• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    HLEN
    HLEN --- ---
    MEA: ty to nejsou ....
    BBAN4N: nejaka prasivka ...
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Co je na fotce? :-) Tábor.. Zase jsem prošvihl sezónu, ale pěknej výlet to byl :-)

MYSHE
    MYSHE --- ---
    INK_FLO: hele mě se to stalo před pár lety se spolužákem a to i v tý slavný době internetů :D no bylo nám pěkně špatně.. :)
    MEA
    MEA --- ---
    DARJEEL: díky za info a myslíš, že to nejsou ani ty z odkazů?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MEA: fotky hub co nejsou :)
    MEA
    MEA --- ---
    AIM_FREEMAN: Jde o to, že každý to nazývá po svém, takhle to například vidělo několik žen, se kterými jsem se bavila o jejich vnímání hub jako takových. Já osobně jsem je občas taky měla možnost vnímat jako jednotlivé bytosti, jindy jsem vnímala celistvost nebo několik celků, někdy to byl tanec v kouli, jindy to bylo trdlikání a těkání jako bloudivá světýlka, pak to bylo plavba na vlnách barev, to je fakt různé... Prostě záleželo na prostředí a nastavení.

Ty můžeš mít své vnímání a kdokoliv se s tebou shodovat. Nejsme všichni stejní, aby platilo jedno vidění. (Pokud se ovšem člověk dostane do jednotného stavu, ve kterém existuje a nic neřeší, tak to je trochu jiná věc.) Fantazie každého má volnost, jak je to s pravidly fantazie ale netuším a ani nevím, kdo tuší...
    Ale jo, zřejmě chápu, co jsi tím chtěl říct... :)

KAMAHL: jistě, nicméně jednou se ti může stát, že budeš vnímat houbu jako představu ženy nebo zvířátka honícího si ocásek a jindy, že budeš vnímat svítící bílé podhoubí jako propletenec podobný vláknům internetu, nebo já nevím, co komu fantazie může vyplodit, při intoxikaci :)... viz výše.

Asi se chápeme každý jinak a já se možná nepochopitelně vyjádřila, ale snad teďka už je to trochu víc srozumitelné...
    IRO
    IRO --- ---
    CDR: joo kubánky jsou chuťově vynikající, ale naše jsou taky dobré :)
    CDR
    CDR --- ---
    LETTADLO: nejsem žádnej velkej pojídač, ale čas od času... a pak nepohrdnu kubánkama, především kvůli daleko neutrálnější chuti, která mi nevadí. Arcany a kopinatky mě z neznámých důvodů natahují při pojídání , to přesto, že mi jinak houbová chuť nevadí.
    PROCOP
    PROCOP --- ---
    Zdravím, nebyl někdo v předchozích 2 dnech okolo Jihlavy skouknout klóbrce?
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    INK_FLO: já na tohle byl vždycky moc velkej posera i když jsem měl pod nosem kambodžský,mexický a holandský tak nikdy jsem nevzal do huby nic jinýho než co vyrostlo u nás....respekt a velkej k tomu mám....
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    já jsem kdysi v temných dobách bez internetů a dalších zdrojů informací v lese poobědval jeden a půl klobouku červené mochomůrky neznaje správny postup užívání. Skončilo to několika růžovýma zvratkama po cestě domů (z čehož jedna přímo na náměstí) a doma pak ulehnutí do postele v podivné narkotické únavě, která trvala až do noci, přičemž kýžené halucinace se nedostavili :-)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MAESTRO_007: divim se že to ještě pokoušíš po návratu z nemocnice.... sice se to povídá že oloupane mochomurky nabudi halucinace, ale přece jen mnozstvi tezko odhadne clovek...řikejte si co chcete ale podle mě je to demence...
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    CDR: něco takovýho...největší klobouky měli průměr až 10cm
    PMA
    PMA --- ---
    Jednou se k nám dostali klobouky z okolí Pradědu,cca tak 5 let zpátky, co to bylo za druh to opravdu už dnes netuším, ale byli to lesní houby, na arcany měli moc zakulacené klobouky a temně modrou barvu měli. Po dvaceti kouscích jsme měl co dělat sám se sebou ak tomu s otrávenými kámoši. Fakt silný houby. Byl to můj poslední silný trip na houbách od té doby už s mírou a respektem.
    CDR
    CDR --- ---
    INK_FLO: zrovna u arcan jsem viděl, že někdy nakládaly víc než třeba kubánky... na jedný akci někdo měl neuvěřitelně silný arcany (a nějaký zlý .), dávali jsme je v rozmezí 3 až šesti větších klobouků a opravdu nakládaly moc, asi tři lidi to nevydejchali a museli z akce zdrhnout do okolních lesů, aby přírodou ze sebe smyli tu vymaštěnou paranoidní psych´´ozu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAMAHL:
    a určitě to budou blízcí příbuzní i kdyby šlo o dva lesy vedle sebe, ten mínus nechápu
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    MEA: Tak pozor - houba není plodnice. Jedna houba může mít spoustu plodnic spojedných jediným myceliem. Tzn - to co sbíráš jsou jen části určené k rozmnožování, jako třeba květy, čili více kloboučků může patřit jedinému organismu. (Nebo taky ne.)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    mne docela pomohlo se houbama otravit (12,5g susene muchomurky cervene)... po navratu z nemocnice mi staci daleko mensi davky nez predtim :)

takze kdyby nekdo chtel at mu fungujou mensi davky tak tohle je cesta... nebo zacit byt trosku vnimavejsi....
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    já občas nezvládám, když si se mnou povídá víc než pět panů piv naráz...to jsem pak ještě víc out of reality než po třech paních houbách
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam