• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    KACID: podarilo se:)

Ve velkoobchodu s cukraskejma potrebama nekde na Cernym moste-Praha tusim (nazev ani webovky si nevzpomenu, kdyby nekoho zajimalo tak se zeptam pritelkyne) jsem koupil formu na odlevani cokolad, je asi na 15 cokoladek o prumeru nejaky 2cm, takze klasickej bonbonek.
    Na googlu jsem prolezl par receptu na domaci cokolady, nakonec vyhral ten se susenym mlekem, mlecnou mam totiz nejradsi:D ale jinak je recept celkem na kazdym komu co chutna, hlavne aby to melo spravnou konzistenci.
    Do kazdyho bonbonu jsem dal cca 0,7 - 0,8g susenejch drcenejch, vic by se tam stejne neveslo, takze pro nas to bylo zhruba 2-3 bonbony/osoba/vylet. Melo to docela uspech, zmizely hned:D

a melo to presne ten efekt co jsem ocekaval - tim ze trip zacina snezenim dobryho bonbonku ve kterym ty houby nejsou ani citit misto zvykani hub ktery treba hodne lidem nechutnaj, tak to pro vsechny bylo cely takovy veselejsi, proste hned pozitivni start:)
    KACID
    KACID --- ---
    MARTYYNO: tak jak to dopadlo s tou cokoladou? podarilo se? nad necim podobnym prave taky uvazuju :)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    co tahle obleva? Byl nekdo okouknout mistecka?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SMOWKY: já myslím že čistá slovenština zní rozhodně líp,) ale to je bokem, mám radost že v brně rostou
    SMOWKY
    SMOWKY --- ---
    PALEONTOLOG: jj a to som do toho nezakomponoval este aj anglictinu, bohuzial s jazykmi mam problem.. kazdopadne nejde o obalku ide o obsah
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SMOWKY: twl tos napsal hroznej cechoslovenskej paskvil
    SMOWKY
    SMOWKY --- ---
    dnes okolie brna: su ich mraky :)) a vypadaj hezky :))
    CHCANDA23
    CHCANDA23 --- ---
    tak vcera zkouska ondrejovskejch a musim rict ze se letos teda povedli...)))
    HLUKAS
    HLUKAS --- ---
    CRUSHEER: je mi líto ale sbíral si zbytečně zkus změnit lokalitu, dát na intuici nebo jít s někym kdo zná.
    SVATY
    SVATY --- ---
    Dneska jsem s kamarádem byl kolem utěchova u Brna, nikdy jsem tam nesbíral takže je možný že jsme neobjevili ty nejlepší spoty, za dvě hodinky asi 100ka, ale dost už jích vypadalo docela přešle a na místech kde mi to přišlo jako jasný tak bylo už strašně moc listí, takže jsem se snažili hledat spíš smíšenej les a tam se něco najít dalo :)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    LETTADLO: dáš si je místo přesčasu k večeři
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    PALEONTOLOG: mě spíš zajímá otázka jak přesně zjistit obsah tý učinný látky aniž bych musel dělat večerní přesčasy jako laborant?:o)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    otazku jde polozit jednoduse, jestli maji klobouky z jednoho trsu stejny obsahy procentualne, nebo maji mladsi min, vsecko v ramci jedne rodinky... a odpoved je na svete
    ENT
    ENT --- ---
    cau, byl jste s houbickama nekdo v mykologicky poradne? nasbirali jsme jich dost, ale u vsech si nejsem jistej a po precteni clanku nize z idnes.cz bych se nerad otravil. diky
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: všechno stejný, dej jenom na počet... on obsah látek je tak kolísavý a set a setting u běžného houbování tak nevyzpytatelný, že tohle je prostě nepodstatná proměnná :-)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    DAW: moje zkušenost mi říká, že velikost mohla být jakýmsi ukazatelem možná u doma vypěstovaných, ve stabilních podmínkách rostlých hub.
    Takjaktak dokáže občas záprdek vyškolit :)
    U českých je to loterie, ale třeba mě tu někdo opraví. Nikdy jsem nenašel spojitost mezi velikostí a sílou. Několikrát jsem zkoušel velmi nízké dávky (1-3) a stejně vim prt :)

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DAW: vetsinou se meri obsah latek jako podil ze susiny, takze velka houba je silnejsi kvuli vetsi hmotnosti; jinak mereni vykazujou celkem sirokej rozptyl u druhu i lokalit
    DAW
    DAW --- ---
    Dotázek: mají malé mladé klobouky méně/více/stejně síly jako starší velké? Záleží nějak na jejich velikosti při určování dávky? Některé klobouky jsou třeba i několikanásobně větší než jiné.. ale někde jsem čet, že prej ta velikost není až tak směrodatná..
    Za odpovědi díky předem..
    KONOP
    KONOP --- ---
    Neco ze Southwest Devon, England. Nasbirano dvema rukama :)

BBAN4N: Diky!
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Suché nadrcené, řeší se to furt dokola btw..
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Hlavně ať vám nenasněží, i když v Brně by moc nemuselo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam