• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    ahoj,jelikoz se jednalo o muj prvni nalez,chtel bych si jeste nechat potvrdit od nekoho znalejsiho,zdali to jsou oprvadu psylocibe.dik.
    lokace Vysocina

Psylocibe Bohemica

Psylocibe
    JOHNNY77
    JOHNNY77 --- ---
    GUMIDEK30:
    KILLERD2D: Gracia.. ale škoda no :/
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    tak brno bystrc ano, konečně se začaly rozjíždět
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    JOHNNY77: bohužel bych řekl že tam nemáš ani jednu
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    JOHNNY77:za mě ne . . . .
    JOHNNY77
    JOHNNY77 --- ---
    tak jsem se vrátil z lesa.. ale jsem docela amater, tak sem hazim naky fotky než to budu žrát ať mam jistotu.. je dost možný že to lysiny ani nejsou, což by ale docela zamrzelo :/

JOHNNY77
    JOHNNY77 --- ---
    SALAM23: já právě včera nějaký našel a jdu se dneska kouknout ještě jednou, taky to mám skoro za brákem :D ale díky za typ s tim mukarovem určitě vyzkoušim ;)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JOHNNY77: bydlim hned u lesa - mam ho prochozenej krizem krazem a ver ze nic,ale jestli chces,tak ti jich tam muzu par nahazet do krovi :D - jed za Mukarov,konkretne Voderadske Buciny a neco malo tam asi najdes,jsem tam byl vcera se psem na prochazce a asi 300 jsem jich vezl domu a to me ani nenapadlo ,ze tam muzou bejt,sel jsem na bedlu abych z ni mel rizky k veceri
    BCSEDLON
    BCSEDLON --- ---
    LETTADLO: muzes prosim dat blizsi info, les/louka nebo idelane odkaz na mape?
    JOHNNY77
    JOHNNY77 --- ---
    někdo nějaké zkušenosti s Klánovickým lesem a okolí?
    KILLIAN
    KILLIAN --- ---
    VRINDAVAN: kvůli oxidaci fenolických složek...
    imho nejspíš bylo sucho, tak vyschly a teď když je vlhko tak znovu nasákly a zmodraly.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    VRINDAVAN: někdo je pomačkal
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    VRINDAVAN: protože chtějí ;)
    JND
    JND --- ---
    Myslíte si,že něco roste na slovenské Velké Fatře ??
    V pondělí tam jedeme na čundr a vemu si tam své zásoby lesních plodů moravské Vysočiny,ale tak by mě to zajímalo zda je možné tam něco potkat ....
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    ZLOMSINOHU: precti si poslednich par set stran, a pak se kdyztak ptej :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    DAREEN:já se řídím pravidlem že to tu přece nenechám shít... je toho hafec ale kdyz je člověk k tý přírodě šetrnej tak nevidim nic spatnyho ze udela zasobu a bude moct ridit spoustu vysmatejch veceru....trosku mi to od tebe vyznělo stylem že jsem nenasytnej, ale ja ve skutecnosti v tom vidim adrenalin ze sběru a transportu.......expedice spojena s pěknou přirodou, to mě baví už 9 let..,nesbírám to abych se mohl zmastit při první příležitosti.... ;) takže kdo bude mít neůspěšnou sezonu tak zkuste poštu....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    DAREEN: jiný než kopinatý tam nejsou ;)
    ZLOMSINOHU
    ZLOMSINOHU --- ---
    jsme z okoly Mělnika ale neni problem zajet nekam dal :D
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    V terénu by se mohla osvědčit metoda zamávat houbou ve vzduchu a konzumovat pouze pokud mi v ruce zůstane víc než cáry zplihlý nohy :)))
    (Samozřejmě nadsázka, nejdřív rači správně určit morfologické znaky. A vůbec KONZUMOVAT JEN HOUBY, KTERÉ BEZPEČNĚ STOPRO POZNÁM - tímto pravidlem se řídí dokonce i ti, kteří chodí na jedlé houby, takže pro nás to platí čtyřnásob..)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    SLAPPY: dobrá připomínka!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam