• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BBAN4N: imho je to jen tim, ze neznas ta spravna mista (ktera si kazdy hlida pro sebe samozrejme :)
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    BBAN4N: před týdnem stejnej výsledek. asi jinej gang :-)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Tak Bystrc uz jen par desitek kousku, takze pres celou republiku zbytecne, chtel jsem videt ty koberce =) byl nekdo v Sobesicich?
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Zejtra jedu do Brna, jak to tam vypadá, prosím? :-)
    RICK
    RICK --- ---
    počasí ideal
    Moravskoslezský kraj :-)

GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    PURPUREAL: zakázaný to sic je, ale pod pultama jim rostou docela solidní "lesy" :) :D
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    PURPUREAL: v holandsku byly psilocybe přidány na seznam v roce 2008 po klasické antidrug propagandě (někdo skočil z okna). V seznamu je ale přesně specifikováno, že se nesmí prodávat plodnice, sklerocium je taková loophole.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    PURPUREAL: posuzoval by to soud a jsem si zcela jistý, že státní zástupce by žalobu postavil na nenulovém obsahu psilocybinu, takže by to dopadlo stejně, jako držení plodnic
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    Zakazanej je primo psilocybin, takze at uz mas kopinatky, arkany nebo lanyze, ze zakona je to furt prestupek nebo tresnej cin. //muj odhad

Osobne, ale, kdybych fakt chtel zkusit prave ony magic truffles, tak si je pres ten eshop koupim :) Pri tom kvantu vseruzny posty, co v Evrope, nerkuli po celem svete, najednou lita, je to prakticky neodhalitelny. Kazdopadne jsem je nemel, tak nedokazu rict, jestli neni lepsi variantou jeste tenhle mesic zajit do lesa :)
    Mas strach z moznyho postihu?
    EKIM
    EKIM --- ---
    ...poraďte kam na pár modráků, vždycky jsem jen baštil, mnohokrát jsem hledal ale nikdy nenašel...
    MRTY
    MRTY --- ---
    AYOS: v nadmorsky vysce cca 650 m. :) v perimetru 15 km od Jablonce n. N.. presnou lokaci pochopitelne nesdelim, ale tech mist je tu spousta. staci najit ve vhodnej cas vhodnej biotop. vetsina lidi tu leze po kolenou na sjezdovkach a sbira kopinatky, ktery tady jsou mnohem hojnejsi (i ja sem to tak delaval). od ty doby co jsem objevil mista na bohemky, tak uz jedine do lesa...
    MATT
    MATT --- ---
    KILLERD2D: minimálně se s výškou mění teplota a vlhkost vzduchu, čimž se imho ovlivní i doba výskytu.
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    Chtěl bych se zeptat zda nadmořská výška hraje velkou roli ve výskytu Lysohlávky české?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    a tohle myslim arcany DIAGONAL: takže odhaduju, že na Vysočině nejrozšířenější druh :-)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ISHY: dobrá prezentace, takže MRTY: budou bohemiky
    ISHY
    ISHY --- ---
    MRTY
    MRTY --- ---
    HONZAL: to si prave nejsem jistej a prijde mi ze v ty taxonomii je docela bordel. treba tady ji uvadej jako "Psilocybe serbica var. bohemica (Šebek) Borovička, Oborník & Noordel. - lysohlávka tajemná česká" http://www.biolib.cz/cz/taxonimage/id73282/?taxonid=60599 . je tam vic fotek a podle nich je to 100% match.
    arcany sou ale imho dost pobobny. treba to nekdo jinej podle fotek identifikuje...

_BENNY
    _BENNY --- ---
    CARHARD: jasna zprava
    CARHARD
    CARHARD --- ---
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    mimochodem MRTY: jsou tohle lysohlávky arcany nebo bohemicy?
    MRTY
    MRTY --- ---
    pozdravy z Jizerek :) jetos velmi potentni a magicke...

_BENNY
    _BENNY --- ---
    ICK: Acko je tutovka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam