• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    to je tanec s lesem
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Tak me napadlo. Mate taky, kdyz jste v tom, nutkani si proplitat koncetiny vsemoznejma vecma, cpat se mezi sprusle od zebriku, ulehat na absolutne nejnevhodnejsi mista jako treba halda posekanyho bodlaci a vetvi a vybirat ty nejpitomejsi cesty? nebo mam nejakou sexualni uchylku:)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    tak co už rostou?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: rozhodně!
    KAREN
    KAREN --- ---
    _BENNY: bych rekla, ze pres tyden a pristi vikend by se mohli vic vydrat na povrch.) jak tak koukam, vikend ma byt baboletni a v pristim tydnu to klesne o 5-10 stupnu a asi i zaprsi ,)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Chcije a chcije.. mozna by o vikendu stalo za to to jit zkontrolovat do Sobesic :) i kdyz asi bude jeste brzo
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Roste Šumava? Kvilda, Modrava?
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Tak ctyrhodinova prochazka po krasach nasich luhu a haju v Třešti a okoli asi nebyla dostacujici nebo mi neni souzeno..zatim nula :( Nepredpokladam, ale kdyby mel nekdo chut se podelit o tip na misto, budu stastny za PM.. Diky ;-)
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    KOERHE: diky,dám
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    MAUGLI7: O vilendu tam byla kamaradka a vypadalo to blede.
    Ale ted v tydnu prselo, tak mozna? Kdyby jo, dej vedet :)
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Zdravim mistni kmen nadsenych houbaru ((:
    O vikendu se chystam k babicce na Vysocinu,vi nekdo,jak to tam vypada?konkretneji okoli Pacova?..diky a sberu zdar
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    DARJEEL, K4N3C: Martin W. Ball je takovej trochu divnej... v psychedelické komunitě se "proslavil" svojí hodně ostrou, ale zároveň dost divnou kritikou Terence McKenny, kde krom jiného z McKennovy barvy hlasu (!) vyvozoval nějaké poměrně dalekosáhlé závěry o jeho charakteru (http://realitysandwich.com/51650/terence_dmt/ viz též reakce dole pod článkem, a pak taky odpověď na: http://realitysandwich.com/66188/reply_martin_balls_terence_dmt/). Ballův článek jsem si pozorně přečetl (nebudu zastírat, že jsem McKennovým fanouškem, ale i jeho hodně pozorným čtenářem), a došel jsem k závěru, že Martinu Ballovi psychedelika jeho ego trochu "přefoukly". Pak mi to ale nedalo, a přečetl jsem tu jeho "Moudrost hub". A musím říct, že jsem byl docela mile překvapen. Přišlo mi to jako docela kvalitní příručka pro začínající tripaře - takový docela do spirituality laděný průvodce, ale mě osobně to nevadilo...
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    DARJEEL: urcite muzu dat vedet, popr. po precteni zapujcit.. Cetl jsem od nej uz Dusi Salveje, to byly vlastne jen tripreporty od prvniho seznameni s rostlinou az po experimentovani a uceni se s ni pracovat. Neco zajimave, neco dost mimo :) Uvidime jaka bude tahle..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    když už tu běží ty knihy, tak běžte rovnou k pořádnému zdroji:

Tak kniha od Clarka ok, ale co si budeme povídat, Clark je druhá liga... a tahle kniha spíše klouže po povrchu, je na rozdíl od té Metznerovi populárně naučná... ta co pastuju je sborník odborných esejů, antropologie, psychologie,... prostě first hand data

K4N3C: tuhle jsem nečetl, Martin Ball je sám velký nadšenec, stačí kouknout na jeho stránky: http://www.martinball.net/ otázka je, co se člověk dozví, to že byl ježíš na křížku houba, není nic nového, to už víme od Jodorowskyho někdy od 80. let nebo kdy natočil Holy Mountain :-)
    A Ball těch knih napsal hromadu s různě new agem zavánějícími tituly (All is One, Being Human,..., tak budu rád za report, jestli to není už trochu přelouhovaný čaj :-)
    BIOH
    BIOH --- ---
    SDN33: hmm červená, hned jsem dostal chut sakra
    KUATO
    KUATO --- ---
    SDN33: mel jsem to v ruce a byl jsem z toho rozpacity. prislo mi, ze celou knihou se tahla nit konceptu, ze prvotni materie pro praci na alchymickem Velkem Dile je muchomurka cervena, coz je hloupost, protoze jak rikaji Stari - materie pro Velke Dilo ma koreny v kovni risi. nicmene mozna tam budou i nejake jine uzitecne prakticke vyuziti muchomurek ci dalsich hub.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    A tuhle jste cetli? Stoji to za nakup?
    Magické houby v náboženství a alchymii - Heinrich Clark | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/132449/magicke-houby-v-nabozenstvi-a-alchymii/
    SDN33
    SDN33 --- ---
    PNXNTDD: huh, tj slusny, na to, jaky tu je pocasi
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    K4N3C: Tedy mimo snad katalogu z makra nepamatuju, že by mi poštou přišlo něco, v čem by byl vidět obsah.
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Ještě, že tam v nakladatelství přidali tu stužku s popisem, jinak by někdo nevšímavej na poště taky nemusel hned vědět, kdo si tuhle knížku přijde vyzvednout :)) Takže díky!

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam