• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VRINDAVAN: lidska vynalezavost nezna mezi. jakpak na tento postup asi tak mohli prijit? :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Ale chápu, mohlo to být trochu matoucí... ona ta muchomůrka je taky mnohem uživatelský nářočnější, možná i proto není nijak masově zneužívaná...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CRUSHEER: tak :)
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    DARJEEL: pardon, to je pak jasne. dekarboxylace kys. ibotenove na muscimol...
    YAVO
    YAVO --- ---
    DARJEEL: Tak tak, nikdy jsem nezkoušel, ale jestli se nepletu snad na enpsyru je to někde psané.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CRUSHEER: bavíme se o muchomůrce červené, v návaznosti na offtopic dotaz. Muchomůrky se před užíváním suší
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    DARJEEL: To jsem nevedel, diky:) Caj z prave utrhnutych je tedy nejak toxicky, ale jedeni jich neni?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PALEONTOLOG: výluh z čerstvé plodnice = demence největší, nejdřív se musí nasušit, jinak se regulérně otrávíš...
    KOXER23
    KOXER23 --- ---
    Vyrostla mi pod LED nejaka houba vypada trochu jak lisina vubec nevim jak se to tam dostalo..
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    a ten zdroj co to kamarádovi říkal nebyl nějakej ještěr na technu, ale nějakej jeho tehdejší vyučující z přírodovědecký fakulty. proto mi to nepšišlo, jako nějaký bláznivý experimentování
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    kamarádovi před lety někdo říkal, že je nejlepší vzít mladý klobouky, který se tak nějak zrovna otevíraj a řádně je pocukrovat moučkovym cukrem, kterej vytáhne vláhu obsahující účinný látky a nemělo by tam bejt tolik těch, který způsobujou nevolnosti.
    Jednou, jsme jeli na vejlet do přírody, vzali si s sebou cukr, sebrali několik klobouků a ty jsme pocukrovali. Dost rychle to vlhlo, až to z nich teklo, tak jsme je ještě zasypávali a pak jsme je olízali.

Všichni jsme do toho šli s hodně velkym respektem a ve finále jsme byli asi i rádi, že se žádný účinky nedostavily, ale to možná taky proto, že jsme těch hub nenašli tolik, nebo špatná konstelace hvězd.. nevim

nejsem ve věci nijak erudovanej, tak to dávám jen jako historku k dobru
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: caj/vyluh z cerstve plodnice, nejaky to uzdibovani v lese taky probehlo, ale taky bez ucinku.. nemam potrebu to nejak hloub poznavat...
    KUATO
    KUATO --- ---
    PALEONTOLOG: mels ji v jake podobe? nekde jsem cetl ze by se mela jist susena a nejlip jeste pred ususenim vydlabat z ni zespoda lupeny a co nejvic klobouku az k te te cervene slupce nahoru.

HRABEROGO: ja zkousel dvakrat klobouk a pokazde bez ucinku. ale kdyz jsem si delal tinkturu z cerstve (fluidicky kondenzator podle Bardona :o), tak pak jsem to prefiltroval, prelival a vyplachoval jsem si od toho banku a bylo mi lito to vylit, tak jsem to vypil a i kdyz te tinktury muselo byt max. dvacet tricet kapek, tak to trochu zmastovalo ne nepodobne alkoholu bez vsech negativnich dopadu (kocovina dalsi den).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HRABEROGO: http://www.biotox.cz/toxikon/makromycety/o_halucinogen.php
    muskarin se uplatni malo, jsou ve hre dalsi latky. vlastni zkusenost nic moc, slzeni, slintani, tres. priste radsi pudu na pivo
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    jů hele to ignore fakt ty příspěvky skryje! Zkuste to taky, nebudete litovat :o)
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Zabijte ho už někdo!
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    ale ten doktorát jsi získal před tím, než jsi zdementněl ? :/
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    vyjetej pothead?
    KUATO
    KUATO --- ---
    CARSON23: nevedel jsem, ze se dava doktorat za mleti hoven nekde na diskuzaku. uzitecnejsi by bylo, kdyby sis svuj narcismus nechal od cesty a nekde byl nekomu necim uzitecny. kdyz uz na to mas to "zdelani".
    YAVO
    YAVO --- ---
    Zkus ty houby, co ti rostou na nohou, sníst... třeba pak přestaneš psát takový kraviny ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam