• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSJediná cesta - záblesk demokracie?
    Vím, že některým z vás možná poskočilo srdce, když uviděli, že se tady něco začíná dít, nicméně další Jediná cesta to bohužel nebude. Otevírám tenhle klub za účelem otevřené diskuse na téma

"Kde by mohli Tári a Petrius slavit narozky??"

v naději, že třeba někdo přijde s něčím co nás zaujme.

Nechceme tíhle svinit Chrudoše takže tak. Také předem prosím všechny autory návrhů, aby ve výsledku nebyli nešťastní když jejich návrh nevyhraje. Nicméně může se stát, že některé lišky podšité těchto návrhů využijí k jiným účelům.... :-)

rozbalit záhlaví
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    ZAPPO: spoileruješ pro občany, kteří do údolí ještě nedorazili :-)))
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ZAPPO: Daně, narozdíl od bordelu, jsou sprosté slovo. Vyvaruj se ho prosím...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    PETRIUS: Takze do bordelu je to legalni - super, muzu do bordelu! Rychle utratit co najdu, nez mi to zdani (po lonskem vzoru, kde zdaneni hrave predstavovalo dveste procent prijmu....)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    PETRIUS: Tak já zase tak movitý asi nebudu. Ale podle zákoníku bych mohl mít aspoň šanci být občan :o)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    k tomu bych ještě dodal, že "cizoložství" v zákoníku je bráno jako lezení do cizí postele, tedy za cizí manželkou. Jinak stále platí, že movitější císařští občané mají více žen (ale pouze jednu manželku) a není to vnímáno nijak zle...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    ETHAN: lol :-)
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    KEMENTARI: Za Tebou rozhodně :o)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    KEMENTARI: Za tebou vždycky ;o) Pokud mi to tedy morální kodex dovolí...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    za tebou bude chodit každý rád ;-)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Tak. Budete chodit do bordelu - a hotovo.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Pozor! poměrně zásadní věc pro císařské - císařský zákoník
    http://www.cravens.cz/jedinacesta/texty/cisarzakonik07.doc

Jen stručně: císařský zákoník je zvykový. Soudci ho vykládají dle sebe, tedy dle svého morálního cítění (ke kterému je vychováván každý pořádný občan!) nikoliv podle nějakých právnických předpisů a výkladů. Tahání za slovíčka zde nemá co dělat....

Tento zákoník je výše postavený než obecné info o císařství se kterým nemusí nutně korespondovat (například je zde zásadní rozdíl v postavení žen a asi se najdou i další věci...)
    Zákoník je v aktuální v Císařství zrovna platné verzi, bez místních úprav a vyhlášek (liší se region od regionu). Veškeré nesrovnalosti ve hře a v cítění hráčů můžeme svést právě na tyto rozdílnosti a také na to, že Dalejské údolí je na samém okraji Císařství.

Nicméně apeluji na vás abyste si aspoň přečetli obecné pojednání a hráli podle toho.
    Především bych rád upozornil, že toto není demokracie 21. století
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    To je jednoducjý, pokud jsou hráči aspoň trochu líní, tak si vždycky radši sednou k právě rozdělané šíše, než aby šli například na druhý konec herního území aby udělali nějaký pokud nebo odeslali dopis...
    Není to že bychom byli fašističtí puritáni, ale prostě na to aby si seděli lidi kolem šíši nemusím připravovat lar, ale můžuu vás pozvat třeba na petřín nebo do stromovky :-) berte to takhle :-)
    Jinak šíšy v JC budou, určitě v bordelu, případně nějakou přitáhne nějaký arab, ale co prostě nechceme je deset šíš v táboře...

ALDARION: ano, dá se to nazvat boucháním prázdné slámy nebo jak jsi to napsal. Ale pro mě je třeba určité procento těch diskusí něčím zajímavé a poučné. Bohužel tyhle diskuse sledují spíše orgové než hráči...
    DRUI
    DRUI --- ---
    PIROSH: Bohove - ok, vyborne, takhle to chapu a schvaluju i ja.. :D Ja myslel, ze se nam na stary kolena zacinate stavat puritany.. :)
    V tom pripade ji necham doma.
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    ALDARION: Důležitým faktorem, proč "zakázat" šíši, je potřeba vytvořit reálné nedostatkové zboží. Chceme, aby lidi chodili do bordelu a do jiných rekreačních zařízení. Bohužel se nám nepodařilo vymyslet dostatečné množství lákadel pro hráče, aby se jim vyplatilo hrát svoji postavu a do bordelu chodili. Šíša je jedním z několika lákadel, které jsme vymysleli. Každý si rád zajde na šíšu, pokud je jediná v celém táboře. Pokud by jich tam bylo deset, tak se komparativní výhoda vytratí.
    Takže pokud bys šíšu kouřil jenom v bordelu a na místě, kde z hlediska města šíša je, tak si jí asi můžeš klidně vzít.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    PETRIUS: Uznávám, že je to trestuhodné, ale zatím jsem neměl potřebu sledovat kroky tvé ani nikoho jiného v diskusích, které mi většinou připomínají něco mezi hádkami a mlácením prázdné slámy. :)
    Nebudu ale dál provokovat a vezmu si dýmku normální (protože se mi líbí k postavě). Ale stejně to asi nepochopím... Budiž, nechápu hodně věcí...
    HARALD
    HARALD --- ---
    RAJCE: bežná doprava autobusy je lacinější.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    a pak ještě 300 za tu jedinou :-))
    BUS objednám pouze na cestu zpět.
    RAJCE
    RAJCE --- ---
    eh, 300kc za jednu cestu, 300kc za druhou ... to je imho dost :(
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Jen počkejte ;)
    DRUI
    DRUI --- ---
    Ja tam jedu na dovolenou... :D
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    PETRIUS: Protestuju, já chci spát, protože jinak jsem ale strašně nevrlý :o)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    DRUI: na kopřící larp jsi měl jet minulý rok. Letos vás nenecháme ani vyspat! :-P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam