• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MEA
    MEA --- ---
    BENJAMMIN: též plánuji .)

    DARJEEL: Hubertek, to je kácovský pivní kouzelník a milec... .) A jak chutná! Jako jedna báseň... Ale to jsem od hub odbočila k národnímu moku. Milá odbočka :D.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BENJAMMIN: v Kácově je super pivovar a dobře tam vařej :) A naproti v kempu bydlí skutečný kouzelník! :-)
    BENJAMMIN
    BENJAMMIN --- ---
    Ahoj, co myslíte. Mam v plánu vyrazit zejtra na houby, mam 2 tipy. Buď v posázaví poblíž kácova nebo v Křivoklátsku. Má to ještě cenu takle pozdě?
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    tak já vyrážim do Jižních čech na poslední výlet.....
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Doplním jihlavskou nadílku

    trocha lysohlávkové variability, nejdřív jsem v tom viděl různý druhy, ale nakonec je to asi všechno jen o stáří a přemrznutí.. hezky se vybarvujou



    i s jednou matkou :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    na Jihlavsku ještě rostou ale už stárnou.

    Snímek 027.jpg (2430135 B)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    dnes Jihlava.

    Snímek 020.jpg (2582484 B)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MRTY: aha, já to chápal tak, že když má melting point nějakých 280°C tak vařením v čaji se ani nedostane k tomu, aby roztála jeho krystalická struktura a teplotou kolem 100°C se podaří vlastně vyvázat účinnou látku z buničiny do tekutiny. Ale samotná účinná látka nedegraduje... a louhování ve vodě vlastně není oxidace, right? :)

    ještě mi prosímtě řekni, na jaký substance degraduje psilocybin tou oxidací? Jde mi o dlouhodobou oxidaci při normálních teplotních podmínkách - pokud je tam vůbec rozdíl oproti pečení.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STUART_HAMPLE: a vida k lyse to mam co by kamenem dohodil,
    MRTY
    MRTY --- ---
    DARJEEL: bod tani je teplota pri ktery "roztaje" krystal cisty latky. hodnota nic moc nevypovida o tepelny stabilite latky nebo jejim chovanim ve smesi s dalsima x latkama.
    ale psilocybin se opravdu vysokyma teplotama (vareni) nedegraduje. jinym problemem oxidace. k degradaci dochazi na vzduchu. tzn. ze zahrivani za pristupu vzduchu (peceni) urychluje oxidaci.
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    STUART_HAMPLE:
    houby rostou ve ´vlnách´ hlavně ty luční. stačí se na jednu takovou napojit / naladit a neni co řešit. pozitivní a negativní energie nemají podle mě na výskyt vliv, jako spíš na samotnou energii těch hub / rostlin co tam rostou.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MARTYYNO: já jsem už v životě četl takovejch věcí a slyšel takovejch keců...

    read less, study more! :)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybin (čekni melting point .)
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    DARJEEL: nekde jsem to cetl ve spojitosti s pripravou caje, ze se to nesmi zalivat vrouci vodou ale jenom horkou, protoze pri 100 stupnich si znicis ucinne latky...
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Sezóna je dobrá, rostou...Polabí, u Lysé nad Labem (nomen omen :D)...jen jsem si všiml, že jsou hodně rozesety v ostrůvcích...někdy hodiny a nodiny hledáte a nic, a pak najednou bum ho, místo, jakoby je někdo "zezhora" rozhodil...asi začnu věřit na poudačky o místech pozitivní a negativní energie :)
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    Nejake tipy na lokality v Ostrave a okoli? Belak uz je zplundrovany az hamba :)
    PMA
    PMA --- ---
    jj, Soběšice potvrzuji, jsme s kámošem za hoďku nasbírali tak 500, a to jsme jeli na večer, takže jsme toho vlastně moc nestihli :)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Možná kdybyste jednu snědli, ostatní by se ukázaly :-) Tak přeju příjemný sběr a hoďte pak report kdyžtak :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    BBAN4N: good news, everyone.) my razíme konečně v sobotu, juhúúú.))
    jinač u chaty na pernštejnsku les u nádraží vydal jeden kousek, zbytek výletu se nám asi schovávaly... ale někde po okolí by na nás vykouknout mohly)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Byl jsem v úterý v Soběšicích, teprve začínaly, ale špendlíčky všude, teď tam musí bejt hrozný žně, pak jsem přejel do Bystrce a tam jely fakt dobře, zkrátka teďka Brno musí bejt hroznej masakr, škoda že jsem z druhýho konce republiky, Brňáci neváhejte :-) Možná hodim později fotoreport..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam