• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MATT: Je to argument :-) Alkohol je konzervant a naopak, ve vodném roztoku se ti všechno časem zkazí. Když mluvíš o "následném odpaření rozpouštědla", tak máš asi na mysli pokusy extrahovat psilocybin z hub, jakože když se pak ten nasycený líh pak odpaří, že zbude +/- psilocybin. Lidi se o to sice pokoušejí, ale pokud vím, tak se to zatím nikomu pořádně (mimo laboratoř a komplikované postupy) nepodařilo. Obvykle pak po odpaření zbyde taková tekutá hmuta, se kterou se blbě manipuluje. Já myslel toto: někteří lidi si z hub dělají alkoholovou tinkturu, u které - když to udělají opatrně - znají přesnou koncentraci alkaloidů na objem... plus to v alkoholu vydrží dlouho...
    KAREN
    KAREN --- ---
    INK_FLO: ale kopinatky klidne i jo. jednou jsem se ocitla v situaci, kdy jsem zvazovala, jestli jeden velkej kousek nevytahnu primo z kravince... and the rest is history;)) mnohem radsi mam ale teda lesni nez lucni.)
    MATT
    MATT --- ---
    MICHAL_R: v tech navodech se mluvilo o naslednym odpareni rozpoustedla, takze tohle neni argument
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MATT: Praktický rozdíl mezi extrakcí alkoholem a vodou je podle mne i v tom, že alkohol je, na rozdíl od vody, téměř dokonalý konzervant. Relativně snadno takto lze "zredukovat" velké množství hub do velmi malého množství alkoholu, a mít to v lednici schovaný roky. S vodou by to takto podle mne nešlo; vodní extrakce je pak ale naopak snadnější i levnější pro okamžité použití...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ACCROCHE: " jinak výskyt na louce, kravičky, hovínka a rostly pěkně v houfech." - ano, přesně takhle lysohlávky nerostou :-)....na kravských hovnech roste jedna z těch jedovatých....a tahle hláška znamená co proboha? "a třetí člověk měl jasno, že lysny to jsou a buď zamakaj nebo ne". Pokud měl jasno v tom, že to lysny jsou, tak zamakají. Nějak si nedovedu představit možnost, že to lysny jsou, ale nemakají, ale rád se nechám poučit
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MATT: alkohol se líp odpařuje, vylouhuje se možná méně dalšího bordelu.. ale pokud to někdo bude dělat v labu, tak stejně použije metanol a pročistí v koloně :)
    MATT
    MATT --- ---
    UF0UN,TOMAN: jaký má význam extrakce alkoholem, když píšou, že nejlépe je rozpustný ve vodě?
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    TOMAN:
    hlavně totok
    Mushroom Extracts | Ask Dr. Shulgin
    http://www.cognitiveliberty.org/shulgin/adsarchive/extraction.htm

pokud to ale někdo nemá jako experiment mladého chemika, tak je nejjednodušší vysušit chloridem vápenatým, pomlít v kafemlejnku, narvat do filmovek, do vlhkotěstné krabičky se silikagelem a do mrazáku. Vydrží ještě vnoučatům, před použítím stačí zalít teplou vodou s citronem a nechat 10 minut extrahovat.
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    TOMECH: Já z vlastních zkušeností vřele doporučuju ten alkoholovej extrakt. Postup je celkem triviální - najemno nadrtit sušený houby, zalít lihem (např. 80% konzumní líh), nechat pár hodin/dnů extrahovat, pak přefiltrovat alkohol a stejnej postup s houbovým materiálem ještě 1-2x zopakovat. Výsledný líh se poté dá ještě částečně odpařit pro zkoncentrování extraktu.

Návodů je na netu spoustu, např. http://mycotopia.net/archives/discus/messages/5/144847.html?1082013481
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    Nenasel by se nekdo kdo by mi udelal spore print bohemicy? Bohuzel v lokalitach kam chodim na houby se nevyskytujou. Dekuji.
    KAREN
    KAREN --- ---
    u hub je imho zasadni podhoubi - povetsinou se doporucuje houbu (jakoukoli, tohle mam z knih pro sberatele nepsychoaktivnich hub) vytahnout/ukroutit a misto zakryt, aby podhoubi nevyschlo. je fakt, ze lysohlavky casto odstipnu nehtama, ale taham je i cely - podle podminek.
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    MILUCH: Houby kořínky nemají, to jsou zbytky hoven a možná trochu podhoubí. A i kdyby, když to nejsou lysny, tak je to snad jedno, ne? :)
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    PEPENKA: a ještě s kořínkama:( :)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    1) psilocin je dost nestabilní, jediná možnost, jak ho využít, je sníst čerstvou plodnici
    2) skladovat určitě suché houby, u čerstvých je 90 % obsahu voda
    3) spíš než líh je vhodnější med
    TOMECH
    TOMECH --- ---
    měj bych otázku... hodlám nakládat do lihu.. a teď čerstvý bo sušený?? pokud se nepletu,tak čerstvý maj v sobě psilocin,sušený už ne... váš názor? dik...
    TOMECH
    TOMECH --- ---
    KILLERD2D: ..byl jsem na sběru s Hřídelkou... dost profláklý místo u Sázavy,kde rostou Bohemiky a oba je poznáme.. tyhle jsou jen kapánek jinčí,ale po utrhnutí modraj a maj tuhou nohu jak Bohemiky... ta houba v pravo je tipycká odtamtud.... jinak rostou tam na hnijícim dřevě většinou...
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    zdravicko, v pondeli sem byl na cinovci. bylo cca 10 stupnu, je to jeste moc teplo nebo ste mi je tam zmetci pres vejkend vsechny vysbirali? :-) s prazdnou jsem neodesel ale cekal sem vetsi uspech
    https://db.tt/vXsbBqv3
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    omlouvám se že budu "trochu" OT, ale nikde po netu nemůžu najít ke stažení tenhle film http://www.modcinema.com/.../1-60-s-films/99-work-is-a-4-letter-word-1968-dvd?order=title_a-z&page=4
    tak kdyby někdo věděl a chtěl se podělit...jo, a proč to zkouším tady? Protože je to tak trochu o houbách...

díky a sorry za OT
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    jedu na víkend na jih právě to jen ten další víkend do té doby by se mohlo ochladit a sprchnout ;)
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    KILLERD2D: já bych s tebou mohl o vikendu vyrazit v Jihlavě možná :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam