• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KACID
    KACID --- ---
    MARTYYNO: tak jak to dopadlo s tou cokoladou? podarilo se? nad necim podobnym prave taky uvazuju :)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    co tahle obleva? Byl nekdo okouknout mistecka?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SMOWKY: já myslím že čistá slovenština zní rozhodně líp,) ale to je bokem, mám radost že v brně rostou
    SMOWKY
    SMOWKY --- ---
    PALEONTOLOG: jj a to som do toho nezakomponoval este aj anglictinu, bohuzial s jazykmi mam problem.. kazdopadne nejde o obalku ide o obsah
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SMOWKY: twl tos napsal hroznej cechoslovenskej paskvil
    SMOWKY
    SMOWKY --- ---
    dnes okolie brna: su ich mraky :)) a vypadaj hezky :))
    CHCANDA23
    CHCANDA23 --- ---
    tak vcera zkouska ondrejovskejch a musim rict ze se letos teda povedli...)))
    HLUKAS
    HLUKAS --- ---
    CRUSHEER: je mi líto ale sbíral si zbytečně zkus změnit lokalitu, dát na intuici nebo jít s někym kdo zná.
    SVATY
    SVATY --- ---
    Dneska jsem s kamarádem byl kolem utěchova u Brna, nikdy jsem tam nesbíral takže je možný že jsme neobjevili ty nejlepší spoty, za dvě hodinky asi 100ka, ale dost už jích vypadalo docela přešle a na místech kde mi to přišlo jako jasný tak bylo už strašně moc listí, takže jsem se snažili hledat spíš smíšenej les a tam se něco najít dalo :)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    LETTADLO: dáš si je místo přesčasu k večeři
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    PALEONTOLOG: mě spíš zajímá otázka jak přesně zjistit obsah tý učinný látky aniž bych musel dělat večerní přesčasy jako laborant?:o)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    otazku jde polozit jednoduse, jestli maji klobouky z jednoho trsu stejny obsahy procentualne, nebo maji mladsi min, vsecko v ramci jedne rodinky... a odpoved je na svete
    ENT
    ENT --- ---
    cau, byl jste s houbickama nekdo v mykologicky poradne? nasbirali jsme jich dost, ale u vsech si nejsem jistej a po precteni clanku nize z idnes.cz bych se nerad otravil. diky
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: všechno stejný, dej jenom na počet... on obsah látek je tak kolísavý a set a setting u běžného houbování tak nevyzpytatelný, že tohle je prostě nepodstatná proměnná :-)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    DAW: moje zkušenost mi říká, že velikost mohla být jakýmsi ukazatelem možná u doma vypěstovaných, ve stabilních podmínkách rostlých hub.
    Takjaktak dokáže občas záprdek vyškolit :)
    U českých je to loterie, ale třeba mě tu někdo opraví. Nikdy jsem nenašel spojitost mezi velikostí a sílou. Několikrát jsem zkoušel velmi nízké dávky (1-3) a stejně vim prt :)

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DAW: vetsinou se meri obsah latek jako podil ze susiny, takze velka houba je silnejsi kvuli vetsi hmotnosti; jinak mereni vykazujou celkem sirokej rozptyl u druhu i lokalit
    DAW
    DAW --- ---
    Dotázek: mají malé mladé klobouky méně/více/stejně síly jako starší velké? Záleží nějak na jejich velikosti při určování dávky? Některé klobouky jsou třeba i několikanásobně větší než jiné.. ale někde jsem čet, že prej ta velikost není až tak směrodatná..
    Za odpovědi díky předem..
    KONOP
    KONOP --- ---
    Neco ze Southwest Devon, England. Nasbirano dvema rukama :)

BBAN4N: Diky!
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Suché nadrcené, řeší se to furt dokola btw..
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Hlavně ať vám nenasněží, i když v Brně by moc nemuselo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam