• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Zajimavý blog Jana Borovičky zajímající se mimojiné o výzkum psychoaktivních hub. Co se týče tohoto tématu vyzdvihji třeba tento článek.

Kladivo na lysohlávky. Blog - Jan Borovička (blog.iDNES.cz)
    http://borovicka.blog.idnes.cz/c/15244/Kladivo-na-lysohlavky.html

PYROMANEK: mně taky hodně lidí říkalo, že můžu bejt rád, že jsem to přežil ve zdraví a že lamentovat nad tím, že mi to nic neudělalo je vrchol rouhačství :))) tak nevím, asi si o tom zkusím zjistit víc. U taty na chatě se objevují vcelku často.
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    SDN33: ka mosi si z toho varili caj asi tyden, pak meli zanet ledvin kkti... a tusim zrali jen ty fleky?:)) ale ted nvm jestli to bylo u kasicky mochny nebo naky jiny...

ted je to v krkonosich taky takovy seschlejsi... dlouho sucho, ovsem po dnesnich destich, by mohli vyrazit,,, preci jen rano ty tepltoy uz jsou dost nizky .)))
    IRO
    IRO --- ---
    uvažuju jet za dva týdny na víkend na zakarpatskou ukrajinu na psytrance festival a rostou tam prý pohodové lysny. jel by někdo se mnou? kdyžtak pošta.
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    SDN33: Hlavně je nezapomeň vždycky usušit ..zdroje říkají že obsah látek je závislý na prostředí ve kterém rostou a může hodně kolísat ..
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Mochomúrka

Tak jsem minulý víkend pozřel dva malé kloboučky mochomůrky červené (tak 5cm průměr cca) a nepociťoval jsem žádnou změnu. Kdybych to tušil, tak je tam chudáky nechám, byly moc hezký. No možná jsem byl lehce uvolněnější, ale to nevím, jestli to bylo kvůli tomu.
    Jaké máte zkušenosti vy?

PYROMANEK: Tu v Brně zatím nic, je tu moc vedro. Kamarád teda viděl, ale byly malinký a hodně seschlý.
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    BPB: jelikoz ve spilu jedou uz v pohode, ikdyz ted je delsi dobu sucho, takze pocitam ze pristi tyden, po destich pojedou ;)) a v peci taky jedou,)) takze i v harasi bych rek ze pojedou ;)
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    SONNY1344: jak je to ve skotsku s houbama treba v cervenci ?:D rostou tam taky?:) byl sem tam pres celej cervenec a zdalo se mi ze na severu - ulapool, dyrnes,turso,jon o grots, ze sem tam nasel naky,,, ale nebyl sem si jistej, ci to sou skutecne oni.))) mohli jimi byt ?:)
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    nějaký hlasování?
    Vybírejte z 20 favoritů, anketa o nejlepší houbu je v poločase - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/vybirejte-z-20-favoritu-anketa-o-nejlepsi-houbu-je-v-polocase-pqw-/houby.aspx?c=A110916_064348_houby_bma
    COYOT
    COYOT --- ---
    jedu 23-25.9. na Šumavu,, okolí Nicova.. tak jsm zvědavej :)
    BPB
    BPB --- ---
    co v harrachově..za poštou.. už jedou ? :))
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    TRESEN: nasavrky.
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    TRESEN: SEČ, ŽELEZNÉ HORY OBECNĚ
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    máte někdo tip na místa ve východních Čechách?
    okolí Chrudimi, Pardubic apod.?
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    ve skotsku už se sbírá o 106, včera sever Borders - asi 200 kopinatek za hodinu, pastviny kolem silnice - ale objektivně jsou o dost slabší než bohemiky/arkany v čechách
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    Tak dnes jsem byl v praci v peci pod snezkou, rikal sem si ze projdu jen tak trochu louku a behem asi 10 min sem nasel asi 15 hub :)))

takze se da rict, ze v peci taky rostou ;)
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    A co Olomoucko, nemá náhodou někdo nějaký typ? Vím že je ještě brzy, ale loni to bylo úplně marný...
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    LETTADLO: tak ono minule sme byli taky u kamose na srubu - na krasny plani a kolem chalupy sme zjistili ze rostou jak blazni :-))) krkonose jsou asi se svym podnebim a teplotama atd idealni .)))
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    PSYCHOTOXIN: tak my sme byli letos na stohu a tam to je na hovno... neposekany...takze tam hledat je na nic... a jinak chodime svatak vetsinou cerna... tedka je jeste brzo, takze rostou pomerne vysoko, az tak nad tou druhou silnici... jinak pak jeste modra ve svataku a na konci hromovky :) zalezi jak moc se ti chce plazit se po kolenou,,, kdyz sme v patek hledali tak dopoledne sme nasli tak 150 na modry/cerny... spis ale niz... a odpoledne kdyz jeli kamosi tak asi tak 100 nasbirali za polovicni dobu a v polovine lidi na cerny nad druhou cestou no.)))

LETTADLO: no jelikoz sem z vrchlabi, tak sem linej jezdit kolem na misecky, ale tam na stadionu a u strelnice taky docela rostou, kdyz je 4kolka, tak tam taky vyrazime .)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    PYROMANEK: Neporadil bys mi přesnější lokaci ve špindlu ? Zkoušel jsem tam už druhym rokem hledat ale marně , dostal jsem doporučení na stoh ale nic,zkoušel jsem i medvědín ale taky nic ..je to tam hlavně všude obrovský a nevim jestli hledat mezi těma metlicema až nahoře po vyjetí lanovkou,nebo prostě zkoušet vyjít pěšky nahoru a dívat se podél cest ..no míst je spousta,jen vědět čeho se držet :D :D Jinak každoročně chodíme do českýho ráje na Bohemiky ale to je les,mraky hub a ůplně jinej terén ..
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    daj se najíti v lesech kolem prahy? nebo je nutný dělat tripy někam na hory? ve sbíraní sem nováček.. dík :)
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    spindleruv mlyn :-) no letos rostou diky teplymu leto pozdeji,,, v minulejch letech sme sbirali uz v pulce srpna, pred trutnovem a moravskou trebovou :-))) ale zatim jich moc neni :-)

a prasivky to nebyly, klasicky kopinatky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam