• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DAT
    DAT --- ---
    PYROMANEK: Co jsi?!
    MEA
    MEA --- ---
    achjo, co to někteří melete... taky jste jednou byli blbí či mladí a těmahle slovíčkama fakt na moudrost vlastní nepoukazujete.
    IRO
    IRO --- ---
    na druhou stranu, každý správný ještěr, by se měl aspoň jednou za život přiotrávit :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KERRAY: je fakt, že nejzajímavější místo, jaký jsem kdy v životě viděl byla právě rozooraná polňačka mizící do ztracena v lese...

ATROPYN: vyfiltruj si tu loňskou nebo předloňskou diskusi, dělali jsme lexikon hub podobných leč ne psilocybinových, většina Tebou natrhaných do tohoto lexikonu spadá.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: v poho, my takhle pred lety nasli uplny lany na mistech, ktery prave nejakej cas (rok?) predtim byly rozjezdeny...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DARJEEL: tak tak, jen mi dneska neco reklo, ze podivat se tam je proste nutnost :) ty naruseny mista od drevaru me teda zklamaly, budu muset nejaka nova mista letos objevit.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MORRELLI: jj, tam je docela sucho... ale jinak obvykle tam rostou, to stejné kolem Šternberka...
    _BENNY: na Brno moc brzo, zvlášť na Soběšice, tam až tak za měsíc za dva...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    byl jsem se dneska projit v Brne - Sobesicich, vlhko tak akorat, bohuzel asi moc kratce a porad moc teplo, a hlavne mi par mych oblibenych fleku rozjezdila masina na rezani dreva a jiny misto mi zase stihli oplotit... houbar, ten tvrdy chleba ma.
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    Ale druhé místo je pořád hodně dobré ;-)
    Mimochodem v sobotu jsem byl v okolí Svatého kopečku u Olomouce a v lese a okolí není vůbec nic. Úplné sucho. Ikdyž je fakt že loni jsem tam našel na podzim spoustu různých hub, ale lysohlávek jen několik kousků. Tady na hané je to špatný, žádný pořádný kopce.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Donedávna vedla lys. česká :)

Vybírejte z 20 favoritů, anketa o nejlepší houbu je v poločase - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/vybirejte-z-20-favoritu-anketa-o-nejlepsi-houbu-je-v-polocase-pqw-/houby.aspx?c=A110916_064348_houby_bma
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: bulhar je v tomhle prase... ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SDN33: no to máš docela štěstí, žes jich nepozřel víc... doporučuji si o muchomůrkách (respektive o každé takové substanci, kterou chce člověk pozřít) nastudovat dopředu co nejvíce informací, ideálně i anglických a nezapomenout zabrousit na oblíbená a známá feťácká fóra :P
    Mohlo to s Tebou dopadnout o dost hůř, užívání muchomůrek je přece jen rizikovější než užívání lysohlávek, a jeho součástí je i specifická příprava materiálu (sušení,...). Jde o změnu poměru muskarinu a kyseliny ibotenové v rostliném substrátu, druhá jmenovaná látka je přece jen docela toxická a je třeba jí ze substrátu před požitím eliminovat, respektive změnit na žádoucí muskarin.
    Doporučuji probrousit internet (nebo i nyx - jiná auditka) a pročíst pár tripreportů.
    PYROMANEK: ano, ano, velmi poučné... a erowid znáš? :P
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Zajimavý blog Jana Borovičky zajímající se mimojiné o výzkum psychoaktivních hub. Co se týče tohoto tématu vyzdvihji třeba tento článek.

Kladivo na lysohlávky. Blog - Jan Borovička (blog.iDNES.cz)
    http://borovicka.blog.idnes.cz/c/15244/Kladivo-na-lysohlavky.html

PYROMANEK: mně taky hodně lidí říkalo, že můžu bejt rád, že jsem to přežil ve zdraví a že lamentovat nad tím, že mi to nic neudělalo je vrchol rouhačství :))) tak nevím, asi si o tom zkusím zjistit víc. U taty na chatě se objevují vcelku často.
    LENNYS
    LENNYS --- ---
    nevíte někdo o nějakým místečku na Vysočině? ja s kamarádkou jsme děsný fanynky, akorát že hříbky už tak nejedou
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    úvodní strana - Enpsyro
    http://www.biotox.cz/enpsyro/uvod.html

pokud neznate ! :))) velice poucne stranky ;)))
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    SDN33: ka mosi si z toho varili caj asi tyden, pak meli zanet ledvin kkti... a tusim zrali jen ty fleky?:)) ale ted nvm jestli to bylo u kasicky mochny nebo naky jiny...

ted je to v krkonosich taky takovy seschlejsi... dlouho sucho, ovsem po dnesnich destich, by mohli vyrazit,,, preci jen rano ty tepltoy uz jsou dost nizky .)))
    IRO
    IRO --- ---
    uvažuju jet za dva týdny na víkend na zakarpatskou ukrajinu na psytrance festival a rostou tam prý pohodové lysny. jel by někdo se mnou? kdyžtak pošta.
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    SDN33: Hlavně je nezapomeň vždycky usušit ..zdroje říkají že obsah látek je závislý na prostředí ve kterém rostou a může hodně kolísat ..
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Mochomúrka

Tak jsem minulý víkend pozřel dva malé kloboučky mochomůrky červené (tak 5cm průměr cca) a nepociťoval jsem žádnou změnu. Kdybych to tušil, tak je tam chudáky nechám, byly moc hezký. No možná jsem byl lehce uvolněnější, ale to nevím, jestli to bylo kvůli tomu.
    Jaké máte zkušenosti vy?

PYROMANEK: Tu v Brně zatím nic, je tu moc vedro. Kamarád teda viděl, ale byly malinký a hodně seschlý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam