• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSJediná cesta - záblesk demokracie?
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    v dobrém nebo špatném slova smyslu? ;-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    Hardcore!
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Ať to nemusím řešit jednotlivě po poště: Celé křídlo budovy včetně místnosti s krbem zabírají organizátoři. Odvolání není možné. Do baráku bude možné se dostat přes protekci. Zatím jedinou vyjímkou je státní správa (oba správci - jak si to rozdělí je mezi nima) kteří dostávají kancl a ložnici v jednom (v druhém patře). Imho je se tam vejde tak šest lidí.

Do protekční hromadné nocležny na půdě se vejde cca 30 lidí. Opět protekce, ženy a děti mají přednost...
    Mým cílem není narvat všechny účastníky do budovy, ale pouze poskytnout jisté zázemí lidem, kteří to venku pod stanem OPRAVDU nezvládnou...

Dále zastřešená přístavba minule na KK využívaná jako hospoda bude opět využívaná jako hospoda. Tedy místo pod střechou přístupně všem a to i v noci. Táhne tam a nepůjde to vytopit, leda že by to někdo fakt bytelně utěsnil - na druhou stranu neteče tam a na zemi budou madrace (lavice a stoly co byly na KK jsou v Rožmitálu a nebudou se na místo dovážet) - pro odvážlivce lze využít jako místo na spaní. Určitě se tam budou vyskytovat nějaké vodní dýmky apod... Za barpultem, kam bude možno se při slušné dohodě nasáčkovat, bude zřejmě hořet oheň. Místní zde budou za nějaký cash poskytovat chlast a čas od času i teplé jídlo (guláš apod.) V táboře je ohniště, kousek o něj potok, kde se lze umejt...

NA NIC NA MÍSTĚ RADŠI NESPOLÉHEJTE, BUĎTE SAMOSTATNÍ S TÍM, ŽE MŮŽETE BÝT PŘÍJEMNĚ PŘEKVAPENI - co se spaní, jídla a chlastu týče...

Jinak po dnešním průzkumu můžu říct ještě to, že místy jsou půlmetrové závěje a možná bych si i vsadil, že tam budou během JC :-) Herní území, sic malebné, bude jistě dost podmáčené. Především na území Hvozdu (jojo, dobře jsem jeho umístění vybral)

Vynasnažíme se aby bylo možno prádlo a boty v menší míře (tedy ne všech 70 lidí najednou) nějak sušit. Na druhou stranu budeme hodně nerudní pokud nám přes organizátorské prostoty budou ke krbu proudit davy...

Vřele se doporučuje zásoba teplých a suchých ponožek. Teplejší kostým a na noc nějaký přehoz (lášť, deka, celta) přes spacák - ze skuženosti vím že to hoooodně pomáhá... (jinak pod tělo je lepší než karimatka beran, ale chápu že ho nemá každej :-)

To je asi vše co jsem chtěl říct k místu...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZAPPO: Tak tak, jsi velký inspirátor :)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Haralde, o to ani tak nejde, ja na sve posledni(a myslim ze i historicky dosud posledni) Jedine ceste hral Hermova kneze, ostatne tu viru jsem tak nejak zatahl na drevarny na Lakarii...
    A ano Ivanina teze ze Blbost je hrich, kterou praktikuje na Bezkrali je z moji dilny - a tesi mne, jak se rozsirila.

A ve skutecnosti, zatim na zadne hre jsem zamky otvirat neumel. bud se nikde realne nepouzivaly, nebylo za nima nic zajimavyho nebo byly tezce nad moznosti postavy - a ostatne, castokrat bylo praktictejsi umet zborit tu zed vedle, spalit dvere, projit stenou ci se tam treba teleportovat - to clovek vyuzije i kdyz nema po ruce zadnej zamek na hrani:)))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Mimochodem kdyby někoho z vás napadl způsob jak levně na JC a z JC transportovat náklad narvatelný tak do tranzita, dejte mi pls vědět :-)
    Budu sice obhlížet stránky DHL a podobnýh ovšem nedávám tomu moc naději :-)
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZAPPO: Něco mi říká, že chceš umět otvírat zámky. :-)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    me osobne je recky pantheon blizsi. Uz jen z historickych a nostalgickych duvodu - copak bych mohl vyznavat sterilniho trapaka Merkura?:)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    hrdý budu možná až to budu mít za sebou. Prokletí kritickýho organizátorů.....
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Prokletí přílišného zájmu hráčů. A ty místo toho abys byl na sebe hrdý, kafráš ;)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    špatné také je, že sposuta věcí se vyvíjí za chodu jak mě nebo další lidi napadá. Takže některé věci které jsem třeba považoval za hotové jsem mezitím opět předělal...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    To je takovej začarovanej kruh: Zveřejňuju různý texty, abych ukojil čehokoliv chtivé hráče, ale protože nejsem polobůh musím to dělat postupně po krocích. Například světské schopnosti už skoro mám, magii taky a zítra otevřeme s jeinými opravdu užitečnými pomocníky otázku Ekonomiky larpu. Zbývá mi ještě víra. Během toho řeším přihlašování a odhlašování hráčů, nedostatek některých postav a neschopnost různých lidí mi napsat bez toho abych je o to žádal.

Tohle uvolňování pravidel a informací má ale jednu obrovskou nevýhodu - místoto toho abych něco uvolnil a vrhl se na pokračování. Musím každý mezikrok rozvádět do detailů (s tím že některé by se vysvětlily později, kdybch se k tomu stihl dostat....), obhajovat ho a vysvětlovat čím se ale děsně zdržuju od práce na dalších krocích....
    HARALD
    HARALD --- ---
    PETRIUS: Sorry. Fakt tě nechci prudit. Spíš je to projev toho, že mě Jediná cesta skutečně chytla.

Zákony řešíme 2 týdny.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Ty já bych vám přál organizovat něco co nemá už předdefinovaný setting (larpy podle WoD nebo historie...). Tohle je fakt hrůza. V práci jsem napsal asi tři A4 pravidel během 30 minut a pak pracoval. Přišel z práce a odpověděl asi deseti lidem na dotazy ohledně pravidel nebo postav a jejich minulostí. To zabralo tak 15 minut. Zbytek večera jsem strávil řešením zákoníku a pantheonu. Zákoník řešíme už dva tejdyn. Nebo tři?

Mimo toho že jsem za celý večer nenapsal nic použitelnýho (pravidla nebo herní informace) tak jsem děsně unavenej a i dost zpruzenej :-/
    HARALD
    HARALD --- ---
    GREATDRAKE: Obávám se, že si je skutečně pleteš s bakchanáliemi. Saturnálie byly veselé, ale rozhodně nebyly rozpustilé, nebo nedej Ianus, dokonce divoké. Ale už mlčím, nebo mi Petrius vydláždí úsměv. :-)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    PETRIUS: Kvestore, vzal jste si dnes svuj prasek ze susenych zab ze ano?! ;)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    doprdele asi se vyprdnu na všechno a začnu zase hrát dračák - hráči larpů jsou děsní, mají potřebu nedůležité věci rozebírat do detailů ještě více než organizátoři... :-/
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    HARALD: ehm. saturnalie byly HODNE divoke ;)
    HARALD
    HARALD --- ---
    PETRIUS: Rozdíl mezi řeckým a římským pantheonem je značný. Řečtí bohové se pohybovali mezi lidmi (kolik jen po světě běhalo potomků Diových, že), užívali si života, podporovali umění, filosofovali a užívali si krásy. Typický pantheon pro volnou společnost, kde vedle sebe de facto existuje celá řada kultur, která sdílí společné jádro, ale tu je někde republika, vedle království, či tyranie.
    Římští bohové jsou praktičtí , vzdálení, dávají přednost konkrétním činům před filosofováním. Nejvyšší bohové mají vlastnosti dobrého hospodáře nebo vojáka. (Jupiter byl mimo jiné vzorný manžel.) Praktické náboženství pro centrálně řízenou společnost. Nejsou tam žádné obřady ve stylu bakchálií, obřady byly důstojné.

Do římského pantheonu byly přijati někteří bohové z řeckého poté, co se Řecko stalo součástí římské říše, ale jejich vztahy jsou značně posunuté a hlavně, základem římského náboženství jsou pověry, obřady a věštby od Etrusků (disciplina etrusca).

No, ale jak jsem psal, i když se domnívám, že římský pantheon by byl mnohem vhodnější, pokud chceš ponechat řecký, tak budiž.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    jak mi chodí dotazy a postavy. tak mám pár rad pro vás
    1) pokud nerozumíte tabulce která je na webu, je to fuk. K ničemu jí nepotřebujete. Je pro mě. Vám může pouze v tom, že si podle ní můžetet zjisti že mít čtyři nadání na pátém stupni vyjde minimálně na 1000xp (informace celkem na nic...)
    2) vybíráte si čtyři jedničková nadání do kterých si pak můžete nakupovat jejich dovednosti. Nemá smysl to nějak kombinovat (napři dvě dvojkové nadání) protože z jedniček nahoru postupujete zdarma....
    3) abyste si mohli koupit libovolnou dvojkovou dovednost, musíte mít otevřený druhý stupeň daného nadání. Ten si otevřete nákupem čtyř dovednsotí ze stupně předchozího - tedy čtyř jedničkových dovedností. Stejně tak je to s postupem na třetí stupeň - musíte si koupit čtyři dovednosti ze druhého stupně...
    4) peníze mi můžete posílat na účet 190374950 /0300 (když to uděláte dejte mi vědět...)
    5) méně dotazů do pošty na diskusních serverech, více dotazů do místností nebo mailu. Děkuji ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam