• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    BROZKEFF: nejsem si jistej, jestli jem to viděl v nějakym dokumentu, nebo někde četl, ale archeologové našly nějaký artefakty, který byly použitý při pohřbívání stařešinů mayský civilizace a samozřejmě jim tam na onen svět přibalili i nějaký houby a po jejich rozboru zjistili, že se obsah aktivních látek nijak nezměnil a je srovnatelnej s tim, jakej maji daný odrudy v dnešní době
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Lidičky pomalu začíná přihořívat... nezbývá než vám teď na konci srpna před začátkem podzimu popřát hojnou sezonu, žádné postihy ze stran bezpečnostních složek a orgánů,hodně pořízených fotek a prožitých zážitků a co nejvíce štastných a vysmátých chvílí v křehkém souladu s přírodou... kdyby se někdo chtěl podělit za urcitych podminek o sve misto,tak já a pan pospa rádi přijmeme dobrodruha na podzimní expedice kterymu taky prozradíme kam společně už několik let jezdíme.....
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    BROZKEFF: tak to je pohoda, pac mam jeste doma neco z minulyho roku
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Nezávislý výzkumný tým z Brna nedávno prováděl experiment se stárnutím sušených plodnic psilocybe arcana a bohemica. Výsledky analýzy ukázaly stabilitu psychoaktivních látek v těle plodnic i u archivních 5 let starých vzorků.
    (Relevantní informace zejména pro "medaře" a "mraziče" co vymýšlí zbytečně sofistikované postupy jak houby mrazit, nakládat do medu a kdesi cosi.)
    MMM
    MMM --- ---
    ahoj, chtelo by to mapku-okresu kde uz rostou...
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    hele jak to je s houbama treba ve finsku ?:-D tedka tam pojedu na vylet, tak nemate nekdo nakou zkusenost s tim?

jinak v krkonosich zatim nerostou...( moc teplo, ale pocitam tak pristi tyden by mely zacit, uz se celkem ochladilo ;)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    RAKETKA: pokud se nepletu, na loukách rostou po celé čr převážně Lysohlávky kopinaté Psilocybe semilenceata (/na nástěnce jsou fotky). Na šumavě jsem nesbíral, ale vyšší nadmořská výška to je, takže by tam růst měly.

Ostatní druhy jsou spíš na kraích lesů a lesních cestách. Kopinatky na loukách (hlavně v trsech trávy a všude, kde to hnije). Ideálně louky prý kyselý - tj. nehnojený.
    RAKETKA
    RAKETKA --- ---
    Zdravim. Prosimvas mam takovej dotaz, jsem zrovna na chate na Sumave, kousek od Prachatic a kdyz sekam na louce krovinorezem, tak potkavam spoustu houbicek...uz delsi dobu se chysta ms nekym se vydat na sber, ale nevyznam se v tom. Shanim vselicos na internetu, v knizkach atd. Ale napadlo me, ze i tady by mi lidi pomohli...Rad bych vedel, jake druhy a v jakych mistech se nejhojneji vyskytuji na Sumave, abych mel minimalne vetsi sanci si je dohledat na internetu a porovnat s tema na louce kus od baraku :).
    Vim, urcite beru v potaz, ze by mohli byt znecistene, kvuli houbovitosti hub a kvuli tomu, ze jsou pobliz lidskemu obydli, ale vzhledem k tomu, ze zde zijeme dosti ekologickym zpusobem a k tomu jsem jiz houby odsud mel...Jen jsem je nesbiral ja, tak nemam zkusenost(jak jsem jiz zminoval) Ale vim, ze tu nejake rostou...
    Predem vsem dekuji za jakoukoliv podporu :)
    (klidne do zprav)
    Moc Dekuji!
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    ADLIZ: nezminujes v jake kulture, prechodove ritualy budou jine u lidojedu na Papui Nove Guinei, a jine u jihoamerickych indianu. Doporucuju knizky od R.A.Willsona, treba Prometheus Rising - pro lepsi pochopeni ucelu tohoto typu ritualu jako takoveho (i s nejakymi priklady).
    ADLIZ
    ADLIZ --- ---
    Zdravím všechny! Omlouvám se za téma trochu mimo... nevěděl by mi někdo, prosím, poradit literaturu v níž by byl popsán přechodový rituál z chlapce na muže za pomoci psychoaktivních/halucinogenních látek (rostlin)? případně pište do zpráv. Moc díky!
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    ojojoj nějak mi to úplně uniklo.... :)

KAREN
    KAREN --- ---
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Upřímnost nadevše - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=TEsfncSYQ0I
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEOZ: jj, tak tím spíš bych se do těch pokusů nehrnul (ale já se v tomhle poslední dobou docela radikalizoval, třeba ty výzkumy budou i k něčemu jinému než k legitimizaci psychedelik ve společnosti).
    To bude jak s jakoukoliv jinou izolovanou látkou, prostě v těch houbách je něco antiheadache :)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    DARJEEL: když člověka někdo našpikuje elektronikou a pořád otravuje s nějakýma testama a jehlama, tak lze intuitivně očekávat i negativní fyziologický dojezd... ovšem i studie s velice soft podpůrným settingem vykazovaly nálezy bolestí hlavy během 24h po (viz setting rolanda griffithse http://en.wikipedia.org/wiki/File:Johns_Hopkins_psilocybin_session_room-SessionRm_2176x.jpg)

rozdíl ve zkušenosti s a bez bolestí hlavy po sezení bych spatřoval v rozdílu psilocybinová houba vs samotný psilocybin...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEOZ: jsem tu půl roku nebyl, tak Ti odpovím až teď:

Z bohaté zkušenosti pan XY, který své vědomí velmi pravidelně obětovává ve jménu vědy Ti mohu říci, že ani po dávkách čítajících několik set skřítků v klobouků jej hlava nebolela. Z těch cca dvou set cest na Pleiády a zpět cítil bolest hlavy možná tak jednou dvakrát a to se pravděpodobně cestou zpět bouchnul skafandrem o kokpit ,-)

Možná spíš set a setting, mně by teda asi bolela hlava, vyndat se takhle v nemocnici mezi hučícími screeningovými mašinami a s nějakou kupolí na hlavě, případně nataženej v tunelu s velmi silným magnetem -- mimochodem to je taky důvod, proč se ve jménu vědy obětovávám zásadně v lese u ohně, v lůně Matky přírody ,-)

GOTHIGH: někdy musí Mohammed za horou... doporučuju nějaký psytrancevový festival ,)
    CDR
    CDR --- ---
    LEOZ: po kopinatých, i po tajemných mě nikdy nebolela hlava (desítek požití). Trochu větší tlak v mozku jsem vnímal na silném LSD, jinak obecně mám nepříjemné stavy s pocitem pnutí v hlavě (a následnou schízou, že mi "rupne žilka") po silném indoor hulení...
    GOTHIGH
    GOTHIGH --- ---
    samozřejmnĚ že každej nicméně kolik z nás/vás je schopnej sa na takovém něčem i domluvit a podnikonout to?? Kvůli tomu to jsem dávám aby se lidi ozvali pokuď mají chuť.

Jsem rád za každého: perkusionisty, kytaristy, zpěváky, multiinstrumentalisty...
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Skusit sision. Kdo by nechtěl...
    GOTHIGH
    GOTHIGH --- ---
    Ahoj,
    už odjakživa mně baví pozorovat vliv entheogenů, halucinogenů a všeobecně halucinogenů na kreativitu člověka. Chtěl bych se zeptat jestli s tím někdo máte skušenost a jestli se tu najde muzikant nebo jakejkoliv umělec, klidně undergound, který by chtěl podstoupit psychedelickou sision.
    Moje vize: samozřejmně příroda, pár lidí pod vlivem halucinogenů.

Ozvěte se jsem rád i za nabídky hub :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam