• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    Tak toto jsme dnes nasli:

Sbirali jsme poprve a vylozene spicky tam moc nebyly no. Jsou to oni? Kdyztak muzu zkusit, ne? :))
    BUCI
    BUCI --- ---
    jak to vypada stema arcanama u té bechyně?
    RIMAN0
    RIMAN0 --- ---
    ještě k tomu trávení a bolestem či špatném pocitu od žaludku po houbach. Mě i kamošovi se osvědčili tabletky polyaktiv na podporu traveni. žaludek byl po nich vždycky v pohodě:)) http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-od-a-po-z/polyaktiv-vlaknina-v-tabletach-270-tbl/

PETRPAN: vrahu... :D :D nejsi ty potomek genia Járy Cimrmana? :D
    SVATY
    SVATY --- ---
    TOhle sem taky tak trochu patří no :D
    http://www.youtube.com/watch?v=ffDPTKn7HiY
    PETRPAN
    PETRPAN --- ---
    OT: snad odpusti Darjeel, i Vy ostatni, ale po shlednuti tohoto klenotu jsem nabyl dojmu, ze to sem tak trochu patri.. pokud ne, smazu. konec OT.
    YouTube - Adam Rejman-Smrkový čaj, Příbor 27.7.2009
    http://www.youtube.com/watch?v=f4-Q0j70_XU&NR=1
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    tak dnes opet Brno - Sobesice, ackoliv neprselo a vlhko taky nebylo, naslo se 80 cerstvych kousku. je to lepsi a lepsi :-)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    _BENNY: já znám případ člověka který je alergický na houby a nesmí žádný pokrm co je obsahuje ...
    AFRE
    AFRE --- ---
    SALAM23: joo přesně.. =) to jsme se asi potkali....
    SVATY
    SVATY --- ---
    CRUSHEER: Okolí Žďáru roste :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    AFRE:byli jste 3 mladenci + 1 slecna?
    AFRE
    AFRE --- ---
    SALAM23: take jsme byli na Svate Anne... ale místní kámoš nás zatáhl na jeho tajné místečko a tam toho byl opravdu hodně... ale jinak nás taky odkazoval na Jihlavu
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    AFRE: ja jsem tam byl minulej vikend....kousek za Brodem ,na Svaty Anne,, a nic moc bych rek,jsem se posunul na Jihlavu a tam jsou nebezpecny zne
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DUHAR: :))
    to by bylo aby v lysolajích nic nebylo.
    AFRE
    AFRE --- ---
    CRUSHEER: minulý víkend okolí Havlíčkova Brodu.... pěkná úroda....!
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    V sobotu pojedeme na Vysocinu. Nekdo informace jestli rostou?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    neni to sice zadna odborna studie, ale zase jsem to nasel hned :)

HOUBAŘ - portál o houbách, houbařích a houbaření
    http://www.houbar.cz/default.aspx?show=1&text=14

Šéf na jiném pracovišti měl taky rád houby a po dobrém jídle si s chutí dal pivo a zazdil nějakou tu štamprličku. Když mu bylo po třetím houbovém jídle špatně, zjistil, že alkohol v kombinaci s houbami prostě nesnáší, což mě přivedlo k problemati-ce, která je často předmětem diskuse. Může se k houbovému jídlu pít alkohol nebo ne?

Názory se liší! Zatímco česká odborná literatura nedoporučuje nebo přímo zakazuje pít po konzumaci hub jakýkoliv alkohol, v zahraničí se s výjimkou hnojníku nic takového neděje, spíše naopak. Ve francouzských kuchařkách je alkohol součástí prakticky každého stolování i receptury, houby nevyjímaje. Podobně Italové bez následků zapíjí své „funghi“ douškem lahodného vína a Angličané si po oblíbených „champions“ klidně dají neodmyslitelnou whisky nebo pivo. Mám-li mluvit sám za sebe, nikdy jsem po konzumaci hub neměl žádné zdravotní problémy, i když jsem schopen jich sníst opravdu velké množství, a bylo mi dobře i přesto, že jsem před nebo po jídle vypil nějakou tu skleničku vína. Můj bývalý šéf je ale živým důkazem toho, že ne každý žaludek přijímá bez následku tuhle kombinaci a znám více takových případů.

Musíte si proto sami vyzkoušet, jak váš organismus reaguje a podle toho se zařídit. Bude-li vám zle, pak si budete do budoucna muset vybrat: buď houby, nebo alkohol. Když se nic nestane, patříte mezi ty šťastlivce, kteří svůj neopakovatelný houbařský a kulinářský požitek mohou umocnit pivem, vínem nebo dobrým destilátem.
    SVATY
    SVATY --- ---
    Já sem teda na houby nikdy nepil ale tak 7-8 hodin po konzumaci když už sem byl víceméně po dojezdu a vydržel sem fakt strašně moc
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    _BENNY: desítek jo :) no já znám taky znám pár lidí, co to vyhrotili i přežili, to byli ale lidi, co byly ochotní sníst 80 velkých hub každý den, to posunuje úvahu do jiného spektra uživatelů drog :)
    GL_ST0RM: a možná bych dokonce řek, že dát alkohol před houbama je i snesitelnější
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    EUR0:
    UUFFOO:
    DARJEEL:
    Ok, jdu se tedy připravit na zajímavý večer ;)
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    PALEONTOLOG: nerikam, ze zrovna sedm piv nebo pul flasky vodky, ale panak nebo dva, pripadne tri ctyri pivka, lecitin, houby a frci to pekne :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam