• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    FEXIST
    FEXIST --- ---
    Vim ze je to tu zamereny sbis na lysy, ale neni tu jina mykoporadna, tak pokud by jste nahodou nekdo dokazal identifikovat nekterou z hub bylo by to skvely:

FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SDN33: Já jsem si něco vzal na Vysočině, ale mám z toho dost respekt. Nenašel jsem přesvědčivej návod na to jak je připravit. Zatím jsem je dal do okna, kde svítí nejvíc slunce, ale nevím co dál...
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    SDN33: Muchomůrky teďka nějak valej, taky jsme o víkendu v lese potkali dobrý koberce.. Každopádně ty bych nikomu nedoporučil. Na muchomůrky co nejdříve a pokud možno do vyšších poloh. Jak rostou takhle ve velkym, působí to na mě jakoby se les prostřednictvím hub potil, zbavoval se toxinů. Byly hezký, ale mdlý, jedovatý (třebas narazil na lepší). Zato sotva vylíhnutá muchomůrka z březového hájku na kopečku, za letního sluníčka sebraná, na něm sušená, pečlivě uleželá.. opatrně :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Trošku z jiný knihy, ale měl-li by někdo zájem, tak Blansko-Rudice: enormní množství (krásných, zdravých) mochomůrek. I mladých nezvrostlých. Bohužel, fota nemám. Nemám šajnu, jak snadno je lze najít, takže možná bezpředmětný příspěvek. Ale já takový lesní pole neviděl nikdy. Moc populární ta potvora není, tak třeba někdo využije.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    CLOVICEK: Špička travní je super do polívky, nezatracovat!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CLOVICEK: houbicky, hribecku :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    tam rostou v okolí poříčska...napis dystak dopposty
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    jak tady vidím ty fotky z poslední doby, naučte se poznávat hlavně špičku travní a jiné malé hřiby. Většina těch, co nechcete a všude nacházíte, má dutou nožičku, když ji lehce zmáčknete tak praskne. Ty pohádkové hříbečky mají pevnou a hrbolatou nožičku a je jich podstatně méně, než těch špiček (nejsou jedovaté, ale nemá jaksi smysl je jíst). Vyvarujete se tím nadějí, zbytečného sběru celých stovek nepotřebných hub a hlavně ušetříte sobě i ostatním dost času, který můžete využít pro další hledání :)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    LETTADLO: Jsem máslo, nikdy jsem se nenaučil rozpoznat lesní. párkrát jsem byl v okolí Sázavy kde také mají růst ale nenašel jsem nic. Jsem vychovanej/naučenej na kopinatkách.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    HONZAK89: proto počkám na lesní samosběr... :)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    MRTY: To bych ani nečekal. Bylo málo času někam se sápat. Byl jsem chvilku na louce kousek o severáku ale přišlo mi dost sucho. Vyrazim na výlet příští víkend.
    LETTADLO: Tak provar je to vždyc, když prohrabuješ trávu uprostřed sjezdovky/louky.
    MRTY
    MRTY --- ---
    no jasne ze je. ale houby tam nasbiras i tak v radech stovek, pri trose snahy. prece nikdo nemuze cekat, ze mu poslu GPS svych top mist :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    MRTY: což je ovšem jasnej provar :D
    MRTY
    MRTY --- ---
    HONZAK89: kamkoliv na sjezdovku a jejich okoli. bedrichov/severak/spicak/jested. na kopinatky. do lesa je jeste moc brzo.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    offtopic, v rámci vědy
    Johns Hopkins Bad Trip Survey After Psilocybin Mushrooms
    http://www.shroomsurvey.com/
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Zítra jedu pracovně do Jablonce nad nisou, nějakej tip na procházku?
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    Kopinatky, zapadni cast Krusnych hor - zacina to pekne rust:)
    SROSTLO
    SROSTLO --- ---
    Vcera Liberecko cca 250. Ale bez větších účinků :/
    HLEN
    HLEN --- ---
    R4K0SN1C4K: kronose jeste cas+ ..tak tejden az 14 dnu imo ...
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    SKUNK: Nene, tohle rozhodne ne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam