(ale podobne dotazy jsou rozhodne vitane... at na neco nezapomenem)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    jedna vec k zakoniku -verim, ze do detailu ho udelat bude asi chtit praci a tak, ale uvital bych, kdyby se ty veci, ktere mohou hodne ovlivnit tvorbu postav a vybaveni objevily co nejdriv.
    Treba i v hrubych zakladech - jako jestli je legalni nosit zbran, jeslti se plati nejake dane(formu, vysi atd klidne resit pozdeji - spis princip) atd.
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    PETRIUS: Šalamounské :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Připravte si pevná pouta, uvažuju že ty bude leckdo nosit také.... ;)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Přpravte si vavřínové věnce! :-)) uvašuju, že státní úřednící je budou nosit :-)))
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Mno, tak třeba Prasátko bude mít takový kostým, jaký mu ušiju; a tóga to jistě nebude. :)) Čili přišel o důvod se tu projevit. ;)))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    jistěže - neherní způsoby rozlišení fakt nebrat!
    A že to moc lidí neužije, zatím jsou to asi dvě třtiny hráčů, které by tohle mělo zajímat, ale imho tady na to každej hází bobek, to je to :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam