• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BUCI: protože předpokládám, že ty jsi ten soudce, kterej bezchybně odhalí rozdíl v přístupu ke směně, navrhuju konec ot, ju
    BUCI
    BUCI --- ---
    PALEONTOLOG: neco jinyho je kdybys rek neprivez si drevo tak mi zaplat za to ze sem ho tamle v lese nazbíral kamaráde....jak uz sme vysvetloval id darjeel jak sem to myslel, je rozdíl kdyz chce nekdo odmenit za to ze si mu "neco dal" a je rozdíl mu říct "dej mi prachy pak ti něco dám.."
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BUCI: mysli si co chceš, furt je to něco za něco, někdo nemá čas tahat dřevo na chatu, tak přiveze chlast.. a ten koupil za prachy, bože proč to s tebou rozebírám; mmchdm stiulanty z amfetaminů s tryptaminovými halucinogeny mi docela frčí
    BUCI
    BUCI --- ---
    PALEONTOLOG: bylo to myšleno spíš třeba na hulení nebo pomoc z nějakou prácí člověku to dá taky práci vypěstovat stejně jako najít a nazbírat.a myslim ze spojovat piko a houby je uplne pasé
    GLOBALALOBAL
    GLOBALALOBAL --- ---
    no houby právě,že vůbec..Ale třeba co bylo asi nejluxusnější na halucinace,co jsem měl byla mexická šalvěj divotvorná:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    GLOBALALOBAL: jestli Ti nedělá problém rozlišit halucinace od skutečnosti, tak jsi měl v životě ještě málo hub :-)
    SVATY: jj, rozhodně
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BUCI: jasně, piko za houby je lepší.. obchod je jen jeden
    BUCI
    BUCI --- ---
    PALEONTOLOG: směnnej obchod bych ještě bral něco za něco ale penize u hub to je hnus IMHO..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BUCI: to že s tebou souhlasím mi nebrání brát fenomén směnného obchodu za realitu
    BUCI
    BUCI --- ---
    PALEONTOLOG: jasný no to chápu ale mě musí taky každej chápat někdo méně někdo více
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WANAH: a kdy?
    WANAH
    WANAH --- ---
    PALEONTOLOG: Jj dřív se prej souložilo jen tak :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BUCI: che che, idealisto, každá dobrá věc se po čase stane předmětem obchodu, lidi jsou takoví, těch pár idealistů nic nezmění
    BUCI
    BUCI --- ---
    DAREEN:no tak to beru ja nepotrebujes nic dojdes si nazbirat a mas stav ¨:)
    DAREEN
    DAREEN --- ---
    BUCI: muže je mít každej chudej,bohatej,chytrej blbej ale pro každýho za nic... !! (:
    ZMATEX
    ZMATEX --- ---
    MAESTRO_007: tak to sem teda fakt asi kokot:)
    BUCI
    BUCI --- ---
    Imho nerad vydim jak sou na tom houby jinde..za chvíli to bude jak z ganjou mela by rust aby mel kazdej pro svi potreby a hlvne ZADARMO bohuzel u ganjy to tak nedopadlo tak prosím tě nekaž to aspoň u hub,je to boží dar mlže je mít každej chudej,bohatej,chytrej blbej ale pro každýho za nic...
    MRK_EF
    MRK_EF --- ---
    si pamatuju jak jednou k veceru jsme jeli do seče na jeden flek,a jelikoz jedno misto nestaci tak jsem nahodne zastavili u dvou pubertaku a zeptali jse, kde to tu roste.....jeee, jak ty byli ochotni ;] zajeli jsem na dva fleky a ve tme jako dukaz nasli par hub, rano jsme to tam pekne pokosili a pohoda
    KAREN
    KAREN --- ---
    BLUE_BERRY: smutnej pribeh...
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    GLOBALALOBAL: Ideální máš poptávat někoho z okolí kdo s tebou do toho lesa prostě zajde, a zprostředkuje ti tu transmisi ve stylu "hele vole koukej tohle je ono", "tohle taky", "ale todle ne bacha na to". Je to rychlejší a spolehlivější než všechny ty pokusy to hledat sám podle fotek kdesi na netu.

Pokud tu rozhlásíš kde bys rád na houby zašel, a nikdo se nenajde, tak je vždycky možnost přijet někam jinam, např. brněnská centrála "mykologické společnosti" pořádá každou sezónu několik výletů. Tímto způsobem je možné dostat z centrály zasvěcení a pak už po vzoru každé pořádné strukturální firmy zakládat pobočky v dalších městech, aby si každý potenciální houbařský amatér mohl vyžádat nezávaznou procházku do lesa spojenou s odbornou konzultací.

Právě účinnost a rychlost předání při osobním zasvěcení by měl neofyt vnímat jako dar a spontánně pak analogicky obdarovávat další :e)

The show must go on!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam