• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    TOMTEKK: zrovna tam jedu za babičkou,tak to rád vidim .))
    Tyhle jsou odkud přibližňeji?
    TOMTEKK
    TOMTEKK --- ---
    tady máte nějaký obrázky od nás z vysočiny :)

IMAG0188.jpg (825361 B)
    MRK_EF
    MRK_EF --- ---
    svagr nema na zimu drevo, jedu do stribrny skalice kacet sousky, tak jse cas na prochazku se psem urcite najde, hned naproti marjance u sazky jsem onehda neco nasel, arcany ale hrozne slaboucky, asi jak tam lidi blijou kdyz jdou s konziku :DD
    SVATY
    SVATY --- ---
    PALEONTOLOG: Kolísají šíleně.. Jednou jsem měl 12 hub, protože jsme dávali s kamarádkou, která nikdy neměla a samozřejmě jsem nechtěl aby na to měla špatnou vzpomínku a nakonec to byla šílená jízda... Běhala po lese a bavila s lidma, který tam samozřejmě nebyli a celkově to bylo strašne silný. Ale nakonec se jí to prej líbilo :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PALEONTOLOG: o rychlosti metabolismu jsem nic nepsal...

joojo, tenhle legendární výlet zakončený prvním sněžením, rád na něj vzpomínám, měl skvělé vyústění... však nás pak překvapili agenti z BISky :o)
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    co třeba čistý DMT ? neni intenzivnější i než ayahuasca ?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MATTSKY: ve výsledku by se mělo jednat o množství houbové hmoty, [ INK_FLO @ SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna ] a o hmotnostní procenta účinných látek, tzn. že se nejedná o počet, ale prostě o váhu sušiny.. a překvapivě se psilocybin nachází taky v myceliu

a řekl bych, že ty obsahy kolísají hrozně moc, pamatuju na jeden trip ze smaženice, kdy jsem měl tak 30 hub, do té doby to byla obvyklá dávka, protože houby byly slabší, jenže ten rok to byl první trip a mezitím zesílily,

DARJEEL: uvaření čaje s citronem udělá z psilocybinu acetát, který je prostupnější přes střevo, nástup je intenzivnější, ale rychlost metabolismu to neovlivní
    ..v útěchově sme s potheadem zobali zmrzlé klobouky s jablkem a bylo to na těch pár hup dost intenzivní, vzpomínám si
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    INK_FLO: jj - uz to ctu sorry
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: jj, ještě jednou z možností je udělat z psilocybinu sůl (třeba sodíkovou .) to je pak onset mnohem rychlejší a celkový stav je takový pastelovější... a o něco kratší, celý metabolizování běží rychleji.

A ad argument Hoffmana... jak věděli, že tam mají jenom psiloci(bi)n? Při extrahování máš stejně čistotu maximálně 50%, víc to nejde a často jen 25 (i tak je to super teda) a zbyde Ti tam reziduál kdečeho. Netvrdím že spirit není spojenej s psilocybinem, ale zase na druhou stranu, redukovat ducha hub na chemickou látku je takové... hm.. ošemetné .)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    MRK_EF: podle toho článku by mělo stačit tohle

Peganum harmala | Botanic.cz
    http://botanic.cz/smartshop/cs/semena-seminka/peganum-harmala
    MRK_EF
    MRK_EF --- ---
    INK_FLO: ne, ale pred ctyrma lety jsem nad tim vazne uvazoval, kdyz jsem jse o tom dozvedel, bud nebyli houby ba jsem byl linej jsi routu sehnat "objednat pres net"
    Kamos co byl v ekvadoru a popil se samanama ayahuasku, tak byl s toho velice nadceni, dokonce privezl kus korene ale nepodaril jse uvarit, hold to uz je alchimie, chutnaloto jako vyvarena hlina :DD
    navic tam doporucovali nemit pred tim sex pul roku aby byl spravnej spirit ;]

DACUBE: muzes mi to taky popsat prosiiim ?? ;]
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    SALAM23: to není o liáně, rozklikni ten odkaz
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    INK_FLO: lianu si uzij....
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    INK_FLO: jo. pošta?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    má někdo zkušenost s tímhle? - syrská routa (IMAO) plus houby

Ayahuaska
    http://mr.fr.sweb.cz/h8.html
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    Houbaři budou mít žně celý měsíc – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/280506-houbari-budou-mit-zne-cely-mesic.html
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    INK_FLO: no s těma nožkama je to past. Když kolega z Varů přivezl kopinatky na koleje, tak jsme obírali klobouky a dávali je do medu. Ze zbylých asi 700 nožek jsme udělali čaj a vypili jej ve 3 lidech. Šli jsme na procházku k řece v dobré víře, že za 2 hoďky jsme zpět. Vrátili jsme se aso po 6 hodinách tvrdého halucinování a celou noc přistávali.
    PS: nevím jestli jsme to tu už nedával k lepšímu, kdyžtaktak se smažu
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    https://www.erowid.org/plants/mushrooms/mushrooms_info4.shtml

podle té tabulky mají kubánky větší podíl psilocinu, což by mohl být důvod subjektivně "příjemnějšího" nástupu účinků, zjišťuju o tom informace a zatím jsem narazil pouze na toto:

Psilocybe mushrooms contain Psilocybin and Psilocin or just Psilocin . Psilocybin gets converted to Psilocin in your stomach . So the trip you get is always a Psilocin trip . The only reported diference is that the mushrooms that only contain Psilocin are said to come on a little faster and softer . That doesnt mean less hallucinogenic . Some Psilocybe mushrooms also contain Baeocystin in variable concentration wich is reported to give the trip a bit of a kick/rough edge .

což by v ale stejně v případě, že budou pořádně nasušené mělo teoreticky znamenat, že po tom vysušení by měli mít kubánky vpodstatě stejné účinky jako bohemicy.

no a tady je studie, která zjistila, že i v domácím pěstování v rámci několika sklizní z jednoho mycelia se jak poměry psilocybinu a psilocinu, tak jejich množství různí, takže se stejně ani při tak kontrolovaných podmínkách nedá pořádně odhadnout potence. Ale zajímavý je údaj o tom, že v nožicce je toho taky tolik, já jsem žil v mýtu, že v nožičkách českých nic není (i když u těch kubánek jsem zpracovával i nožičky, což může být i důvod, proč toho v sobě mají víc, protože narozdíl od českých je ta nožička kolikrát daleko masitější než klobouk)

http://mycotopia.net/archives/discus/messages/5/levels_and_flushes-141925.pdf

tohle je taky dobrý:

I can remember from Hofmanns "LSD my problem child" that the curandera Maria Sabina acknowledged that Hofmann and Wasson (I think it was Wasson?) had successfully "captured the spirit of the mushroom in capsules". They had given her chemically pure psilocybin capsules - it was also considered the proof for them that the effect of shrooms was only connected to psilocybin/psilocin and nothing else.
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    MATTSKY: me stacej 4-6
    MATTSKY
    MATTSKY --- ---
    PALEONTOLOG: To jsem se ale ptal na kopinatky. Ty jsou sice dle tabulky taky silnější, ale zase jsou znatelně menší.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MATTSKY: no jak myslíš, srovnej [ INK_FLO @ SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna ] s tabulkou obsahu p.cubensis a p.bohemica...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam