• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MEA
    MEA --- ---
    BLOODRAT: jo no třeba jo.. bylo to tam docela prošlapaný.. .) no, ale říkám si, že by dost lidí z budějc mohlo být aji na nyxu a přečíst si to (nebo si to sdělit jinak), což je teda jenom můj hrubý odhad :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    MEA: Tam jezdí půlka Budějc, ale třeba se k majiteli dostanou, zázraky se dějí :o)
    MEA
    MEA --- ---
    hlášení :)))

na jihočeském místečku u plané poblíž meandru potoka vlevo někdo ztratil klíče s pleteným rasta přívěškem )vypadaly, že tam neleží příliš dlouho(, jsou pověšeny na špičce smrku a čekají na svého nálezce spolu s kopřivovým rájem, ze kterýho pěkně pálí prdel, ale úlovky za toto štípající zdraví stojí :)

konec hlášení a hodně štěstí přejeme šťastnému nálezci
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Tak počasí se v neděli povedlo, krásný výlet za Teplice a osobní ulovek 100ks kopinatek. Dohromady kolem 300ks/2h. Příští týden zkouknu Brdy.

INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VYHULENY_UFO: no osud a studium tehdejší dostupné literatury o drogách, což mě naštěstí zachránilo od některých slepých cest, na které se vydali svého času okolo střední skoro všichni známí kolem mě...takže osvěta osvěta
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VYHULENY_UFO: mě k nim přivedl osud, ale ten je hrozně línej a nechtělo se mu se mnou chodit do lesa, tak jsem se musel naučit je poznávat sám....
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DRAXXUR: nastuduj si na netu fotky lysohlávky kopinatý (na loukách) a lysohlávky český (kraje lesů, hnijící prostředí), nic moc jinýho v čechách nenajdeš. Lokality sou tu hodně v klubu popsaný + ta nástěnka.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    VYHULENY_UFO: Já třeba jsem barvoslepej, ale rád houbařím (nejen lisny). Obrázek v atlasu a na netu je fajn, tvar a reálie si podle něj najedu, ale v reálu se dost často může houba barevně lišit, proto, když si u něčeho nejsem jistej (hub je celkem pestrá škála druhů), nemám problém se přeptat na netu, extra v audítku s názvem "SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna". Problem?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DRAXXUR: můžeš začít nástěnkou diskuse....
    DRAXXUR
    DRAXXUR --- ---
    přesně tak, ne každej zná někoho kdo by ho na ty houby vzal... takže co byste doporučovali nastudovat, abych je bezpečně poznal ?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VYHULENY_UFO: jj, ale to by jsi místo svých postů mohl naprogramovat answerbota, protože tady se to cyklicky opakuje každý rok... dokonce jsme dělali i takový guide (odkazy bejvaly na nástěnce, ale už tam nejsou -- i tak je tam velmi podrobné info s fotkama, stejně to skoro nikdo nečte), aby se to poznalo oproti čepičatkám, marná snaha :)))
    Takže chápu to, ale je to prostě cyklus, že sem v sezóně co tejden houkne někdo, ani si nepřečte pár příspěvků níže a chce jen odpověď... nakonec, je to i v názvu auditka, což nebejvalo vždycky...
    KILLIAN
    KILLIAN --- ---
    Tak hlásím, že v Jeseníkách už taky rostou, ale žádná sláva to není.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    VYHULENY_UFO: tak třeba nemaj s kym jít. ;-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VYHULENY_UFO: někdy je to k uzoufání, těžký život prostě... souhlasím s Tebou [chápavě pokývává hlavou a plácá rukou na rameno]
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    VYHULENY_UFO: Protože jsou to děcka, co se chtějí zadarmo zfetovat..
    MMM
    MMM --- ---
    MAQS: bohuzel
    MAQS
    MAQS --- ---
    potřeboval bych poradit

HLEN
    HLEN --- ---
    Tak poslusne hlasim ze na Krkonosskych kopcich je idealni cas. .. Rostou jich hromady : )
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    sušený se poznávaj ještě hůř ale tady bych jich vyházel ještě víc než na předchozí fotce ;) né li všechny

KONOP
    KONOP --- ---
    A jen tak od oka bys i tyhle vyhazel?? Ty mam z minuleho roku.... Co treba hodit to do medu. Je fakt, ze loni sem jich snedl pres sto a moc sem toho nenalital. Ale bohu dik porad sem tady :]
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    Zbytek... nevím, já bych většinu vyházel pokud nejsou namodralý, či nemaj na klobouku nazelenalý až modravý skvrny určitě bych je nežral.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam