• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: jj, byl to takovej ostravskej...... "les", dle ocekavani) suchy mi to ale prislo a myslim, ze zitra pozitri tam budou uz vetsi kousky, pokud tam nenajeli dalsi lovci na buldozerech;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: ono to v té Ostravě bylo taky poctivě prolustrované, jestli sis všimla a to evidentně nejen lidmi :)
    Navíc takovéhle "lesy", které navazují přímo na suburbánní zónu jsou vždycky takové slabší, co se týče množstevních slev ,)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Tak koukáme, že výpravy detašovaných týmu mykologické společnosti jsou v plném proudu! Děkujeme všem kolegům za bohatý fotografický materiál i mykologickým expertům za přátelskou identifikaci druhů nevonícím našemu vědomí. Všem méně zkušeným kolegům přejeme hodně štěstí při dalším sběru.

Hádanka týdne zní: "Voní jako ředkvičky, ale nejsou to ředkvičky, co to jsou?

MEA: pěkný, pěkný, z těch jste dělali smaženici? :)))
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    Ještě doplněk Pacova:
    MEA
    MEA --- ---
    Byli jsme na hříbkách a našli jsme hříbky... Výborná smaženice! Co ale byl otazník pro nás, nezkušené houbaře, když jsme našli modro v jehličnatém lese. Proto prosím pěkně o radu, našli jsme dobře? A má někdo zkušenost s nálezy z jehličnatých porostů?
    Jedny rostly u cesty v křovisku v trávě a další v tom jehličí...

Měly by to být dva druhy, říkal to pan inženýr :)).

Jihlava (blíže k Brnu).

Kvalita fotek - mobilní, proto se omlouvám za kvalitu...

tyto jsou z křa

tyto z jehličí

míchanice

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAREN
    KAREN --- ---
    _BENNY: mne prislo porad tak nejak sucho - byli jsme teda jen narychlo v bystrci a par jsme jich nasli, ale fakt jen maly a prijde mi, ze by chtelo jeste zaprset. podobne jsme v sobotu zaskocili kamsi u ostravy a taky sussi podklad, rostly spis mensi... pockala bych si na jeden vydatnej dest;)
    OBSERVER15
    OBSERVER15 --- ---
    ELDA: primo ve stredohori nevim, z usti jsme jezdili na cinovec nebo na decinsky sneznik
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    bohemiky, arcany (Jihlava)

bohemiky (Planá n/L)

DRFEFEDEBILL
    DRFEFEDEBILL --- ---
    Náhodou sem potkal nějaký houby tak sem jednu utrh. Myslim že je to co našel už
    tady KHAARL .....Díky

ELDA
    ELDA --- ---
    Nevite o nejake oblasti v Ceskem stredohori?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    _BENNY: tak to pak jo. Uz sem se lekla ze Zabovresky, to byly vzdy Zabiny.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SHEALA: zebetin
    KHAARL
    KHAARL --- ---
    PSYCHOTOXIN - njn budu hledat dál :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PALEONTOLOG: co je to žabál?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SDN33: jo, to je moje nouzovka. houby tam mi ale prijdou nejak toxictejsi, preferuju sobesice. mozna bych mel nekdy zkusit i bilovice...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    PALEONTOLOG: Někde jsem četl, že se lysohlávkový podhoubí za poslední dobu průměrně poškodilo. Víte o tom něco?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    _BENNY: tak jdi na velkou cenu..je tam toho tolik, že se ti to už ani nechce sbírat..ale třeba jsme měli jen (opakované) štěstí:)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    KHAARL: Možná by to chtělo změnit svůj vztah k nim ..
    (ty svině to asi poznaj :D! )
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    tak vidíš

_BENNY: soběšice letos stojí za řiť, není od věci sbírat mycelia v žabále a infikovat útěchovskáý les a pomoct přirozené sukcesi, ale to by si lidi nesměli jen stěžovat ale taky něco dělat
    KHAARL
    KHAARL --- ---
    letos už 3x na houbách a ani tuk..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam