• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Vy jste planeta Země: 4 minuty, které vám změní život - VideaČesky.cz z kategorie Naučná
    http://www.videacesky.cz/...ody-dokumenty-pokusy/vy-jste-planeta-zeme-4-minuty-ktere-vam-zmeni-zivot
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    ISHY: Ty houby by všechny měly dostat želízka! :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    hele dávám ti admin práva...
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    LETTADLO: jde to - na cistym vermikulitu nevypestujes vubec nic,jinac na slame,splade,mouce,hovnech atd. atd. Ze sporu na agarovym mediu obohacenym ryzovou moukou rozjedes kolonii a tu pak muzes zkouset na spoustu zivenejch substratu
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    ABGD: kultivace je zase jiná liga....český houby i podle člověka kterému pastří web:kouzelnehouby.cz tak mi tvrdil že naše česke Lysohlávky nejdou uměle naočkovat a vypěstovat z vermikulitu... proto si všiměte že spory našich hub nejsou ke koupi po internetu....
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ISHY: je to tak jak pises - ty normy co byly uz neplati a drzeni bude posuzovat soud,pripad od pripadu
    ISHY
    ISHY --- ---
    LETTADLO: Je to už zase jinak. Jestli tomu dobře rozumím už neplatí: do 40hub přestupek (tuším že až 15 000 pokuta) více trestní čin. To je podle mě aktuálně zrušené http://www.legalizace.cz/...-ustavniho-soudu-otevira-nove-moznosti-trestnepravni-regulace-drog-v-cr/ vše zase řeší soud (tedy asi i 1 houbu).
    ABGD
    ABGD --- ---
    LETTADLO: evidentně cíleno na nějaké nezkušené houbaře, málo musiky za hodně peněz. trochu to smrdí vydělávánim na dětech.. jinak se přiklánim k tomu, že za sezbíraný materiál by se platit nemělo, max výměnný obchod. Pokud ale někdo pěstuje strobarie doma tak už vlastně dělá záslužnou práci, která je hodna ocenění :-), v těchto případech je finanční odměna jistou kompenzací za pachtění se poctivého zemědělce..
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KAMAHL: naprosto souhlasim veřejně a ještě taková sprostota co si za to řeknou... a na právníky si davaj peníze stranou a to už je započítaný v ceně balení... čas co tomu věnujou maj brát jako ozdravnou nebo sportovní záležitost...

HONZAL: povolený množství je asi 30 nebo 50ks....

NEJVĚTŠÍ RIZIKO JE PŘI SAMOTNÉM SBĚRU..... DÍKY NAŠÍ DROGOVÝ LEGISLATIVĚ JSOU CÍLENĚ NA SEZNAMU OHROŽENEJCH DRUHŮ....
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Dát je někomu je jasně nelegální, stejným způsobem jako prodej. Držení je nelegální, ale už není až tak jasný co to přesně znamená. Konzumaci zákon neřeší, tzn sama o sobě nelegální není, ale zlé hlasy prosazují tvrzení, že konzumaci muselo předcházet držení, takže by taky legální být nemělo.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    btw. co se týče legálnosti hub, jak to vůbec je? Můžu je sbírat? můžu je jíst? můžu je někomu dát? Prodej předpokládam legální neni...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LETTADLO: ne že bych to chtěl obhajovat nebo tak něco, ale ta cena nemusí být za houby jako takový, ale za úsilí (čas) věnovaný sběru, náklady na pohoné hmoty a obecně logistické náklady. ;-) borůvky ti zadarmo taky nikdo nedá, ale cena je opravdu přehnaná, o tom žádná...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    BROZKEFF: první houby v ivotě, co jsem měl byly 5 let starý a fungovali dobře. :-) množství nevim, byla to drťka z kopinatek...
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    napsal jsem to špatně kámo. nevezl jsem houby ale jenom pytlik s hrabankou a podhoubím
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    zahrada nemá podhoubí který je takhle příbuzný.... Id Pangejt to dokázal....
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    LETTADLO: se vsadim ze tam nic nebude - kamos to zkousel na zahrade,nechal si z mycelia Bohemek od Jihlavy prorust substrat,cca 5KG mycelia na zrni zahrabal pod smrky a rozsypal do mulcovaci kury,stejny podminky jako v lese,nahnila trava-drevo - jehlici - vlhko - stin,mycelko tam bylo pres zimu na jare to trochu odkryl,zilo to a kolonizovalo okolni hlinu a klaciky,jenze to nikdy nezacalo plodit - ja jsem jednou na jare hodil par lonskejch suchejch klobouku do pilin od cirkularky a to pak valilo jako prokopnuty
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    HONZAL: v podstatě to tak je, ale určitě to není pravidlem...

letos se ukáže jestli na mém místečku vyrostou z kousku podhoubí Bohemky které jsem tam loni dovezl...bylo by fajn mít am toho víc... krom Modrajích a Arcán který tam rostou odjakživa... Určitě to funguje ale búhví jestli jsem něco neudělal špatně...uvidíme
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    je mi nablití když mi na spacebaru nabídli asi 10 kopinatek za 280kč jestli to tu sleduje někdo kdo tohle provozuje tak mi napište ban-ánů mám dost na rozdávání....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MMM: takovou mapu musis sam zakreslit ;)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    BROZKEFF: nejsem si jistej, jestli jem to viděl v nějakym dokumentu, nebo někde četl, ale archeologové našly nějaký artefakty, který byly použitý při pohřbívání stařešinů mayský civilizace a samozřejmě jim tam na onen svět přibalili i nějaký houby a po jejich rozboru zjistili, že se obsah aktivních látek nijak nezměnil a je srovnatelnej s tim, jakej maji daný odrudy v dnešní době
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam