• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSJediná cesta - záblesk demokracie?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    PETRIUS: To je ten (vypadlo mi jmeno) LARP, jak tam clovek nesmi mit ani petflasku? :) Jak to probihalo?
    HARALD
    HARALD --- ---
    Tak tohle je výborné. Na navození atmosféry mnohem lepší, než stanové městečko z moderních stanů.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    grr :-P
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ale s cestinou zustali kdesi v pristavnich docich.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Chtěl jsem se vámi podělit o fotku z jefdnoho imho v některých směrech dost revolučního larpu v čechách. Zdá se, že jsem se zase dostali o krok dál.

Mokrá čtvrť královského města Arku:
    (je to koláš asi ze dvou fotek...)

Celé pokud možno autentické. "Iglůčka schovaná za zástěnama. Plasty nikde, všichni měli kvalitní kostýmy, žádné plynové vařiče apod...

Pokud se vám zdá takový luxus na LARP zbytečný, věřte že je rozdíl na někoho si počkat za rohem reálného domku než za rohem provázkového domku... Zkrátka nikdo nevidí co dělaáte za tou zdí ať už je to cokoliv. Tahle prostá věc (a mnohé další) dělají s atmosférou takového larpu opravdu mnoho...

Až do takového extrému se na JC bohužel asi nedostanu, ale rozhodně hodlám dosáhnout alespoň části tohoto...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Mno hlavně jde o to jestli bude mokro nebo ne. Imho rozdíl stan/podkroví je v tom, že ve stanu si snáze udržíš klima které potřebuješ (teď na KK tam prý bylo nesnesitelné vedro...)

Já mám ale na mysli něco jiného: velké gotičáky a budovy z krajinek, textilu či jiných materiálů. Nějaké nápady mám, nicméně čekám až tohle uvidím naživo.
    Také si pak musím spočítat na kolik to vyjde. Nechci aby registračka byla dvojnásobná (ikdyž větší bude to je jisté už tak..)
    HARALD
    HARALD --- ---
    V květnu už půjde hromadně bydlet venku, takže lze skutečně od obyvatel požadovat, aby si stavěli stany a nepoužívali budovu.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Uvidíme jaké zajímavé nápady mi tato sezóna ještě přinese. Zatím si pohrávám s myšlenkou reálného městečka jako na Věku hněvu, ale uvidíme co přinese praxe v srpnu....
    HARALD
    HARALD --- ---
    PETRIUS: To zní velmi lákavě. Změny se mi líbí, zápletka je slibná. Huž sa těším. :-)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Pekne, arabe, pekne...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Takže s radostí můžu oznámit, že veškeré pletky okolo termínu další Jediné cesty už mám za sebou. Pokud zeměkouli netrefí nějaký velký asteroid tak další Jediná cesta bude v termínu 4.-8. května. Tedy od pátku do úterý, s tím že úterý je státní svátek.
    (bitva Pán prstenů pak bude o týden později)
    imho je to dost geniální termín, kdo nebude moct na tak dlouhou dobu, odjede v neděli, ale bude moct na hře být už od začátku....

Jinak novinky se kterými můžete už na 90% počítat
    - sloučím směry Vzdělanost + Mysl a Tělo + Zručnost. Další změny budou už spíše kosmeticné
    - bude rozšířen byrokatický aparát, a pravidla budou kompletní, tedy expování, dovednosti a podobné sračičky snad pojedou lépe než minule
    - hvozd se rozšířil na CELÉ herní území. Nícméně jeho síla klesla, už nebude tak drsný...
    - rozšiřující se Hvozd vnímají občané císařství jako selhání císaře. Senát si přisazuje svojí a občanská válka je na spadnutí. Už teď můžete přemýšlet jestli budete loajální nebo rebelové...
    atd atd atd... :-)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    taky jsem s tím skoncoval :-P
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRIUS: Ty sis s tím začal :)))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    mno tohle každopádně není fórum o politice...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRIUS: A o ničem taky není - je třeba taky o tom, jestli nám nějaký kokot nezakáže pořádat LARPy nebo po nás nebude chtít, aby každému LARPu předcházela několikaměsíční úředničina... Nějaký kokot, kterému už z principu vadí všecho, co se vymyká jeho maloměšťáckému, spořádanému obrazu světa...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    PETRIUS: No ona az tak nudna neni. Jen co v larpu mas za par dni, je v reale nekolik tydnu...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    heh. Nejdřív jsem si myslel že to byla docela trefná připomínka, ale pak jsem si uvědomil jak moc velký rozdíl je mezi politikou na larpech, v Diplomacii a jiných deskovkách oproti politice v naší realitě...

Možná je to někde ve světě jinak, ale politika v ČR mi přijde děsně nudná a o ničem...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRIUS: říká člověk, který vyrábí ekonomicko-politické hry :)))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Děkuji všem že přišli. Jen malá připomínka, až mě zase potáhnete do nostopu, vyserte se na politiku :-) Já vím že jsou volby ale stejně se o tom nehodlám po čtyřech pivech (ale klidně i bez nich) o politice bavit...
    DARION
    DARION --- ---
    Jen maličkost - Petrie, jestli považuješ shrnutí bojových fint pod jednu dovednost za geniální, tak asi žijeme každý v jiné dimenzi. :)

Ve výsledku to totiž dopadlo tak, že si člověk koupil tu jednu dovednost a pak si musel každou z těch fint kupovat zvlášť, aby je mohl používat. A pak si ještě k tromu kupovat další dovednost, aby je mohl používat víckrát. A dopadlo to dokonce tak, že kvůli tomu bylo stejně drahé jednou zaútočit naplocho jako jednou přerazit zbraň... abys někoho praštil naplocho, vzdal ses jednoho užití jiné lepší "finty"...

Jinak řečeno, nelíbí se mi to. :)

No nic, pokecáme večer.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam