• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Zdravim. Střední čechy a okolí.? Někde něco.? thx
    SVATY
    SVATY --- ---
    SDN33: ne
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    SDN33: nejsem poradce, ale říkám že určitě ne.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Takhle zraly jsem je nevidel jeste. Jsou? Nemuzeme se shodnout. Dekuji. Pisu z mobu, tak pokud by se to nepovedlo, tak smazte. Dik :)

Nyx1.jpg (935990 B)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    PIZMA: Nejsem sice tamější ale tuším,že hustota osídlení mimozemšťany bude v Jihlavě valná,tam bych to asi zkusil já být v tvé situaci :)
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    Zdravim, vyrážim do Hlavlíčkova Brodu na knižní veletrh, končí v sobotu, takže neděle ideální na nějaký houbařský výlet :) můžete někdo doporučit nějakou lokalitu kolem? nebo mám popojet směr žďár nebo ta Jihlava?
    Díky vám
    KAREN
    KAREN --- ---
    MRKOZOJED: ja teda nereagovala jen na druh houby, ale spis na vzhled a stav
    MRKOZOJED
    MRKOZOJED --- ---
    prave proto se ptam abych nezral neco s cim nemam zkusenosti a zas kdyby to bylo v pohode tak je skoda to tam nechat,takhle to muzu prinejhorsim jen vyhodit ..
    KAREN
    KAREN --- ---
    HLEN: ono to na tech fotkach mnohdy videt je...
    KAREN
    KAREN --- ---
    MRKOZOJED: a to bys fakt jedl?
    IRO
    IRO --- ---
    MRKOZOJED: na kompost.
    MRKOZOJED
    MRKOZOJED --- ---
    chci se zeptat zda-li je tohle pozritelny , je to uz suchy

20102011413.jpg (573237 B)
    HLEN
    HLEN --- ---
    KAREN: mas recht ... podle fotky se to blbe popisuje, ale kdo nekdy drzel cerstve utrzenej klobouk v ruce to hned pozna :)
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    PSYCHOTOXIN: IZWOZ určitě ne
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    IRO: Dost mi to připomíná IZWOZ co měl svýho času podobný šílenosti,ale teď už má sortiment dost omezený..
    IRO
    IRO --- ---
    trochu OT, ale chci se zeptat, jestli nevíte, kde se dá sehnat podobná mikina, jakou má zpovídaný houbař? :)
    Zpověď polykače lysohlávek - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=WzmXYruPseE
    KAREN
    KAREN --- ---
    mne prijde jako dost dulezity kriterium konzistence, pevnost - co koukam na fotky, ktery sem lidi davaj k identifikaci/posouzeni, dost casto se to muze vizualne i tak nejak podobat, ale krehkost, lamavost, "nehouzevnatost" ty spicky nebo kdovijaky prasivky je jaksi vymluvna)
    CDR
    CDR --- ---
    ELVE4791: nejsenm žádný mykolog, ale zde je jednoduchá rada při sběru lysin. To co jsi nafotil/a sice shora vypadá jako macatá kopinatka, ale roztřepené okraje a především spodek houby ukazují na opak. Lysohlávky jsou zespodu šedé až do černa, pokud je to takhle světlé, nesbírat. To tmavé zabarvení je snad nejlepším identifikátorem při rozlišování.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ELVE4791
    ELVE4791 --- ---
    Ještě jedna fotka

IMAG0153.jpg (691938 B)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam