• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    Někde jsem četl a dokonce i slyšel, že to charakteristické modrání je způsobeno oxidací psilocinu. Tím že houbu uštípnete ji poraníte a vzduch se dostane k psilocinu. Pro mě je to řekl bych největší znamení že mám houbu která obsahuje psilocin když jdu sbírat lysohlávky a připlete se mi tam něco čím si nejsem jistý. Jak nezmodrá, nežeru jí.
    MEA
    MEA --- ---
    POTHEAD_: podle mne i ty horní, ty dvě starý suchý mohou mást, ta zadní vypadá, že namodrává, ale jo no, fotka.. proto by se měl nálezce pořádně podivat na ty úlovky a jejich barvu. vzít to ukázat mykologovi by bylo asi nej..

kdo viděl modrání u čepičkatek? ať zvedne ruku a ťukne do klávesnice info. :))
    já teda ne..
    SIRPEPAN
    SIRPEPAN --- ---
    POTHEAD_: jdu jen nahodou kolem, já sbírám jen kopinatky ale píšeš ty dole to sjou stopro tak se ptám ktery to sou podle tebe??
    SIRPEPAN
    SIRPEPAN --- ---
    POTHEAD_: a co je to teda za houby ??
    MEA
    MEA --- ---
    DEAD_RAT: jasně podoba tam je, strach je taky trochu na místě ale... poměrně zbytečný.. JND by to mohl poznat podle modrání (dřív nebo pozdějc houba tmavne, o té smrtelné jsem neslyšela, že by modrala), navíc ta "šálička kolem krku" nebývá častá tak jako u galerin. a ta energie taky vyzařuje dost jasně :))
    MEA
    MEA --- ---
    BLOODRAT: jo no třeba jo.. bylo to tam docela prošlapaný.. .) no, ale říkám si, že by dost lidí z budějc mohlo být aji na nyxu a přečíst si to (nebo si to sdělit jinak), což je teda jenom můj hrubý odhad :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JND: buď v klidu, zase nějakej trouba co šel okolo a radí, těhle bych se vůbec nebál a dal vařit vodu na čaj :o)
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    JND: já bych teda řekl že si našel cos hledal ,třeba ty sirky mi přijdou uplně typický a ty z horní fotky mi přijdou taky v pořádku... lépe na živo vidět ale .
    přidávám jinou sirku (ze shroomeru ) pro porovnání -

JND
    JND --- ---
    DEAD_RAT:
    JND:

I vuně byla taková zemitá jakou znám ...
    JND
    JND --- ---
    DEAD_RAT:
    Mě to nepřijde,že to je zrovna ta z toho odkazu,ale pokud si to myslíte raději to vyhodím.
    DEAD_RAT
    DEAD_RAT --- ---
    JND: Tak tohle bych urcite nejedl..!!! http://www.myko.cz/clanek199/
    "Čepičatka jehličnanová je houba prudce až smrtelně jedovatá" Jinak receno, chteli byste se zmazcovat mochomurkou zelenou?!?!?!?
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    Menu psilocybinové houby - Enpsyro
    http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3ppsh.html

stejne jako kadzy rok... tady si o tom neco prectete, podivejte se kdo to roste atd... ;)
    JND
    JND --- ---
    Kuk:)

Jsem si dnes udělal výlet do Jihlavy. Chodil tam po lesích kousek od kolejí na Brno. Celkem našel asi 50 kousků. Ty mládata jsem tam nechal pro ostatní .... a také si dovezl 4 krásné bedly,už se těším jak si je dám na oleji:)
    A jinak si myslím,že by to chtělo aby zapršelo ... houby by chtěly růst,ale v horních částech lesa bylo sucho ..
    Ale také jsem třeba nebyl na správných místech ... dnešní tři místečka jsem si našel před dvěma lety ...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    MEA: Tam jezdí půlka Budějc, ale třeba se k majiteli dostanou, zázraky se dějí :o)
    MEA
    MEA --- ---
    hlášení :)))

na jihočeském místečku u plané poblíž meandru potoka vlevo někdo ztratil klíče s pleteným rasta přívěškem )vypadaly, že tam neleží příliš dlouho(, jsou pověšeny na špičce smrku a čekají na svého nálezce spolu s kopřivovým rájem, ze kterýho pěkně pálí prdel, ale úlovky za toto štípající zdraví stojí :)

konec hlášení a hodně štěstí přejeme šťastnému nálezci
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Tak počasí se v neděli povedlo, krásný výlet za Teplice a osobní ulovek 100ks kopinatek. Dohromady kolem 300ks/2h. Příští týden zkouknu Brdy.

INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VYHULENY_UFO: no osud a studium tehdejší dostupné literatury o drogách, což mě naštěstí zachránilo od některých slepých cest, na které se vydali svého času okolo střední skoro všichni známí kolem mě...takže osvěta osvěta
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VYHULENY_UFO: mě k nim přivedl osud, ale ten je hrozně línej a nechtělo se mu se mnou chodit do lesa, tak jsem se musel naučit je poznávat sám....
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DRAXXUR: nastuduj si na netu fotky lysohlávky kopinatý (na loukách) a lysohlávky český (kraje lesů, hnijící prostředí), nic moc jinýho v čechách nenajdeš. Lokality sou tu hodně v klubu popsaný + ta nástěnka.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    VYHULENY_UFO: Já třeba jsem barvoslepej, ale rád houbařím (nejen lisny). Obrázek v atlasu a na netu je fajn, tvar a reálie si podle něj najedu, ale v reálu se dost často může houba barevně lišit, proto, když si u něčeho nejsem jistej (hub je celkem pestrá škála druhů), nemám problém se přeptat na netu, extra v audítku s názvem "SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna". Problem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam