• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    ZLOMSINOHU: precti si poslednich par set stran, a pak se kdyztak ptej :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    DAREEN:já se řídím pravidlem že to tu přece nenechám shít... je toho hafec ale kdyz je člověk k tý přírodě šetrnej tak nevidim nic spatnyho ze udela zasobu a bude moct ridit spoustu vysmatejch veceru....trosku mi to od tebe vyznělo stylem že jsem nenasytnej, ale ja ve skutecnosti v tom vidim adrenalin ze sběru a transportu.......expedice spojena s pěknou přirodou, to mě baví už 9 let..,nesbírám to abych se mohl zmastit při první příležitosti.... ;) takže kdo bude mít neůspěšnou sezonu tak zkuste poštu....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    DAREEN: jiný než kopinatý tam nejsou ;)
    ZLOMSINOHU
    ZLOMSINOHU --- ---
    jsme z okoly Mělnika ale neni problem zajet nekam dal :D
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    V terénu by se mohla osvědčit metoda zamávat houbou ve vzduchu a konzumovat pouze pokud mi v ruce zůstane víc než cáry zplihlý nohy :)))
    (Samozřejmě nadsázka, nejdřív rači správně určit morfologické znaky. A vůbec KONZUMOVAT JEN HOUBY, KTERÉ BEZPEČNĚ STOPRO POZNÁM - tímto pravidlem se řídí dokonce i ti, kteří chodí na jedlé houby, takže pro nás to platí čtyřnásob..)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    SLAPPY: dobrá připomínka!!!
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    K těm všemožnejm fotkám podivnejch hub tady mě napadá, že zásadní poznávací znamení je mimo jiné jejich 'tuhost' či jak to nazvat. Bohemika se nikdy nerozplizne jako ty prašivky tady. Krásně drží tvar, netrhá se, je celá (i s tření) pěkně pevná... Když jí začerstva zmáčknu tak nezeslizovatí, klobouk se buď rozlomí a nebo z ní tim akorát vymačkam vodu, ona zůstane hezky kompaktní a po chvíli krásně zmodrá. Kvalitnější množstvím modři až skoro zčerná ;)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    z Prahy ideál vyjet na Plzeň sjet někde kolem Hořovic...a prdelky jako Zaječov Těně Komárov Hvozdec jsou kolem a okolo každej rok uspokojivě produktivní ;)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    DAREEN: jestli v Praze nebo okolí něco najdeš dostaneš zlatýho bludišťáka.... narazit na Lysiny v Šárce,Průhonicích nebo Stromovce je rarita a podle mě kdo ji utrhne je normální barbar.....
    DAREEN
    DAREEN --- ---
    hoj, netipnul by mi nekdo nejakeho fleka kolem prahy? mam volnej vikend, zasel bych sekouknout nekam.. kdyz tak dam na oplatku naky misto na ostravsku :) pm
    EKIM
    EKIM --- ---
    EKIM: jojo houby na houby, ale ani špatně nám nebylo...
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    EKIM: nee
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    tak je tu podzimní pršavé počasí, tak uvidíme jak to povalí :)
    MRTY
    MRTY --- ---
    EKIM: podle ryhovany hlavy a nohy co se trepi bych rek ze ne...
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    nikdo mě neposlouchejte :)) a fotky posilejte idealne s detailem cely nohy, spodku a svršku klobouku,kdyz je blby rozlišení tak trochu slovy upřesnit barvy...jak nezmodra ani jedna po utržení tak vyhodit!
    POTHEAD_
    POTHEAD_ --- ---
    no vidite, a ja bych treba tohle nezral
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KILLERD2D: pozorujete jako já že v určitou roční dobu rostou na stejných místech jako lysohlávky? mockrát se mi stalo že tam na mně místo lysohlávek čekali Kropenatce a jenom díky vám jsem se naučil, bezpečně je rozeznat, takže ještě jedou lidi díky....
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    HONZAK89: jestli je to z louky, tak bych řekl OK.
    EKIM
    EKIM --- ---
    máme radost?

DAW
    DAW --- ---
    POTHEAD_: čau.. u tý Nový Paky se daj najít luční nebo lesní?

Jinak taky momentálně přebývám v okolí Mladý Boleslavi, tak jestli někdo víte, kde ještě se tu dá hledat, budu vděčnej za info. ..dík..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam