• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    MYSHE: no to právě nevim a snažim se to zjistit
    MYSHE
    MYSHE --- ---
    KAPITAN_KOCOUR: Jak se může nesprávně sušit??
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    hola, nevíte pls, jestli se aktivní látky z hub ztrácejí nesprávnym sušením? případně kdy se to děje.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MARTYYNO: odkud máš, že vadí teplota 80 - 90°C??? díky
    HEEHY
    HEEHY --- ---
    MARTINSKI: Určitě ne
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    MARTINSKI
    MARTINSKI --- ---
    Ahoj, poradíte o jaké hubky se jedná? Moc zkušení nejsme, tak jsme hledali po čichu..prostě tyhle jako jediný ze všech možných houbiček v okolí byli cítit jako lysohlávky.. z jihu čech

    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    AGRICULTEUR: ptal jsem se uplne na to samy pred tydnem a pry tam rostou. Osobne jsem to bohuzel diky snehu a nedostatku casu nebyl schopen overit. Viz [ PANTARIL @ SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna ] a reakce
    LITTLES
    LITTLES --- ---
    mam podobně najivní dotaz, mam u jihlavy místo který je zaručený, ale neni to tam nikterak pěkný...chcem si udělat pořádnej výlet výlet, tak bych byl vděčný za místo směr buď Kostelec, nebo Hybráled, Sborná...GPS very velcome:)
    Do posty kdyžtak dix
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    chtel bych se podivat koldokola jihlavy rekli byste nekdo ten les na jih od Jihlavy smerem na Kostelec vlasne mezi tresti a jihlavou. Sem tam nikda nebyl a zeshora to vypada jako peknej souvislej porost takze jo nebo jo?
    BARVY_VLAKY
    BARVY_VLAKY --- ---
    MARTYYNO: nijak... baštim:-)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    MARTYYNO: ručním mlýnkem na maso.:)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    Jihlavsko ještě něco roste.

    Snímek 006.jpg (2464226 B)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    Snímek 002.jpg (2434611 B)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Já ty lišťičky melu v ručním mlýnku. Ale teď je budu chtít fakt najemno a větší množství, takže použiju elektrickej, doufám že mi to odpustí, byliny/houby nemaj rády elektrický mlýnky :-)
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    jakym zpusobem houby drtite?
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Tak jsme byli o vikendu v Jihlave a dopadlo to tak napul. Nejdriv jsme v sobotu dopoledne s ohledem na festival jeli nakouknout situaci a po kratkem overeni oblibeneho mista jsme honem spechali na poledni promitani s tim, ze po filmu a obede se tam vratime. Bohuzel behem obedu koukam z okna a vidim hrozive vypadajici XXL snehove vlocky. :( Takze jsme to do sebe rychle nasoukali a co nejrychleji presun zpet do lesa. Bohuzel snih padal tak huste, ze ho behem nekolika minut bylo vsude 3 cm, za hodinu asi deset, takze jsme nakonec procesali jen par mist, kam se pres vetve snih nedostal a neco naslepo celkem vsehovsudy tak 100 kousku . Nebyt toho predcasneho snehu, tak je to urcite desekrat lepsi vysledek .)
    MRK_EF
    MRK_EF --- ---
    MARTYYNO: pred 2 lety jsem delal karamelky, uprazil jsem orisky, udelal karamel, pridal trosku skorice a suseme rozdrcene houby, vysledek byl nebezpene chutnej, par lidem stacil bonbonek na pul :D
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    ja si ted budu vyrabet cokoladovy bonbony ktery pak planuju skladovat v alobalu v lednici... Libi se mi ta predstava ze misto zvykani klobouku clovek proste sni bonbonek:) Tak akorat doufam ze se mi to v ty lednicce nezkazi nez to stacime snist, doufam ze to tak pul roku vydrzi... Budu to delat dnes nebo zitra tak kdyby nekdo chtel muzu se pak podelit o zkusenosti..
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Letos jsem udelal trochu jinej pokus: 50 mladsich kousku bohemiko-arcanovy smesi jsem za cerstva rozemlel mezi prstama a vzniklou houbovou brecku zalil dvema dilama medu. Zavrel do sklenice a chvili s ni poradne kvrdlal. Pak sup do nepruhledny pixly a do lednice. Uz po tydnu med radne ztmavnul, houby stouply vzhuru a po dvou malejch lzickach jsem mel vesely vysmaty odpoledne.

    Tech 2000 kusu bych doporucil dobre nasusit, rozemlit na prach a zalit kvalitnim medem. Urcite nevarit. Myslim, ze ani neni nutny to zahrivat, i kdyz nekdo by to mozna doporucil taky. Poradne bych s tim zakvrdlal a nechal alespon behem uplnku na mesicnim svetle. Pak uz jen nechat ulezet do leta a letat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam