• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LOKI007
    LOKI007 --- ---
    dneska zaprselo.

Myslite ze ma smysl se poohlizet v nejake prilehle oblasti jako zbraslav, a podobne ?
    JND
    JND --- ---
    Předevčírem v Krkonoších také nic.
    Podle hub co jsem viděl tak je tam moc sucho.
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    KLOUCZEK: snad né ten provařenej flek u potoka kam chodí sbírat celá ta škola ?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL: Máš nějaké info o tom, co může způsobovat to, že při extrakci ve víně (svařák) to pak má výrazně redukované projevy na to břicho?
    Pamatuju si, že na mých prvních výletech jsem na začátku tripu cítil ty křeče v břiše, s tím, že nějaké ty hodiny před tím jsem nic nekonzumoval, ale hříbky byly dělány jako odvar ve vodě.

Od chvíle, kdy jsem dostal doporučení to dělat ve víně, si už na žádné bolesti břicha nepamatuju. Faktem ale je, že na Silvestra jsem měl čaj zase dělanej ve vodě a taky si už na ty bolesti nepamatuju.

Takže hypotéza o tom, že víno/alkohol nějak ovlivňuje "stravitelnost" v těle, je docela slabá. Spíš mi to přijde jako jakýsi efekt zvyknutí si na něco nového.

Jak to vidíš?
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    CYBERNETIXX: spíš bych to viděl že jsou ho schopny absorbovat,pokud se někde vyskytuje ....ale taková lakovka má snad obsahovat i polonium ...
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    _BENNY: thx, na zítra plájem menší výpravu, tak dám vědět jak jsme dopadly
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KOCOURR: Bystrc, Sobesice, Utechov. ale chce to asi jeste chvili pockat.
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    DUHAR: Jak je to momentálne s Lipovitanem nevím, ale když jsem houboval a k tomu baštil Lipovitan, tak mi druhý den skoro nic nebylo - bez Lipovitanu se s tím organismus vyrovnával většinou podstatně hůře...toť moje osobní zkušenost.

Btw., najde se dobrá duše která poradí kam v Brně teť nejlíp na houby?Díky
    CYBERNETIXX
    CYBERNETIXX --- ---
    a co takhle koloidní stříbro? to na sebe váže rtuť, která se jinak usazuje v těle a nejde nijak odbourat...a jak víme houby obsahují hodně rtuti a těžkých kovů
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SVATY: mě se teda na alergologii ani na drogy neptali, ale myslím, že proto, že nemuseli :)
    SVATY
    SVATY --- ---
    MAIDA: To se tě v nemocnici zeptaj (resp. daj ti formulář na vyplnění) at seš tam v podstatě s čímkoliv otec byl asi před rokem na nějáký operaci se šlachou nic závažnýho a taky se ho ptaly na drogy a pochybuju že jakákoliv droga má co dočinění se šlachama :D měří ti ekg ptaj se na drogy deš na blbý testy kuli alergii ptaji se tě na drogy...
    DUHAR
    DUHAR --- ---
    nemas ugaratugo spis na mysli vliv syra a obecne mlecnych kultur na regeneraci a udrzovani strevni mikroflory? /tim padem i rychlejsi odbouravani latek a snizeni toxicity pruchozi potravy? neco na zpusob lactobacillu? a nevadi ze syry nadymaji?
    chapu, ze ve chvili, kdy jde o osobni pribeh, tak se tezko udrzuje patricnej odstup, ale doporuceni lekare v jednom konkretnim pripade se asi nedaj zobecnovat: jestli treba spis nejde o to, ze spatnou zivotospravou mela tva slecna narusenou obranychopnost, strevni mikrofloru, a tak ji doktor doporucil jist syry prave za odstranenim jedne z pricin jejich zdravotnich komplikaci?
    osobne se snazim dodrzovat pust, v pripade peclive planovaneho poziti vzdy, obcas v pripade nahodile intoxikace, ale mozna lepe kombinovat prave s lipovitanem, pro usnadneni fyzicke regenerace a odbouravani skodlivin?
    UGARATUGA: takovejhle článku je na netu milion-rajčata, kombucha, hlíva, červený víno, všechno léčí...ale co s tim?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    UGARATUGA: info o Tvé družce jsem nekomentoval, evangelizaci si nech od cesty. Eerudovaný info a přemejšlet!!!
    UGARATUGA
    UGARATUGA --- ---
    DARJEEL: to spis ty blabolis z hladu.... kdyz ma nekdo namitky na to, ze sem dal info o tom jak dopadla ma druzka tak jsem to chtel objasnit neasi?

ale uz ponekolikaty pisu, ze bolesti bricha se nemaj podcenovat, zvlast pri jedeni hub!! nic vic, nic min...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    UGARATUGA: hele to blábolíš z hladu nebo jsi už dnes měl sýr? Já nevím jestli jsi nepochopil, co jsem psal v tom dlouhým postu, ale zkus aspoňa chvíli zapnout mozek, protože to co tu předvádiš je zatím úplně zbytečné plevelení.
    Ten linkovaný text je naprosto nevypovídající, takových článků je na netu milion a rozhodně jim to nepřidává na hodnotě nebo dokonce erudovanosti, najdi ten originální polský výzkum a pastni ho, to má smysl, jinak je to úplně zbytečný. Nenapadlo Tě, že to je spíš lobby než nějaká hodnotná informace?

A co víc, rakovina střev NENÍ tématem tohoto auditka a jak jsem již psal, její vazba na užívání hub je v podstatě nezjistitelná, chápeš?

Takže: řešíme tu houby a vše kolem nich (tj. bolest břicha ano, její spojování s rakovinou střev případně Tebou převáděnou evangelizaci NE) a podáváme rigorózní podložené informace (tedy vědecké, případně populárně-vědecké články a texty ano, žurnalistické okurkové pěstební okénko NE)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JND, ty s tou tmavou nohou jsou neaktivni houby, rostou velmi casto blizko kopinatek.. ta noha je i krehci, za chvilinpo utrhnuti ma tendenci se lamat a trepit. houba je vubec krehci nez aktivni kopinatka, ktery mozna v ty hromade nejaky mas,ale tezko rict..
    UGARATUGA
    UGARATUGA --- ---
    MAIDA: presne tak, a my pritelkyni udelali hned testy...
    MAIDA
    MAIDA --- ---
    _BENNY: tak ja napriklad byl na gastroskopii s problemy s zaludkem a prvni na co se me ptali zda kourim ci hulim alkohol a jiny drogy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam