• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MYSHE
    MYSHE --- ---
    IXTREMIST: možná amatérskej dotaz, ale jak sterilizuješ ten substrát?
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    IXTREMIST: btw. na tom druhym truhliku zleva je videt jak to dopada když se vykašlete na sterilitu prostředi, všivacka nechtena plisen zdevastovala mycelia
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    IXTREMIST: foto po přesazení z lahví do truhlíků. Ještě že paní kolejná nečumí do postelí.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    přikládám foto :)

IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    CDR: Naprosto zákeřně jsme spórami infikovali sterilizovaný substrát v lahvích pod postelí. Fungovalo to skvěle.
    CDR
    CDR --- ---
    zkoušeli jste někdy houby vysadit? záměrně přenést podhoubí do jiné lokality?
    PUGATO
    PUGATO --- ---
    Vyrazil by někdo v blízké době na houbelec do okolí Soběš - Útěch? Měl bych čas od čt odpo do neděle, ideálně po nějaký spršce. Kdyžtak pm.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    JND: První a třetí fotka je jasná. Ta druhá se mi nelíbí.
    JND
    JND --- ---
    Dnes jsem si udělal výlet k Jihlavě. Našel jsem předpokládám dva druhy,ale u jednoho si nejsem jist.

První je předpokládám ta samá co roste třeba u Brna.

A u této bych se potřeboval ujistit. Vůně i pevnost byly jako u te první,ale liší se barvou i místem kde jsem je našel. Starší klobouky vypadaly podobně jako u první.

ELDA
    ELDA --- ---
    OBSERVER15: Dikes! Jsem momentalne v okoli Most...
    ATROPYN
    ATROPYN --- ---
    nevíte někdo jak to teď vypadá v jižních čechách..konkrétně vimperk - zadov?
    ISHY
    ISHY --- ---
    Už to přišlo :) Jsme v kruhu...
    IRO
    IRO --- ---
    no sice ti barbaři možná naruší podhoubí, ale kolik spór roznesou ;) houby nejsou blbé a samy se postarají o to, kde chtějí růst :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    MAESTRO_007: mnohem vic zalezi na tom, jestli podhoubi zakryla, aby nevyschlo
    BPB
    BPB --- ---
    PRASTAMAN: co na to říct :) znam zas místo v Orlickejch..kdybys měl zájem .) ..jen jsem tam byl tedle vikend a bohužel letos nějak vynechali :(
    KAREN
    KAREN --- ---
    HLEN: staci i prstama/nehtama) MAESTRO_007: jinak debata ohledne toho, zda vytrhavat podhoubi nebo houbu odrezavat probehla uz xkrat tady [ Houbaření - galerie, recepty, lokality ] a ukazalo se, ze to zdaleka neni tak jednoznacny;) a nejsem si teda jista, jestli by lysohlavky mely bejt nejakou specialni kategorii v tomhle ohledu...

tehdy jsem lehce konzultovala strycka Google, kdyby mel nekdo zajem - viz napr. [ KAREN @ Houbaření - galerie, recepty, lokality ] a dalsi prispevky tam na toto tema;)
    ISHY
    ISHY --- ---
    Jsem zvědav jestli to příjde :)
    HLEN
    HLEN --- ---
    MAESTRO_007: taky nechapu ...kazdej normalni houbar si vezme nozik nebo nuzky
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MEA: vsechno jsou to lysohlavky.... ale trhejte to prosimte trochu normalne (uriznout / ucvaknout u spodku nohy)... u nektrych jde videt vytrhly kus podhoubi..... a to se fakt nedela :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam