• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    MILUCH: taky
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JUNIPETRUS: to bych skoro pohádal,že ne :)
    Penizovka maslova

Atlas hub - Pen http://houby.gnosis9.net/penizovka-maslova.html
    a nebo tady
    Houby na Hlinecku - Fotoalbum - Kudlův fotoatlas hub - Penízovka máslová - Rhodocollybia butyracea http://www.kudlacek.estranky.cz/fotoalbum/kudluv-fotoatlas-hub/penizovka-maslova---rhodocollybia-butyracea/
    SVATY
    SVATY --- ---
    MAUGLII: Já si myslim že nemáš pravdu že je to konec :) Co si tak pamatuju tak pár lidí sbíralo ještě na vánoce :D
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    To je ale konec , páč v dohlednejch 10ti dnech pršet nemá...

Prosim vyvraťte mi to...
    LITTLES
    LITTLES --- ---
    jihlava, slunce, pole, lesy, lány...
    je sucho, ale na místech kam voda prosakuje je roj

SDN33
    SDN33 --- ---
    OBSERVER15: hlavně tady ty současný 18 stupňový teploty tomu asi taky moc nepomahaj. Zem je tam suchá až se práší.
    OBSERVER15
    OBSERVER15 --- ---
    sobota, u buku (sobesice-utechov), slabych 30 kousku kazdy z nas posbiral, bylo sucho, trochu zaprset by to chtelo
    HLEN
    HLEN --- ---
    BPB: bohuzel ... tyhle kouzelne nejsou ...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    BPB: to je penizovka maslovka
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    DARJEEL: nechtěl jsem být znalci opravován, že se jedná o houby lupenité. Jinak jak říkáš :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DACUBE: hřiby z Chříbů :o)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Mykologická společnost, detašované pracoviště Žďár hlásí, že rostou!
    A to i tzv. 2v1 s václavkami. Aby houbař neměl moc práce:

https://picasaweb.google.com/115551517855988543399/111106VyletMykologickeSpolecnostiCernyLes?authkey=Gv1sRgCKbuys6d3NDQZw#
    HLEN
    HLEN --- ---
    DARJEEL: houbovy med nalitej do vyvyaru z cerstveho zazvoru muzu doporucit .... krasne to prohreje a zrychli nastup tripu .... fakt skvela kombinace
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    DARJEEL: Pravidleně sním 1x granátové jablko a ovocný salát (mango, jahody, banán, hrozny, kiwi). Před i po výletě.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: já nevím, ten zázvor taky nemám vyzkoušený, napadlo mě ještě třeba nějaké indické koření nebo prostě něco co nastartuje trávení, hořčiny atd. nevím no, v tomhle je asi třeba ještě experimentovat.

Mimochodem, máte někdo nějaká oblíbené jídlo, které si vaříte (nebo již máte připravené a rovnou jíte) po "návratu"?
    HLEN
    HLEN --- ---
    PSYCHOTOXIN: jojo modrajici .... jsou dost masivni ...staci takovejch 10-15 kusu na prumerny trip ....

KAPITAN_KOCOUR: spis tuha odolna, jako i zbytek houby ....
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    můžu se zeptat na tuhost nohy? je noha tuhá, plná, nebo se při zmáčknutí s lehkostí drtí do placky?
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    houby z Chřibů

PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    HLEN: to jsou modrající ? Každopádně veliké houby celkem,ne ?
    HLEN
    HLEN --- ---
    EXCITE: pobliz potoku v listnatych lesech, mezi tlejicim drevem listnatych stromu, v oblastech nesmi byt mech ....nic osobniho, ale presnou lokalitu si nechame s KOSZLIKEM pro sebe .... rocne tam na velmi malinkatem prostoru (par desitek metru ctv.) na tri navstevy tak 100-200 kusu maximalne

ale kdo hleda najde ...urcite jsou i jine lokality pobliz prahy ...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam