• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    ANDY_WARHOL: rostou václavky, pýchavky a bedle. žádné jedovaté ani halucinogenní houby jsem včera v lese neviděl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ahoj, jak je na tom brno, radi bychom si udeli vylet, ale zatim to vypada ze je porad moc slunecno :)diky
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    POTHEAD_, MEA: vážení (a to platí pro všechny tu), zkuste se omezit na rady pokud opravdu víte a ideálně nechte radit lidi, kteří jsou tu k tomu určení :o)

z těhle fotek (narozdíl od různých a jiných mobilovek), to jde opravdu poznat bezpečně, ty vysušené naopak potvrzují, že se skutečně jedná o modrající drahokamy :))

POTHEAD: hele, mám pro Tebe slabost, víš to, ale jestli tu budeš dělat bordel, tak půjdeš stejně jako ta mrtvá krysa předtím :o)
    "certfikovaní odborníci" jsou tak trochu znouzectnost opatření, aby tu neradil každej jouda, protože už jsme tu zažili za ty roky expertů a expertů, co klidně doporučili čepičatky jako zaručený houby. Nikdo tím nechce říct, že těch pár id co jsou v záhlaví má patent na pravdu a šalamounův výkal v kapse k tomu.

Ostatním potom doporučuji, když už se sem jdou zeptat, což chápu a narozdíl od páně Potheada si myslím, že nějaká relavantní informace tady z toho lze vyždímat, aby se drželi rad lidí zmíněných v záhlaví...
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    MMK: Rostou bohemicy a arcany (vzacne) v okoli zoo a landeku. Vcera jsem byl na prochazce a zatim 0. Dle zkusenosti je na ne jeste moc teplo.
    MMK
    MMK --- ---
    Kolegove, jak to vypada v Ostrave? Rostou uz? Vim, ze by mely v okoli Landeku... jake druhy tam mam hledat? Zatim jsem nic v okoli Ostravy nenasel :/ Mam zkusenosti cca 15 let z Brna, Sobesice a Bystrc, takze "tamty", asi Arcany, dokazu spolehlive identifikovat:)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KILLERD2D: taky se přikláním tomuhle názoru....
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    POTHEAD_: no vidíš možná jsem to dokonce četl i tady... já mám nastudovaný houby myslím dost věnoval jsem tomu spoustu času než jsem je kdysi začal sbírat a jíst. I různý dokumenty jak na netu tak na dvd jsem viděl a když jsem si myslel že vím všechno tak jsem je poprvé ochutnal a můj zájem o ně vzrostl a můžu říct že se o nich dovídám stále nové věci a to je to co mě na nich a na jejich účincích fascinuje a baví. Je to pro mě jiná zatím ještě dost neprozkoumaná dimenze.
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    Někde jsem četl a dokonce i slyšel, že to charakteristické modrání je způsobeno oxidací psilocinu. Tím že houbu uštípnete ji poraníte a vzduch se dostane k psilocinu. Pro mě je to řekl bych největší znamení že mám houbu která obsahuje psilocin když jdu sbírat lysohlávky a připlete se mi tam něco čím si nejsem jistý. Jak nezmodrá, nežeru jí.
    MEA
    MEA --- ---
    POTHEAD_: podle mne i ty horní, ty dvě starý suchý mohou mást, ta zadní vypadá, že namodrává, ale jo no, fotka.. proto by se měl nálezce pořádně podivat na ty úlovky a jejich barvu. vzít to ukázat mykologovi by bylo asi nej..

kdo viděl modrání u čepičkatek? ať zvedne ruku a ťukne do klávesnice info. :))
    já teda ne..
    SIRPEPAN
    SIRPEPAN --- ---
    POTHEAD_: jdu jen nahodou kolem, já sbírám jen kopinatky ale píšeš ty dole to sjou stopro tak se ptám ktery to sou podle tebe??
    SIRPEPAN
    SIRPEPAN --- ---
    POTHEAD_: a co je to teda za houby ??
    MEA
    MEA --- ---
    DEAD_RAT: jasně podoba tam je, strach je taky trochu na místě ale... poměrně zbytečný.. JND by to mohl poznat podle modrání (dřív nebo pozdějc houba tmavne, o té smrtelné jsem neslyšela, že by modrala), navíc ta "šálička kolem krku" nebývá častá tak jako u galerin. a ta energie taky vyzařuje dost jasně :))
    MEA
    MEA --- ---
    BLOODRAT: jo no třeba jo.. bylo to tam docela prošlapaný.. .) no, ale říkám si, že by dost lidí z budějc mohlo být aji na nyxu a přečíst si to (nebo si to sdělit jinak), což je teda jenom můj hrubý odhad :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JND: buď v klidu, zase nějakej trouba co šel okolo a radí, těhle bych se vůbec nebál a dal vařit vodu na čaj :o)
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    JND: já bych teda řekl že si našel cos hledal ,třeba ty sirky mi přijdou uplně typický a ty z horní fotky mi přijdou taky v pořádku... lépe na živo vidět ale .
    přidávám jinou sirku (ze shroomeru ) pro porovnání -

JND
    JND --- ---
    DEAD_RAT:
    JND:

I vuně byla taková zemitá jakou znám ...
    JND
    JND --- ---
    DEAD_RAT:
    Mě to nepřijde,že to je zrovna ta z toho odkazu,ale pokud si to myslíte raději to vyhodím.
    DEAD_RAT
    DEAD_RAT --- ---
    JND: Tak tohle bych urcite nejedl..!!! http://www.myko.cz/clanek199/
    "Čepičatka jehličnanová je houba prudce až smrtelně jedovatá" Jinak receno, chteli byste se zmazcovat mochomurkou zelenou?!?!?!?
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    Menu psilocybinové houby - Enpsyro
    http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3ppsh.html

stejne jako kadzy rok... tady si o tom neco prectete, podivejte se kdo to roste atd... ;)
    JND
    JND --- ---
    Kuk:)

Jsem si dnes udělal výlet do Jihlavy. Chodil tam po lesích kousek od kolejí na Brno. Celkem našel asi 50 kousků. Ty mládata jsem tam nechal pro ostatní .... a také si dovezl 4 krásné bedly,už se těším jak si je dám na oleji:)
    A jinak si myslím,že by to chtělo aby zapršelo ... houby by chtěly růst,ale v horních částech lesa bylo sucho ..
    Ale také jsem třeba nebyl na správných místech ... dnešní tři místečka jsem si našel před dvěma lety ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam