• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    Zdravim, jak je to vůbec s potencí takovejch Kopinatek? Umí někdo porovnat např. mexickejma, kubánkama...? Od mexickejch mi nejvíce sedí kolem 20g čerstvejch potažmo 2g sušenejch. Vždycky když mi někdo vypráví storky s českejma houbama, tak lítají čísla v hroznejch desítkách, tak bych prosil v tomhle nějak rozumně poradit. Kolik tak dáváte ks, když sbíráte v lese rovnou do pusy a chcete se ještě ten den trefit večer domu?
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    VEGETARIAN: Papat houby u kterejch si nejsi 100% jistej co jsou zač je docela nebezpečný.
    VEGETARIAN
    VEGETARIAN --- ---
    Co je tohle za houbu? L to jiste neni ale chutna fajn :-)

DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PALEONTOLOG: pardon, spletl jsem si s kropenatcem...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TOMTEKK: jedlá, nepříliš chutná, dá se říct, že se tak akorát najíš; límcovka měděnková se považuje za jedlejší, ale ta chut nic moc, údajně "slabě ředková", možná dobrý pro krishnáky

DARJEEL: máš nějakej konkrétní zdroj potvrzující "toxicitu" ?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Ještě nebyl Ten déšť... dokud tenhle pomocník nepříjde, tak to bude nic moc... navíc letos je mega sucho, bohové se zlobí, že moc žerem maso a odřízli nás od vody. Takže to letos bude Bůhví jak...
    AMANES
    AMANES --- ---
    já se byl teď o vejkendu mrknout na jičínsku a zatim nic
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    WREES: ahoj ahoj :) já se chystám už týden, ale ne a ne se pořád vykopat v čas z práce a jít mrknout do terénu, takže vůbec nevím. teď budu mít víkendy nacvaklý, tak sem zvědavej, kdy se jako někam dostanu achjo :( kdyžtak podej info jestli už něco je :)
    WREES
    WREES --- ---
    ahoj, na Jihlavu je asi ještě brzy že?Plánujem výlet po 10. tak jen jeslti nemáte info zda začínají?Přece jen je to kus cesty :-) díky
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUCZMAN: vsechno jsou to nejaky kdovijaky "spicky"...
    BUCI
    BUCI --- ---
    LETTADLO: na nás před xlety houbař šel zh lesa cca 60let a povídá tag co rostou drogy rostou a mi na něj rostou pane rostou a on a v lese roste hovno
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    KUCZMAN: Nejsem sice certifikovanej, ale troufnu si říct, že ani jedna z nich lysohlávka není
    KUCZMAN
    KUCZMAN --- ---
    Dobrý podvečer.
    Měl bych tu pár fotek na ukázku,poradí někdo?
    rajče.net | místo pro vaše fotografie
    http://orlik.rajce.idnes.cz/les/

jméno:houba
    heslo:houba
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    TOMTEKK: užívání límcovek obecně nedoporučujeme... negativa výrazně přesahují možný "zisk". Já osobně navíc s nimi nemám skoro žádnou zkušenost, upřímně jsem ani neměl potřebu, přece jen lysohlávky skýtají mnohem bezpečnější platformu.
    Sečteno a podtrženo, spíš se otrávíš nebo si ublížíš než z toho něco bude.
    TOMTEKK
    TOMTEKK --- ---
    poradte někdo :)
    BPB
    BPB --- ---
    D4NIX: další místa tam už neznam, jezdim spíš sbírat okolo Pece pod Sněžkou.. pár míst už tady někdo jmenoval .)
    D4NIX
    D4NIX --- ---
    BPB: hele a jeste nejaky jiny misto v harachove, chystam se tam tenhle tyden a rad bych si ozvlastnil sluzebni cestu par kouskama =)
    TOMTEKK
    TOMTEKK --- ---
    tady přikládám foto

IMAG0184.jpg (984238 B)
    TOMTEKK
    TOMTEKK --- ---
    zdravím našel jsem zřejmě limcovku modravou a chci se zeptat jestli mají něco společnýho s lysohlavkamy a jestli mi to něco udělá když znich udělám vývar ?!?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PSYDRONE: suseny jsou lepsi z hlediska toho,ze nehrozí pri delsim skladovani plísen.. Kdyz das cerstvý, muze se s znich uvolnit dost vody a z hub se stat nehezka kase..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam