• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ZELY
    ZELY --- ---
    LETTADLO: Pokud vím, tak Terrence nemluvil o tom, že by spóry hub cestovaly na meteoritech, ale o tom že vesmírem cestovali volně sami o sobě. Dále se domníval, že houby múžou být jakési komunikační zařízení založené na technologii vědomí. Tak by se dal navázat kontakt s planetami a obyvateli kde jako na Zemi, byli zasety vesmírné houby.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    _SKRITEK: zajímavá teorie...ale jen některé organismy přežíjí na meteoritu průchod do atmosféry....

Objevil jsem mimozemšťany, volá vědec z NASA. Už potřetí! - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/objevil-jsem-mimozemstany-vola-vedec-z-nasa-uz-potreti-pga-/veda.aspx?c=A110307_113025_tec_vesmir_vse
    _SKRITEK
    _SKRITEK --- ---
    McKenna uvažoval, že houby, nebo alespoň některé druhy hub, mohou pocházet z vesmíru a nevyvinuly se na zemi. Jedná se o částečnou teorii panspermie. McKennovy argumenty na podporu této teorie:
    * Na zemi nebyly nalezeny žádné zkameněliny hub. Protiargument říká, že houby mají moc měkké tělo, na to aby mohly tvořit zkameněliny. McKenna oponoval tvrzením, že ale byly nalezeny fosílie srovnatelně měkkých červů.
    * Větší plodnice hub produkují miliony spor, jelikož jsou spory velice lehké, je možné, aby některé z milionů unikly až za hranice atmosféry.
    * Spory hub jsou dobře zaopatřené pro cestování vesmírem: Dobře snáší vysoké mrazy a mohou žít samy o sobě i mnoho roků (McKenna pokládal za reálnou rychlost cestování spor desetinu rychlosti světla.) Dále jsou spory některých hub dobře odolné proti vesmírným zářením (UV, radiace).
    YAVO
    YAVO --- ---
    letos už jsem do záchodu vyléval zkvašenej zbytek medu - houby do něj byly nakládány za čerstva, člověka by to spíš opilo heh
    IRO
    IRO --- ---
    Celkem zajímavá kniha :)
    VEDOMI-umele_stavy_Gartz_CS_Vesele_houby.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/xkTPzbh/vedomi-umele-stavy-gartz-cs-vesele-houby-pdf
    SVATY
    SVATY --- ---
    Hele jak dlouho ten med máš ? pokud to máš někdy od podzimu a ještě ti nezkrystalizoval tak ti asi začal kvasit.. Ted sem se ptal kámoše včelaře ten mi říkal že to pravděpodobně bude tím že byl med odebranej moc brzo a má vysokej obsah vody popř. tam nějákou vodu dostals těma houbama pokud nebyly uplně vysušený. Ještě k tomu všemu to mohls přehnat s koncentrací medu ku houbám.. Já osobně sem kouzelnej med nikdy nedělal, ale co sem tak viděl tak to lidi vždycky rozemleli na prášek, ale ty tam máš uplný kusy :D
    KAMAHL: Neviděl
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    SVATY: A plíseň si někdy v medu viděl?
    SVATY
    SVATY --- ---
    KAMAHL: IMHO tohle cukernatění fakt není. Už dlouho dobu sladím víceméně medem takže ho máme furt plnou špíz, ale tohle sem u medu nikdy neviděl.
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAMAHL: tak to muze bejt dalsi vec) z ty fotky toho ovsem neni moc poznat, tak jsem vychazela z toho, ze je identifikace plisne spravna;)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Podle mě je to dost možná jen cukernatění medu a ne plíseň. Med normálně neplesniví.
    KAREN
    KAREN --- ---
    AMINETA: mohlo to bejt nedostatecne suseny nebo vam ty houby treba (pri suseni aj.) nejakou plisen uz chytly nebo jste to zkratka meli kontaminovany... ciste z lezeni v lednicce ti plisen sama nevznikne (naivni abiogeneze?,D), zvlast v tyhle konzervovany podobe.)
    AMINETA
    AMINETA --- ---
    SHKRK: Ty bláho, sušili jsme tejden a drtili taky. Nevím, možná prostě ležely v tý ledničce moc dlouho...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ATOMINATOR: Máma si tenhle pořad (jakožto mykoložka) nahrává, tak jsem to s ní skoukla (v domnění, že když se ten díl jmenuje Lysohlávky, že to o nich třeba i bude) a teda větší neúctu k lysohlávkám co se týče časového prostoru pro ně jsem ještě neviděla... celou dobu nějaký nudný holubinky nebo co, a na ty nejzábavnější houby pod sluncem zbylo všehovšudy pět minut nanejvejš :-(
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    AMINETA: vyhodit... predpokladam, ze jste je do toho medu davali cerstve... priste ususit, nadrtit, nalozit
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    AMINETA: ja bych to vyhodil...plisne jsou kurvy..jak pise
    BBAN4N: to posrani muze bejt to nejmensi
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Já bych si to nelajznul, měl bych strach, že se poseru v tý největší psychedelii :-) Ani by mě to nenapadlo jíst popravdě..
    AMINETA
    AMINETA --- ---
    Milí sběrači, co taková plíseň na vlastních houbičkách v medu? Je to trochu neškodného penicilinu, nebo je můžu rovnou vyhodit?:-/

houbicky.jpg (1109369 B)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    PSYCHOTOXIN: hele konec Října 2011 a bylo to na Táborsku ;)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    LETTADLO: ze kdy je fotka plís ?
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    ATOMINATOR: těma to někdy začíná a někdy končí ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam