• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DARJEEL: já díky svojí prozíravosti pochopil, co jsi chtěl napsat, jen jsi neodborně použil odborný výraz.. nevím co je na tom matoucí, je to prosté
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    PSYCHOTOXIN: take se tam chci vypravit, co ja uz slysel legend a tamnejsich houbach....:)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    AD Jihlava ..každý rok slyším o téhle lokalitě a mám větší a větší chuť se tam zajet podívat,ale zatím jsem se vždy chopil myšlenky,že musí být i jiná místa v mém okolí,kde čekají ty správné hlavičky na nožce ..zaslechl jsem že Jihlava je ale místem,kde se dají najít tři druhy (kopinatá,tajemná a česká) ví o tom někdo víc ?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PALEONTOLOG: jakou má Tvůj příspěvěk informační hodnotu, kromě toho že je matoucí a vedl by ke zbytečným debatám o nesmrtelnosti chrousta? Jestli jsi nepochopil, co jsem svým příspěvkem myslel, tak se můžeš zeptat přímo, nekousnu Tě.
    O symbióze jsem nic nepsal, přetlak zdá se bude Tvoje záležitost, zvlášť když jsi o něm začal mluvit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DARJEEL: zoveme - li biotopem místo výskytu živočicha, rostliny nebo houby, nemůže se takováto nacházet na pomezí dvou dalších, mluvíme - li o té jedné.. leda bychom přes loket uvažovali nad biotopy zcela jiných druhů a srovnávali je k tomu houbobému, což nevím proč bychom dělali, když druh má svůj biotop jen jeden... je - li takový výrok vtipem je určený úzkému okruhu a pokud není, tak vypovídá o přebytku intelektualizačního potenciálu umístěném nevhod
    jestli sou lysny symbiotické s plísněmi nevím, řada domácích pěstitelů se plísní bojí
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: "Hudební atlas hub" od Hálka ke stažení (MP3) zde!
    Vaclav Halek - Hudebni atlas hub.rar - DivShare
    http://www.divshare.com/download/12265573-084
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Hustý :)

Václav Hálek: JEDINÝ ČLOVĚK NA ZEMI, KTERÝ SLYŠÍ ZPĚV HUB (aniž by je požil)
    JEDINÝ ČLOVĚK NA ZEMI, KTERÝ SLYŠÍ ZPĚV HUB - (aniž by je požil) - Vice Magazine
    http://www.viceland.com/cs/v2n2/htdocs/jediny-clovek-na-zemi-403.php
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Mimochodem je mi potěšením konstatovat, že na brněnsku navázala mykologická společnost spolupráci s Klubem veselých turistů, a na stromech se tak začalo objevovat značení zejména pro příležitostné výletníky, aby trefili na ta správná místa. Na designu šipek, které zároveň znázorňují cíl cesty, se původně podílel autor návrhu pražského blobu Kaplický, ale po jeho smrti pokračování vývoje převzala vznikající skupina kolem projektu Žít Krno.

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Podařilo se zformovat úderný tým detašovaného pracoviště mykologické společnosti ve Žďáře n.S. V případě exkurze to bude oznámeno :)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    Budou letos meetingy ? :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    trochu odbornější a okrajové téma, ale docela zajímavý článek:

http://www.landesmuseum.at/pdf_frei_remote/OestZPilz_13_0101-0107.pdf
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PALEONTOLOG: to je mimo jiné proto, že mnoho druhů rostlin funguje na okrajích a přechodových pásech dvou různých biotopů. U hub je to podobné, proto třeba rostou na okraji lesa... oni musí mít vybalancované podmínky a poměry různých plísní apod., které pro ně ve vyšších koncetracích mohou být zhoubné.
    DRFEFEDEBILL
    DRFEFEDEBILL --- ---
    Zná někdo nějakou lokalitu v okolí Mělníka-Neratovic, rád bych vyrazil, ale nevim kam....
    kdo by měl zájem o společný výlet a ví kam nechť napíše do pošty.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    Jihlavské hvozdy suchohřiby sem tam bedla babka holubinka.... bohemica zatím spí.;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BEZZLE: to je otázka, co rozumíme lesem, to bych radši ani nezačínal pitvat :)
    BEZZLE
    BEZZLE --- ---
    PALEONTOLOG: ja jen dodam, ze prave stinny okraje lesu maj lysohlavky opravdu v lasce. Je to pro ne daleko lepsi prostredi, nez samotny les.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MILUCH: tak on není les jako les, dynamika je složitá a záleží na spoustě věcech; taky jsem měl tuhle možnost vidět růst hub na okrajích proseku lesa a šlo to líp než urpostřed, až jsem si říkal, jestli nebude existovat nějaká analogie s rostlinami, které když jsou v úzkých, tak se snaží rychle vykvést a rozmnožit z posledních sil..
    já už se na lysny těším jako malé děcko, ani ne že bych je musel nutně jíst, ale prostě mi tadle houba dělá radost už když ji najdu :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AYOS: já su vlastně skoro Jihlavák, ale ještě to tu moc neznám ,)
    BEZZLE
    BEZZLE --- ---
    Hi all, uz se taky chystáme na letosni sezonu.
    Potreboval bych poradit nejakou lokalitu v hradci kralove, nejsem mistni a za tu kratkou dobu co tu jsem tu to jeste tak uplne neznam.

Diky za tipy...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: jj, hlavně neházet pražáky s houbama do jednoho pytle :P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam