• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Lékař v prestižním vědeckém časopise: je čas přehodnotit LSD a houbičky | Zdravotnický deník
    http://www.zdravotnickydenik.cz/...v-prestiznim-vedeckem-casopise-je-cas-prehodnotit-lsd-a-houbicky/
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Nebo nasusit, rozemlyt a navazit do zelatinovejch kapsli.. ;-)
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Mne naopak z caje boli zaludek. Nejradsi proste zvejkam co nejdyl.
    KAREN
    KAREN --- ---
    mi v caji prijdou zdaleka nejstravitelnejsi.)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    IRO: Imho je to lepší.
    IRO
    IRO --- ---
    Ahoj, co si o tom myslíte? http://www.fungi.net/blog/raw-edible-mushrooms
    Píšou tam, že houby se nemají v žádném případě konzumovat syrové. Já většinou lysohlávky jím sušené nebo syrové a teď uvažuji, jestli není lepší udělat raději čaj.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    WOLFZOV, UF0UN: Chemický význam snížení PH (tj. zvýšení kyselosti vody, do které se mají uvolnit alkaloidy z organického materiálu) spočívá i v tom (omluvte mé amatérské vyjadřování, nejsem chemik), že se pak lépe a rychleji uvolňují chemické vazby alkaloidů, a zlepšuje / urychluje se tak jejich přechod do vodného prostředí. Je to postup, který se používá prakticky ve všech možných formách extrakce alkaloidů z organického materiálu...

DARJEEL: S tím "zrychleným" nájezdem a zkrácenou dobou trvání to je pravda. V tomto ohledu je podle mne ještě "lepší" extrakce do alkoholu. Alkohol se pak může povařit (čímž alkohol z roztoku v podstatě všechen vyprchá), čímž se taky dá snížit i objem tekutiny, čímž se taky urychlí nástup účinků. Nedávno jsem k tomuto našel záznam ve svém starším deníku (psáno roztřesenou rukou): "t + 30 minut = Uff! Full on...?" /další poznámky nečitelné/
    JOOJSEMTOJA
    JOOJSEMTOJA --- ---
    MAUGLI7: dal jsem myslela spis treba smerem na moravu a tak. joo, s tim ja pocitam ze ted asi jeste moc nerostou, jen jsem chtela nejake rady uz ted... to muzu, ne?. :o)
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    JOOJSEMTOJA: dál?Tak v první řadě určitě do budoucnosti,přibližně o 6 měsíců ((:
    JOOJSEMTOJA
    JOOJSEMTOJA --- ---
    nejaky tip kam na houby? okoli prahy ale pocitam s tim, ze tady nic moc nebude, takze klidne dal... dík... :):):)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FRUTAA1: jak kterych
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    ahoj, máte představu, kolik by mohlo být 17 mg asi tak sušených lysek? díky
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    IXTREMIST: syrskou routu na Tebe!! :o)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    DARJEEL:
    K4N3C: V klidu, to je jen Darjeelova tajná islamomise. Posledně odmítl pašíka na čerstvém ananasu! :D
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    DARJEEL: Velice rad.. Vyhody: nekonecne a neprenositelne | Nevyhody: zadne ;-)
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    DARJEEL: A primo vim o cem mluvis, v tomhle pripade jsme to do destinace, kde se da prvotni najezd prezit dosli uplne presne na sekundu. A to jen diky bohatym zkusenostem. Asi 5 min po vypiti caje jsem vedel, ze prechod do luzni nivy musime zkratit minimalne na polovinu obvykle doby :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    WOLFZOV: tak zvracení je v kruzích mnoha zasvěcenců žádaný artikl...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    K4N3C: vůbec žádný, to já jen tak periodicky prudím... možná bys ale mohl napsat, jaký výhody nebo nevýhody má pro Tebe užívání lysohlávek...
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    DARJEEL: V poho, maso jsem nejedl mnohem vic nez tyden pred houbama :)) U me je to asi kombinace psychiky a tela. Me dost natahuje i kdyz mi najizdi trip.. Ale zvyknul jsem si uz na to..u toho tripa to beru jako takove vyccisteni tela pred dusevnim zazitkem.
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    DARJEEL: Tohle slysim poprve, pokud mi ani normalne neni po aplikaci blbe, ma to nejaky dalsi vyhody prip. nevyhody pri nevynechani?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam