• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    PALEONTOLOG: Modraji i Kopinatky????
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BIGG23: po milion první, lysohlávka při poranění modrá, je to známka toho, že je v ní psilocybin, není li v houbě psilocybin, nezmodrá
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    DUSIN: tehle bych se nebal , vypadaji jako naprosto klasicky lucni kopinatky ;)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    LIZZARD2012: jsou tu dva názory, sorry, ale mohl by se ozvat certifikovaný mykolog? :)
    LIZZARD2012
    LIZZARD2012 --- ---
    DUSIN: jasny kopinatky .. akorat je vetsina z nich hodne nasakla vodou, tak maji tmavou barvu
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    KHAARL: o víkendu jsem byl v Brdech a nic moc, tedy spousta hříbků, ale lysny jen 2 :/
    KAREN
    KAREN --- ---
    INK_FLO: ja se tuhle Mirka zrovna v poste ptala, jestli to, co zazivali, nebyla otrava blize neurcenou houbou;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    od té doby se tím pravidlem řídím na sto procent :-))
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VYHULENY_UFO: náhodou, občas z toho můžou vzniknout poučné a zajímavé situace. Já kdysi tak 10 let zpátky nasbíral cca 80 bohemic na jednom místě a asi 5 na jiném, které byly dost podobné těm Dušínovým, možná stejné. Nebyl jsem si uplně jistý, ale vzal jsem je. Pak jsem udělal odvar z celých osmdesáti a asi po půl hodině od vypití mi to začalo vrtat hlavou, jestli těch 5 náhodou nebylo jedovatých. Takže jsem ten nájezd identifikoval jakožto počínající smrtelnou otravu a podle toho v tom lese (kam jsem naštěstí stihl z města utéct) vypadal :-)....takže pláč, prosby, loučení, lítost atd. :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    _BENNY: taky bych asi nic z toho nejedla, par z nich mi prijde mozna funkcnich, ale sbirala jsem jen kdysi kopinatky v jizerkach a pak mam zkusenost s bohemicama a mozna arcanama, tak se ptam coajak...
    WREES
    WREES --- ---
    DIRTY_GROWA: Já si např. dám taky tak 5 krát do roka, ale jak už tu bylo psáno máme nenažraný kamarády :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DUSIN: nelibi se mi ani jedna, vyhodit
    DUSIN
    DUSIN --- ---
    KAREN: no abych pravdu řekl, přesně nedovedu je determinovat, nejsem moc dobrý mykolog, roky jsme je sbírali a fungujou a jsou silné, já sbírám co jsem se dřív naučil od přátel, no koukal sem na ně a vypadaj v pohodě, ale třeba se mi tam pár co sem zaměnil, já se leta hub už bál nejedl je tak mé znalosti nejsou nikterak hluboké a třeba dělám chybu a spoléhám na ověřenou loučku, ještě je všechny prozkoumám tedy radši
    KAREN
    KAREN --- ---
    DUSIN: a to jsou který, Mirku?? minimálně některý z nich mi zaváněj jakejmasi generickejma špičkama...
    KHAARL
    KHAARL --- ---
    Máte někdo info jak sou na tom střední čechy? brdy a příbramsko?
    DUSIN
    DUSIN --- ---
    Tak včera asi hodinka na louce cca kilák od domu:
    dsn23 | 16.10.2012 procházka – rajce.net
    http://dsn23.rajce.idnes.cz/16.10.2012_prochazka/
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    BIGG23: hmm, vepřovka, dal bych si
    MARRYES
    MARRYES --- ---
    IMG_8948.JPG (2156057 B)
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    BIGG23: mozna tenhle kus - ale je to zavadejici videt ho jen z vrchu

SVATY
    SVATY --- ---
    BIGG23: ne a ne a ne, příště toho neber tolik, když si nejseš jistej 10 hub by stačilo...
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    BIGG23: vyhodit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam