• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    BROZKEFF: já myslím, že naopak, čoveče. Psilocin je víc v čerstvých houbách a mění se na psilocibin třeba sušením. Psilocin je taky zodpovědný za "fyzické" pocity a nevolnosti. Nejvíc je psilocinu v bohemikách, něco v modrajících, nejméně je ho v semillanceátách, kde je zároveň hodně psilocibinu v poměru k sušině - proto kopinatky dávají krystalické až tripózní stavy
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BROZKEFF: psilocin se v českých houbách nachází ve stopovém množství, v poměru k psylocibinu zpravidla méně než 1:10 a protože psychoaktivní dávku tvoří 3 - 30 mg obou z indolů, je přítomnost psilocinu v houbě zcela zanedbatelná; soustřeďme se na psilocybin
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Co se týče stability psilocinu skladováním:

Hlavní psychedelický účinek hub zejm. rodu psilocybe má za následek psilocin, což je zejména agonista (spouštěč) několika serotoninových (5-hydroxytryptaminových tj. 5-HT) receptorů co máme v nervovém systému.
    Psilocybin, který je v magických houbách rovněž přítomen, se zejména v kyselém prostředí tj. i po požití rychle mění na psilocin.
    Ten má tendenci oxidovat a tím degradovat do těch modročerných nesmyslů, citlivý je taky na výrazněji kyselé nebo zásadité prostředí. V suchu by měl IMHO být dost stabilní na to, aby vydržel roky. Snažil jsem se najít nějaké seriózní vědecké info o chemické stabilitě psilocinu, ale docela marně.

Takže místo planého tlachání je možnost
    a) empiricky testovat účinnost "archivních ročníků"
    b) najít seriózní výzkum, který by chemicky detailně popisoval vlastnosti psilocinu, jeho tendenci k rozkladu a za jakých podmínek atd.
    c) provést takový seriózní výzkum a nechat jej publikovat v impaktovaném žurnále, aby budoucí generace měly echt vědecká data o tom "jak to teda je"

aloha:)
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    Když jsme u toho sběru v zahraničí... Máte někdo zkušenosti ? Byl jsem hledat v Pyrenejích P. Hispanica , ale teda marně , jelikož jsem si nevybral vhodnou dobu...
    BUCI
    BUCI --- ---
    KORINKOWICZ: IMHO buh nechce aby "skopcum" rostli...
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    HADRADAR: Koupíš mi ho ? :)
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    MAUGLII: Pořád říkám, že telefony jsou na telefonování. Na fotografovaní se lépe hodí fotoaparát ;-)
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    Sry za kvalitu , bylo to focený jen telefonem...

GLOBALALOBAL
    GLOBALALOBAL --- ---
    No houbičky se jen nakládaj do medu,ale pokud bys chtěl dělat houbovej med..tak teoreticky by to jít mělo..stejně jako běžná výroba medu třeba z pampelišek a podobně.Návod najdeš na netu.
    LALAJ
    LALAJ --- ---
    DAREEN: tím jsem myslela,že to nevyprchá...
    MATT
    MATT --- ---
    BOSCHKA: vlastne do ted nevim, jak se ma delat spravne, ale ja tenkrat dal suseny houby do sklenice, nahral med tak aby tek, a pak ty houby zalil tim medel... ales..
    BOSCHKA
    BOSCHKA --- ---
    MATT: kazdopadne co vim tak houby nestarnou :-) bude to caik...
    Jak se dela houbovej med? Jen se nalozi houby do medu, nebo jak?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    BBAN4N: to spíš za 7 let napise :D
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    aha, asi vím na co narážíš.. 7 let, 7 je magický číslo, bude si myslet, že už to degradovalo, dá si radši 7 pořádných lžic, takže ho to úplně rozšlehá a za 7 dní napíše : jó, šláplo to dobře :-)
    DAREEN
    DAREEN --- ---
    LALAJ: aha, ale ty nevidis rozdil jeden rok a sedm let? :D
    LALAJ
    LALAJ --- ---
    DAREEN: kdyz mi med fachal po roce,tak tipuju,ze bude fachat i po sedmi
    DAREEN
    DAREEN --- ---
    MATT: urcite bys ho mel vyzkouset a posleze poreferovat jestli jeste pusobi, tohle by me vazne zajimalo ,)
    BUCI
    BUCI --- ---
    MATT: zpříjemnil bych si sní letošní zimu
    MATT
    MATT --- ---
    pri stehovani jsem nasel ve skrini temer plnou 0,7 sklenici houbovyho medu, tak 7 let staryho, jak byste s nim nalozili?

byl delanej ze susenejch, pravdepodobne bohemik.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SLAPPY: tak degraduje pomalu, můj test byl z mrazit houby na -14 a pak je vysušit na horkém topení..a sníst, byly totál prázdné; taková teplota venku asi ještě není, mno :) ..že fachčí je jedině dobře :-P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam