• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSJediná cesta - záblesk demokracie?
    HARALD
    HARALD --- ---
    GREATDRAKE: nevím, nevím. tyto zbraně mívají v reálu velikou setrvačnost a nejsou vhodné pro boj proti jednotlivcům, protože po uhnutí bývá možno zbraň uchopit a útečníka odzbrojit. Pokud dáš pravidlo o neblokovatelných zbraních, měl bys dát i zápas. což mnozí organizátoři nechtějí.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Stuzky na zbranich jsou velmi spatne videt, navic to dle meho zavede spis slozitost, kdyz Petrius chce zjednodusovat.
    Krom toho, jistym zpusobem jde kryt vazne vsechno(pokud me nejaky praktikujici sermir opravi, zasoupu nohama), takze by tohle mohlo pro nekoho, kdo umi byt skutecne problem - odbouravat navyky atd....
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    PETRIUS: Inu kdyz to bude kryt - kryt neplati, zasah do ruky, kterou k tomu pouzil ;)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    rozhodně zajímavý nápad, těžko ríct jestli jde zrealizovat. Jestli to hráči pochopí a pojmou...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    PETRIUS:
    Mel bych jeden navrh k te paralympiade. Vyclen skupinu zbrani (obourucni sekery, palice, halapartny...), ktere, kdyz si je hraci privezou, orgove zhodnoti a prevazou stuzkou. Takoveto zbrane nejde kryt - jen uhnout.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Mám v hlavě takový pravidlový systém, který by to nějak sešněroval a rány trochu rozlišoval. Základ by ale byl v tom, jak by to zasažený zahrál...
    Takže mimo takhle jednoduše řečené paralympiády, by tu byla ještě nějaké pravidlové síto a nějaký odstaveček jak jaké zranění vypadá a jak ho zahrát...

Teď mi jde spíš o to, jestli jsou hráči otevření něčemu nového, nebo jestli chtějí zůstat u toho starého...

Já se tenhle víkend opět přesvědčil že počítání životů je pěkně o prdu. Prostě už mě neuspokojuje...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    PETRIUS: IMHO to chce s paralympiadou postupovat velice opatrne. Tedy vyrazovani koncetin ano, ale pouze po poradnem zasahu patricne masivni zbrani. Pokud totiz vyrazeni koncetiny zpusobi kazdy predbod drevenkarskou variantou kordu ci dykou do predlokti chraneneho natepnikem, je to otrava...
    Porad je to ale mensi zlo, nez zivoty rozdelene po tele (nestihas hlasit, pocitat, pamatovat si...)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Začal jsem pracovat na pravidlech ale stojím před rozhodnutím jestli je nepřekopu celá.
    možnosti:
    - nechat jak byla ale dodělat
    - udělat systém "Paralympiády" dostaneš to do ruky - je vyřazená, dostaneš to do těla, jsi vyřazený + zahraj to jak umíš (systém by ještě více klad důraz na soudnost a férovost hráčů...)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Některá křoví byla ve městě instalována uměle ;-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    Ano, křoví je velmi atmosferické ;)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Ja osobne jsem na amtosfericke plizeni v krovi:)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    PETRIUS: To zní parádně. Já jsem víc na atmosféru a míň na plížení se v křoví... :) Inu, tušila jsem, že lidi přehání - ale musí to být fajn, stylové, když ty petky vidět nejsou. :)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Věk hněvu. Tak drastické jak říkáš to samozřejmě nebylo. Šlo především o to aby tyhle rušivé věci nebyly vidět - do stanu ti většinou nikdo nepoleze...

A jinak probíhalo to mno jak bych to řekl. Gangy byly dost velké, takže se bály dělat menší akce aby nevyvolaly hned válku, a první spor ke kterému pak došlu vyvolal vyvraždění dvou gangů, které trvalo asi šest hodin (zabarykádovali jsem se na našem dvorku...)
    Zkrátka dva dny se neddělalo skoro nic a jen se jednalo (v noci to bylo pochopitelně akčnější...) třetí den strašlivý pogrom a poslední večer nastoupili mrtví hráči jako nové postavy (menší gangy po třecha čtyřech lidech) což bylo úžasné (kdyby taková byla celá hra, tak je to asi nejlepší akce na které jsem KDY byl...)
    To dvoudenní nicnedělání ovšem také nebylo na škodu. Po hře většina hráčů zjistila, že se z té reality nějak nemůže dostat. Celé to bylo o tom, že ROthas vyžadoval postavy na 4000 znaků (někteří dodali pochopitelně i delší historii) a díky tomu pomalejšímu rozjezdu měli hráči prostor své postavy dobře zarát a velmi dobře se seznámit.
    Já jsem znal všech 18 lidí ze svého gangu, a když začali umírat bylo to vyloženě tragické. Některé scény byly na slzy. Jak někdo říkal: "Bylo to jak z knihy..."
    Ve zkratce: méně akce ale strašlivě silná atmosféra...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    PETRIUS: To je ten (vypadlo mi jmeno) LARP, jak tam clovek nesmi mit ani petflasku? :) Jak to probihalo?
    HARALD
    HARALD --- ---
    Tak tohle je výborné. Na navození atmosféry mnohem lepší, než stanové městečko z moderních stanů.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    grr :-P
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ale s cestinou zustali kdesi v pristavnich docich.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Chtěl jsem se vámi podělit o fotku z jefdnoho imho v některých směrech dost revolučního larpu v čechách. Zdá se, že jsem se zase dostali o krok dál.

Mokrá čtvrť královského města Arku:
    (je to koláš asi ze dvou fotek...)

Celé pokud možno autentické. "Iglůčka schovaná za zástěnama. Plasty nikde, všichni měli kvalitní kostýmy, žádné plynové vařiče apod...

Pokud se vám zdá takový luxus na LARP zbytečný, věřte že je rozdíl na někoho si počkat za rohem reálného domku než za rohem provázkového domku... Zkrátka nikdo nevidí co dělaáte za tou zdí ať už je to cokoliv. Tahle prostá věc (a mnohé další) dělají s atmosférou takového larpu opravdu mnoho...

Až do takového extrému se na JC bohužel asi nedostanu, ale rozhodně hodlám dosáhnout alespoň části tohoto...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Mno hlavně jde o to jestli bude mokro nebo ne. Imho rozdíl stan/podkroví je v tom, že ve stanu si snáze udržíš klima které potřebuješ (teď na KK tam prý bylo nesnesitelné vedro...)

Já mám ale na mysli něco jiného: velké gotičáky a budovy z krajinek, textilu či jiných materiálů. Nějaké nápady mám, nicméně čekám až tohle uvidím naživo.
    Také si pak musím spočítat na kolik to vyjde. Nechci aby registračka byla dvojnásobná (ikdyž větší bude to je jisté už tak..)
    HARALD
    HARALD --- ---
    V květnu už půjde hromadně bydlet venku, takže lze skutečně od obyvatel požadovat, aby si stavěli stany a nepoužívali budovu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam