• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    tam rostou v okolí poříčska...napis dystak dopposty
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    jak tady vidím ty fotky z poslední doby, naučte se poznávat hlavně špičku travní a jiné malé hřiby. Většina těch, co nechcete a všude nacházíte, má dutou nožičku, když ji lehce zmáčknete tak praskne. Ty pohádkové hříbečky mají pevnou a hrbolatou nožičku a je jich podstatně méně, než těch špiček (nejsou jedovaté, ale nemá jaksi smysl je jíst). Vyvarujete se tím nadějí, zbytečného sběru celých stovek nepotřebných hub a hlavně ušetříte sobě i ostatním dost času, který můžete využít pro další hledání :)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    LETTADLO: Jsem máslo, nikdy jsem se nenaučil rozpoznat lesní. párkrát jsem byl v okolí Sázavy kde také mají růst ale nenašel jsem nic. Jsem vychovanej/naučenej na kopinatkách.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    HONZAK89: proto počkám na lesní samosběr... :)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    MRTY: To bych ani nečekal. Bylo málo času někam se sápat. Byl jsem chvilku na louce kousek o severáku ale přišlo mi dost sucho. Vyrazim na výlet příští víkend.
    LETTADLO: Tak provar je to vždyc, když prohrabuješ trávu uprostřed sjezdovky/louky.
    MRTY
    MRTY --- ---
    no jasne ze je. ale houby tam nasbiras i tak v radech stovek, pri trose snahy. prece nikdo nemuze cekat, ze mu poslu GPS svych top mist :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MRTY: což je ovšem jasnej provar :D
    MRTY
    MRTY --- ---
    HONZAK89: kamkoliv na sjezdovku a jejich okoli. bedrichov/severak/spicak/jested. na kopinatky. do lesa je jeste moc brzo.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    offtopic, v rámci vědy
    Johns Hopkins Bad Trip Survey After Psilocybin Mushrooms
    http://www.shroomsurvey.com/
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Zítra jedu pracovně do Jablonce nad nisou, nějakej tip na procházku?
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    Kopinatky, zapadni cast Krusnych hor - zacina to pekne rust:)
    SROSTLO
    SROSTLO --- ---
    Vcera Liberecko cca 250. Ale bez větších účinků :/
    HLEN
    HLEN --- ---
    R4K0SN1C4K: kronose jeste cas+ ..tak tejden az 14 dnu imo ...
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    SKUNK: Nene, tohle rozhodne ne
    SKUNK
    SKUNK --- ---
    Zdravím, chtěl bych poprosit o radu zkušených. Nikdy jsem nesbíral a nechci se svojí neznalostí přizabít. Atlas mi říká, že by se mohlo jednat o kopinaté. Jsou dnes v dešti utrhlé (Žďárské vrchy - Vysočina). Co vy na to?? Případně dodám další foto.

DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SDN33: Brno? Vyčkaj minimálně měsíc... a na pořádný žně tak do půlky října...
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    SDN33: asi je jeste v noci teplo
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Dnes jihozápad od Brna hub všude jak nas**, ale psilocybe ještě né. (Jak se dalo ostatně předpokládat. :) )
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    zdar, byl jste někdo teď o víkendu v těch Krkonoších? počasí docela je a loni touhle dobou uz jsem nasbíral docela dost, tak bych o víkendu docela vyrazil... akorát info tady zatim poc pozitivní neni :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MATT: tak jeslti mu to zjevně nakládá + dávku mi přežije před očima, tak bych možná pár zkusmo založil. ona nemodrá ani ta p.semilanceata, tak těžko říct
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam