• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    MATT: psilocybin organove netoxickej, jasne, pak je ale jeste ta vec, ze houby samy o sobe obecne obsahuji sirokou skalu zvlastnich slozek (casto termolabilnich), ktere teda metabolizujou predevsim jatra. tak asi vznikla ta "fama" o hepatotoxicite.
    data nemam, ale je to prehnanej problem. nikdy jsem neslysel o cirhotikovi, co by to mel z lysohlavek:)
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    rostou ještě?
    MATT
    MATT --- ---
    Psilocybin has an LD 50 of 280mg/kg. In comparison, the LD 50’s of LSD, THC (the active compound in marijuana), and mescaline are 30mg/kg, 42mg/kg, and 370 mg/kg. Thus, when death is considered as the toxic endpoint, psilocybin is one of the least toxic of the hallucinogens.
    Shroomery - Psilocybe Toxicity Information
    http://www.shroomery.org/6297/Psilocybe-Toxicity-Information
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KILLERD2D: já vím o tom, že je tradiční nejen z hlediska vzdávání úcty této mocnosti držet dietu... už tu o tomto tématu bylo napsáno v auditku hodně.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    KILLERD2D: Zdroje si nevzpomenu, ale mám uloženo v paměti, že to projede komplet skrz tělo a není to "škodlivé". Pochopitelně to tělo nějak zpracovat musí. A jedovatost je otázka míry, ale AFAIK umřít se na to nedá, udělat si bordel v hlavě celkem jednoduše.
    PMA
    PMA --- ---
    mozna uz tady bylo, rozhovor s ceskym toxikologem, ktery rika ze lysohlavky nejsou pro organy nebezpecne
    Toxikolog: Muchomůrku červenou fasovali vojáci místo alkoholu, já po ní dobře usnu | Média | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...jaci-v-bitvach-misto-alkoholu-p63-/media.aspx?c=A140807_154055_ln-media_sho
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KILLERD2D: imho plati to co pro vsechny houby, tepelne zpracovat. myslim, ze sou lysny jedly, mozna s dvema vidlickama, nebejt psilocybinu..
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    KILLERD2D: balzam na jatra to uplne neni, ale ani nic az tak fatalniho, kdyz to nebudete konzumovat s nejakou zeleznou pravidelnosti.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    yes ? srdce mi tedy zaplesalo,když jsem je našel na lesní cestě . Celý podzim po nich koukám a zkoumám a teď ...

KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    DYSTOPIK: no já je jím proto že jsou psychoaktivní, kdybych chtěl jíst houby kvůli tomu že jsou jedovatý, tak slupnu Muchomůrku Zelenou která je opravdu jedovatá, Psilocybin podle mě není jed, proto se ptám zda jsou skutečně jedovaté...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    KILLERD2D: tak jedovatý jsou určitě. jinak bysme je nejedli ne? A co se týká toho, jestli jsou zdraví škodlivý, tak myslim, že v rozumný míře se člověk nemusí obávat
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    Hezký večer dámy a pánové.Měl bych otázečku.... Jak moc jsou podle vás lysohlávky škodlivé pro lidské tělo, jakému orgánu ubližují nejvíce a vůbec, jaký máte názor na to, zda jsou jedovaté? Hodně se tím teďkon zabývám a přečetl jsem toho celkem dost po internetu ale stále jsem nespokojen a v rozpacích protože nevím čemu, respektive komu vlastně mohu věřit. Pokud snad víte o odkazu na informace kterým se dá opravdu věřit byl bych Vám moc vděčný za jejich sdílení. Předem díky moc a přeji krásně barevný a patřičně kouzelný podzim Vám všem ;)
    LESH
    LESH --- ---
    MION: než ho sníš ;)
    KESHAN
    KESHAN --- ---
    ja zbytek minulej rok ususil ,dal do mini zavarovacky a zalil medem tim levnym co neztuhne,udelal jsem 2 a jednu dal kamosovi kterej si je dal ted nedavno do caje rikal ze tam vyplavalo tak 15 klobouku a nefungovaly .Budu je muset taky vyzkouset . je mozny ze tim jak tam bylo trochu vzduchu ze ztracej na ucinosti?byly ve tme
    MION
    MION --- ---
    LESH: jak dlouho by to melo byt nalozene?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    fakt má tendenci hnít/plesnivět... namlít nadrobno a med rozehřátej, tam nezůstanou vzduchový kapsy
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YAVO: me vydrzel, ale bylo tam vic medu nez hub,
    YAVO
    YAVO --- ---
    DACUBE: taktak, takový med už jsem jednou vyléval
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DACUBE: nesmysl
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    PALEONTOLOG: a všechno to znije