• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    LETTADLO: super, "škoda" jen těch meduzoidních barev :-)))))
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MEA: doplnil jsem tím odkazem Borovičkův článek kterej jsem už před časem zveřejnil na nástěnce....
    MEA
    MEA --- ---
    hoďte prosím přednášku na nástěnku, jestli je toho hodna, díky
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    E2E4: kapitolku legislavita si zařadil ale sám...

jj, vím, tu přednášku jsem vyslechl...
    KERRAY: O_O slušný!!!
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DARJEEL: středem jeho zájmu je taxonomie, ne legislativa, v té se IMHO moc neorientuje

a co se týče té taxonomie - ony to jeho dělení DNA testy nepotvrdily - a jinak viz http://en.wikipedia.org/wiki/Species_problem :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KERRAY: to vase lesni stanoviste ma docela vyhodnou strategickou polohu,) at uz se onoho tyce, nebo neceho docela jineho, oboji je super
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    DARJEEL: tento rok ani ne, předevčírem jsme sbírali i čerstvé bedly a babky...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BENJAMMIN: lysny občas rostou společně s václavkami... ale jestli jsi našel v listopadu václavky, tak to je docela slušný výkon! Myslím docela náročnější než najít lysohlávky :)
    BENJAMMIN
    BENJAMMIN --- ---
    HONZAL: Jo, sám jsem to zjistil tuhle neděli, prolezli jsme rozsáhlou pastvinu kde již nějací sběrači byli v minulosti spatřeni a tam ani v lese nic nenalezeno. Na luční je to asi moc nízko a na ty lesní nevim, třeba taky málo štěstí. Aspoň tam byly nějaký hřiby a václavky :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: zkusim mu asi napsat, borovicka.blog[zavinac]gmail.com.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DRASTICS: aj, to je škoda a ptal jste se ho někdo na něco?

Jinak jediný větší mínus mui příjde kapitola legislativa, kdy nezmínil, že se u hub přitvrdilo, jinak se mi to líbilo. A je vtipný slyšet, jak vlastně ty druhy hub jsou ad hoc tvořené kategorie na základě arbitrárně určených znaků samotnými mykology. Takže vlastně všechny lysohlávky u nás jsou lysohlávky srbské :-)
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    DARJEEL: nebyl prostor/ rychle konec - osobni odchyt jednotlivci a ptani se neverejne . . . .l
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Byli jste někdo na té čtvrteční přednášce? Respektive by mě zajímala diskuse, jestli jste tam někdo zůstával. Měl bych pár dotazů, jestli náhodou nebyli zodpovězeny. Díky
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    HONZAL: hojný na jiný druhy hub :-)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    BENJAMMIN: křivoklátsko jsme před lety zkoušeli a kupodivu nic, ikdyž lesy sou tam jinak dost hojný. Ale třeba to byla jen smůla.
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    KOLOMOK: ahoj, rostou, hojně.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    dnes Brno-Bilovice-Babice, nekolik stovek. musel jsem z toho lesa utect :)
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    DSC_2159.JPG (744395 B)
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam