• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    PALEONTOLOG: To jsem se ale ptal na kopinatky. Ty jsou sice dle tabulky taky silnější, ale zase jsou znatelně menší.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MATTSKY: no jak myslíš, srovnej [ INK_FLO @ SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna ] s tabulkou obsahu p.cubensis a p.bohemica...
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    PALEONTOLOG: Ale tak každej ten údaj se opírá o určitej vědeckej zdroj. Nemyslim si, že ty obsahy účinnejch látek jsou určený z jedný utržený houby)) Bral bych to jako vodítko k lehkýmu rozlišení potence různejch druhů.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GRADY: "Please note that these do not represent average values for widely sampled populations. Just because a mushroom species has some samples that show high or low concentrations does not mean that all mushrooms of that type have levels matching those in this chart.".... :D
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    GRADY: jop, tohle jsem sháněl, díky!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LISHKA: slyšel sem, že od Krupky po Cínovec, nebo fláje, prostě v horách, kolem Labe a středohoří jako nic

DARJEEL: povrch země pokrývá ze 70% voda, nevím kolik by těch prasat muselo být,

DACUBE: máme aridnejší klima, větší teplotní extrémy, silnější přívaly a jejich horší rozložení v průběhu roku, do krajiny se voda nevpíjí, ubývá diverzita jak krajiny tak fauny a flory, jde to tak nějak celý do hajzlu
    LISHKA
    LISHKA --- ---
    ahoj nějaký tip kolem Ústí nad Labem? a tímto směrem?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DACUBE: jj, i u nás, prý hlavně Morava a Polabí... čet jsem o tom i náhodou včera článek od Cílka, to co píšeš s krajinou tam taky zmiňuje, holt ekonomický interest je silnější než ekologický rozum :)
    A jinak globálně prý taky... třeba USA, Indie, Čína...
    ale jak jsem psal, vím o tom prt, akorát jsem si něco přečetl a jsem děsně chytrej...

BIGG23: paráda, tím líp :) Já jen když vidím lesy tady u nás, tak je to fakt jako troud... a přes léto chcalo málo, málo...
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Ať je sucho nebo ne, já jich našel mraky :)
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    DARJEEL: to si nemyslím. Hlavně myslíš to tak, že je sucho ve střední Evropě? Nebo globálně?
    Ono totiž u nás se projevuje posouvání hranice oceán/kontinentální klima. To je jev natolik komplikovaný, že třeba osobně vůbec nevím jestli věřit, že je ovlivněný člověkem nebo ne.
    Na hovno je spíš katastrofální vliv krajiny a její neschopnost vodu podržet, odpařit a vytvořit lokální srážky, prostě práce z mikroklimatem, která by nepřízeň globálních změn eliminovala
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    Ahoj, máte tip na nějaké oblasti v rokytnici nad jizerou?

Jedu se podívat za babičkou, tak jsem si říkal, že bych si tam udělal nějaký hezký výlet.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DACUBE: místo na kopinaté znám bohužel jen jedno (u Moravského Berouna), ale tam jsem nebyl od svých 18ti, kdy jsem je měl asi dvakrát a od té doby jen lesní, takže s nimi mám minimální zkušenosti...ale věřím
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MILUCH: jitrničku nene, díky... a od kdy jsi bohem? :DDD Bohém možná jo, to jsme dva .)

hele teď vážně, sice trochu ot, ale snad se jeden post snese... jedna z teorií proč je takový sucho je ta, že spousta vody je navázaná v živočišné "výrobě", třeba čínské vepřové chovy, víš vůbec kolik mají prasat? Údajně, krom toho, že takový masový luxus sežere hromadu obilí to ještě dlouhodobě váže velké množství vody, která pak chybí jinde. Nevím co je na tom pravdy, ale nemám to z novinek.cz .)
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    INK_FLO: kopinatky jsou ale právě velice podobné, stav je čistý a nefyzický. Na kolejích jsme pojídávali houby z Božího daru a optimální dávka byla tak 20-30
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MATTSKY: hele to nikdy neodhadneš...vždycky radši míň než víc...loni kamarád mel celkem slusnou otravu po 2 Arcanach který snědl rovnou po sběru neusušený.... když nejsou nějaký gigantický tak vetsinou 8kousku mi stacilo a dokrmit se muzes kdykoliv.....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    TOMAN: co neni může být když projevíš zájem ;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    MATTSKY: já to neznám na gramy, ale pět kubánek (dejme tomu dvě větší a tři malý) bych přirovnal tak k 10 - 20 českým (v závislosti na lokalitě sběru)
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    INK_FLO: Jasný, šlo mi právě o srovnání průměrnejch potencí. Kdysi jsem na to našel někde na webu dobrou srovnávací tabulku, ale dneska jsem jí nedohledal. Šlo mi o průměrný množství, který dávaj lidi, který už nějaký zkušenosti mají a nejde jim o navození nějakýho silně psychedelickýho stavu, prostě akorát na ten vejlet do hor a srandu venku.
    Kromě jednoho pochybnýho nákupu nějakejch bohemic ve spacebaru mám přístup právě víceméně jen k mexickejm a chci konečně také okusit plody naší krajiny)) 15-20 ks zní rozumně. Díky za radu!
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    MATTSKY: to je těžký určit, protože potence se může dost výrazně lišit i u lokalit vzdálených od sebe pár kilometrů a terminus technicus"chcete ještě ten den trefit večer domů" je taky nic moc neříkající, protože někdo s tím může mít problém po 10 ks, zatímco jiný bez problémů po 50 ks :-)....ale pokud si zhruba zvyklej na mexický a kubánský, tak 15 - 20 ks by mělo být v pohodě.

I když je tam jeden aspekt, kvůli kterýmu už ani nemám potřebu jakýkoliv český sbírat, a sice že po kubánských je ten stav celkově lehčí, příjemnější, necítim tak silnou otravu, těžkost, malátnost, různé nepříjemné fyzické stavy (do žaludku i celkově). V tomhle mě příjdou české takové humpolácké a těžkopádné, takže si radši pěstuju kubánky. Pravděpodobně budou ty rozdíly způsobené jiným poměrem účinných látek s těmi ostatními a všemi možnými synergiemi, které mezi nimi mohou vznikat, ty pěstované doma mi příjdou takové čistší a přátelštější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam