• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Žďár n. S., minulý víkend, rostou pěkně

PMA
    PMA --- ---
    med jsem jednou dělal, a po roce co jsem ho vytáhl, tak fungoval báječně.

houby jsem nasušil, asi tak něco přes měsíc(možná déle), nasypal jsem je do sklenice od tatarky, asi do půlky(víc jich nebylo, asi tak 200 kusů ), vůbec jsem je nedrtil nebo nestříhal, prostě jsem je nechal v kuse..... poté jsem nahřál med ve vodní lázni, ale nahříval jsem ho protože byl dost tuhej a byl domácí ze včelína, žádný z obchodu, snažil jsem se aby nebyl moc teplej :)
    no a jak byl v tekutém stavu po částech jsem ho přilíval do sklenice ( celkem pomalu prostupoval až ke dnu) až byly houby celé v medu nechal jsem zatuhnout, zavíčkoval, hodil do šuplíku, sem tam jsem se podíval jestli nebyla plíseň a následující léto byl vytažen na světlo, lžičku zalít do čaje a bylo fajn, fungovaly jak na podzim :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    SVATY:vis sem to nacpal veskerejma zbytkama ze byli kousky hub od vicka az ke dnu....ten med akorat ztmavnul.....ale slozeni nezmenil....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    DIRTY_GROWA: pane tam nic není jmenoval jsi místa kam už 5 let jezdim.... ;o) maximálně mimina co jsem tam nechal.... ale abych pravdu řekl na žádný moje konkrétní místo letos nevkročila noha.... místní maj 3 roky starý zásoby se vsadim :)
    SVATY
    SVATY --- ---
    LETTADLO: Ty hele a neusadil se ti jen ten prasek na dne ? Já sám sem nikdy med nedělal, ale nepřijde mi to jako blbost :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    přátelé poraďte prosím:chtěl bych udělat med z cca 2000ks prozradí mi někdo co a jak? loni jsem dal houby do medu ale nijak neupravoval a taky ze med sam o sobě po pul roce mazal maximálně sladký kolem huby a nic.... povařit? jak dlouho? kolik medu na takový množství?
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KATALINA: Nice
    KATALINA: Nice

takhle to má vypadat!!!!
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    WOLFZOV: zajímavý hodně by mě zajímalo jak vypadaj ze spoda.... ale noha je jediný co je připomíná a ne málo....myslim že za ohnutý hřbet by to stálo....
    KATALINA
    KATALINA --- ---
    a kdyz uz jsem u toho, tak se pochlubim, co mi roste v pokojicku :) snad neurazi

KATALINA
    KATALINA --- ---
    Brno - pred tydnem u prehrady

_BENNY
    _BENNY --- ---
    dnes okoli Babice-Bilovice nekolik stovek, uz to roste ve velkym :-)
    THOMASVONPRAG
    THOMASVONPRAG --- ---
    ...rostou, rostou...střední čechy... sice trošku musí člověk pohrabat pod sněhem, ale pak se diví, kolik kloboucku tam čeká... odzkoušeno, kvalitní, funkční... nový Bond se kupodivu ukázal jako vcelku kompatibilní podívaná:-)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Tenhle snížek holkám udělá dobře, že? Až bude tát.. :)
    KHAARL
    KHAARL --- ---
    Dnes vysočina libice...Krásný kloboučci :)
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    WOLFZOV:
    tyve tak supr, a soráč za špatnou diagnózu, ale nějak se mě to úplně nezdálo, tak jsem to radši tak napsal. přišlo mě, že mají moc vybledlý spodky...)
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    DIRTY_GROWA: Diky. Ale odzkouseno a kvalita :-))) Psylocibe Moravica.. Podle vzhledu. A modrali az hruza :-) A pak se zeme rozpila... ^^
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    GUMIDEK30:
    vyhodit.
    WOLFZOV:
    ja bych řekl že ani jedny. možná ty 1, ale stejně mě přijdou trochu podezřelé...
    KUDLIC:
    naopak , doporucuji nechat přejít mrazem. já nejednou sklízel pod sněhem na svym fleku a stačily pak 3 houby a výlet jak hovado (sámoška pořádný klobouky)
    WOLFZOV:
    opět mimo..(
    PANTARIL:
    rostou. hajlos, helenin, tankodrom...) ale možná to bude vybrakovaný, pořádaj se tam docela nájezdy v poslední době..(
    MEA
    MEA --- ---
    VRINDAVAN: a PANTARIL:
    jo a stojí za to tentoto si nějaké na místě (decentně, jinak se jihlava moc houpe :D), krásně se tam splývá s kořeny stromů :))) (btw. chybí ti čárka před "ale" ;) )
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PANTARIL: hledej v parku Velký Heulos, je to lesopark hned u centra za kostelem SV. Jakuba dole je ZOO. rostou na obou stranách parku v okrasných dřevinách a ostružinách. také kolem zámečku na Heulosu jsou ale tam sídlí PČR. projdi si park, určitě najdeš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam