• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SDN33: na ty fotce z biotoxu je to teda celkem jasný, ale občas jsou dost malý a teda nevím.. schválně sem pak něco dám.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BPB: no je trochu podobná moravice.. http://www.biotox.cz/enpsyro/data/galerie.obr/psi0611/08.jpg a aspoň co jsem viděl u nás, tak občas bych za to (já osobně) ruku do hovně nedal ani náhodou - co je co.. kdyžtak postnu nějaký fotky, až budu mít možnost..
    BPB
    BPB --- ---
    SDN33: koukal jsem ted na fotky čepičatky.. a musim říct..že jsem na ni asi natrefil na stejne lokalitě..kde jinak rostou tajemný a namodralky

naštestí koukám..že se dá poznat podle nožičky, trochu se vlnicich "třepicich" ..tolik nepevnych okrajů ..bych tipoval
    SDN33
    SDN33 --- ---
    letadlo: Vím, že i některý, co nechávám v zemi, jsou taky lysny, ale jsem nějak nedobrej z těch čepičatek, který maj taky takovou podezřele hnědou barvu. Nerad bych si volal 155. Sbírám jen tutovky.:) Najdeš tu právě mnoho druhů, zkušenější mykolog by je určitě bral.. škoda, že nejseš zdejší.

Máte tu někdo vůbec zkušenost s tím, že byste na čepičatky narazili?? Nebo je to zveličovaný? (p. Borovička)
    KAREN
    KAREN --- ---
    SDN33: ok, roger that)
    KAREN
    KAREN --- ---
    MEA: viz napr., co jsem linkovala - http://macromycetes.blog.cz/1008 . ty, co jsme potkali my, byly "bezdotykove" hodne modrozeleny, tvar klobouku trochu jinaci (tusim, ze nemely takovejten bradavkovitej vystupek) a byl silnejsi, tlustsi, okraj pevnej oblejsi. nektery mely skoro placatej ten klobouk. konzistenci takovy pevnejsi, noha silnejsi... zel bohu jsem je nevyfotila, bylo tam dost sero a pak uz jsem do dalsi nenarazila;/ kdyz je potkam, tak je jeste vyfotim...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KAREN: jsou to 100% psilocybinové houby.. je to jeden druh, rostlo to kousek od sebe, až na tu barvu to vypadá úplně stejně co se týče tvaru a "hmoty" a pachu... rostou na Brně úplně všude... buď takové bílé..nebo jsou už nějak "sešlé?" a takhle modraj.. jen by mě zajímalo, co to je kokrétně.:-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    SDN33: jakoze toto SDN33 a toto SDN33 je totez? nebo co je to to "hned nad tím"?
    ja si nejsem jista, co je to to modry, kdyz jsem to zblizka nevidela - jen rikam na dotaz pana Letadla, ze pokud mykolog pri primy konfrontaci s nima vaha a nepusobi to hned jako lysohlavka, mohla by to bejt pripadne naka ta limcovka... a jak rikam, potkali jsme dost podobne vypadajici u Bystrce a lysny to nebyly.
    MEA
    MEA --- ---
    DARJEEL: "voní jako ředkvičky, ale nejsou to ředkvičky, co to jsou?".... to mohou být řekvičky! smažinice byla pravá hříbková, dokonce jsem našla ai lišky, což jsem skoro v listopadu nečekala :).

BPB: no nevím, já jsem byla na lesních párkrát, dřívávějc jsme chodili do lučin... ale když jsem si projížděla popisy, tak mne to taky napadlo :) ale určitě to nebude jeden druh, v detailech se docela liší... barvou, tmavostí a některé i tvarem klobouku a nohou...

jinak já se obecně u hub snažím podhoubí, které oddělím, dát na jiné místo a zasadit jej zpět do země.

LETTADLO: to si tam zapomněli trampíci buřty :)

KAREN: ty, co nejsou, mají nějaké charakteristické znaky, co nám pomohou to zjistit?

Jinak všem díky za pomoc a rady!
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KAREN: cheš říct, že ty modří bystrčtí negři a tedy i to bílé, co jsem postoval hned nad tím (je to to stejný), nemusí být konkrétně lysna?
    KAREN
    KAREN --- ---
    LETTADLO: ba ba. je to nesmirna obet, jit pro matro nekam do divociny a zelene prosty industrialniho hluku a zapachu, kde neni kouska zelezobetonu.
    na jak dlouho ti prosimte vystaci ta sklizen, kterou jsi tu prezentoval?.))
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    KAREN: ta bila vpravo nahore mi rika ze jo...

ale nedivil bych se nicemu :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    MAESTRO_007: .) mate tam prave i jedny dost podobny, ktery lysohlavky nejsou - ale z ty fotky podle me moc nejde poznat, jestli teda jo, nebo ne))
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    LETTADLO: jj na brnensku takove sbiram, lysohlavky to jsou.... akorat jsou podle me starsi (pekne modraji) a rostou v suchu... takze bila barva... imho bohemica
    KAREN
    KAREN --- ---
    LETTADLO: nevidim nohy a spodky, ale my jsme v Bystrci narazili na podobny - nemuze to bejt limcovka medenkova nebo takneco?

Srpen 2010 « Archiv | MACROMYCETES
    http://macromycetes.blog.cz/1008
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Co je to konkrétně za druh? Myslíme si, že to je arcana, ikdyž je takto bílá.

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    navic pise ze ockujou pres spory a na to ti staci klidne jeden klobouk
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    LETTADLO: ty co tam ma...u nas nenajdes :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    dnes uspesny den v Brno-Sobesice-Bilovice. pres tisic kousku :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam